Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 27, 2010

tabah lah kawan ku

Mendengar tentang berita kematian sememangnya membuat kita sedikit sebanyak berasa terkejut…nak-nak plak org yg pergi menghadap illahi itu pergi secara mengejut & kita sendiri sudah lama tak bertemu dengan nya…

Hari ni ketika aku dalam kelas ENT 300 pukul 10 pagi tadi,adk aku mesej….

“along,ayah kak fana meninggal, mak long ckp” itu la ayat dlm mesej yg aku dapat.

Rase macam nak terlepas hp kt tangan aku. Innalillah waina ila hirrajiun…. Hati aku da bercampur baur. Tak tahu nk cakap mcm mne… pak cik tu ayah kepada kawan yg agak rapat dgn aku mase skolah dulu. Aku pernah jumpa arwah hanya sekali & ade berbual dengan nya. Tapi tu da lame… almost 3 years aku kt UiTM ni da tak pernah jumpa arwah. Aku tahu ni semua ujian untuk fana. Aku harap sangat die tabah & kuat dengan semua ni.

Bila aku balik bilik n bukak facebook,aku terus bukak page die. Nak ucap takziah. Tapi bila aku terpandang gambar fana, air mata aku pantas bergenang. Sebak dalam hati hanya tuhan yang tahu.. aku sangat sayang kan die. Aku da anggap dia macam akak aku sendiri. Bila die sedih aku pon rase sedih tu. Arwah baik orang nye & sangat sayangkan ank tunggal nya itu.(T_T)

Aku berdoa agar rohnya di tempat kan di kalangann orang yang soleh…semoga fana terus tabah n kuat dengan apa yang terjadi ni..(T_T) wallahualam

~puterimaz~

tiga ekor arnab

Tengah duduk menelaah buku,tiba-tiba aku terkenang zaman sekolah dulu. zaman remaja yang tak mungkin aku lupakan. satu persatu kenangan terimbau di ruang minda. terkenang kawan-kawan yang amat aku sayang...wah!terase jiwang plak...huhu
terkenang persahabatan antara aku,wida n ain yang terjalin masa kitorang form 2...satu kelas & sama rumah sukan antara faktor menyebabkan kami berkawan rapat. ada sesuatu yang menyebabkan kami serasi bertiga..mane je kitorang pegi mesti bertiga.tak boleh kalau tak ade salah sorang..rasa macam tak lengkap je...
kalau time subjek komputer,kitorang kene masuk computer lab..tapi dalam makmal tu komputernye tak cukup untuk setiap sorang...so kena la kongsi & cikgu suruh kongsi 1 komputer 2 orang. disebabkan kitorang tak nak berpisah,kitorang kongsi komputer tu bertiga...cikgu pon da tak boleh nak cakap ape da dengan kitorang. suatu hari tu cikgu ajar macam mane nak buat website. then kitorang buat la website kitorang..mula-mula tak tau nak letak name ape..pastu cikgu cadangkan kitorang letak name 3 ekor arnab comel...haha...arnab ke kitorang??
then fikir punya fikir kitorang dapat nama yang bez...WIDAINTAN=WIDA+AIN+INTAN....
kitorang pakai nama tu sampai la kitorang berpisah...sekarang aku n wida stil contact n slalu gak hang out same-same kalau balik kampung.
kalau la mase yang lalu tu boleh dikembalikan semula...best nye la dapat menyelami masa-masa silam..feeling lak malam-malam ni...tapi aku betol-betol rindukan kawan-kawan aku tuh....(T_T)

~puterimaz~

Tuesday, January 26, 2010

baru bermula......

nak mula macam mane ni ek....tak tahu sangat sebenarnye...huhu...hurmmm...aku ni memang suke coretkan ape yang berlaku dalam hidup aku...dulu aku suke tulis diary...tapi sejak masuk u ni,susah nye nak dapat mase untuk tulis diary....beli diary pon sesaje je...last2 sampai akhir tahun,diary nye baru bertulis 3 4 helai je...page lain masih lagi suci dan murni...huhu...hari ni aku belajar buat blog daru kawan aku...dulu da penah buat tapi lupe pasword plak da....da tak ley bukak...ni baru buat blog yang baru...hope x lupa la pasword,email & link...huhu...pelupa sungguh aku ni...
aku ase ni je la kot nak coretkan untuk kali ni...daa~~

~puterimaz~