Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 27, 2010

tabah lah kawan ku

Mendengar tentang berita kematian sememangnya membuat kita sedikit sebanyak berasa terkejut…nak-nak plak org yg pergi menghadap illahi itu pergi secara mengejut & kita sendiri sudah lama tak bertemu dengan nya…

Hari ni ketika aku dalam kelas ENT 300 pukul 10 pagi tadi,adk aku mesej….

“along,ayah kak fana meninggal, mak long ckp” itu la ayat dlm mesej yg aku dapat.

Rase macam nak terlepas hp kt tangan aku. Innalillah waina ila hirrajiun…. Hati aku da bercampur baur. Tak tahu nk cakap mcm mne… pak cik tu ayah kepada kawan yg agak rapat dgn aku mase skolah dulu. Aku pernah jumpa arwah hanya sekali & ade berbual dengan nya. Tapi tu da lame… almost 3 years aku kt UiTM ni da tak pernah jumpa arwah. Aku tahu ni semua ujian untuk fana. Aku harap sangat die tabah & kuat dengan semua ni.

Bila aku balik bilik n bukak facebook,aku terus bukak page die. Nak ucap takziah. Tapi bila aku terpandang gambar fana, air mata aku pantas bergenang. Sebak dalam hati hanya tuhan yang tahu.. aku sangat sayang kan die. Aku da anggap dia macam akak aku sendiri. Bila die sedih aku pon rase sedih tu. Arwah baik orang nye & sangat sayangkan ank tunggal nya itu.(T_T)

Aku berdoa agar rohnya di tempat kan di kalangann orang yang soleh…semoga fana terus tabah n kuat dengan apa yang terjadi ni..(T_T) wallahualam

~puterimaz~

No comments:

Post a Comment