Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, February 26, 2010

BiG aPpLe @ HoMsiS...........


salam~
hari ni cukup penat dengan gerai BIG APPLE....
alhamdulillah semua nya berjalan lancar & semua donut habis di jual..


seronok jugak..dapat la pengalaman jadi peniaga....hehe...
hope ade lagi peluang untuk aku berniaga lepas ni....=)

KEPADA ALLZ UITM PAHANG STUDENT,LECTURERS N STAFF....KAMI AKAN BERNIAGA DI KRISTAL/PRISMA MARCH INI....
NANTIKAN KAMI.....
~puterimaz~

Sunday, February 14, 2010

barang zaman kecik....

13/2/2010

Aku ngah masak kat dapur....tetibe mak panggil & tunjuk kan sesuatu...mak cakap "la...ada lagi upenye cawan along ni...."
it means da 20 tahun usia cawan tu...masih elok & cantik...


da 20 thn tp masih cantik


lepas je siap masak aku pon gatal tangan pegi selongkar almari lama...dalam tu jumpa lak baju-baju lama...mase umur aku 2 or 3 thn kot..haha...sangat comey n sangat kecik....





ni la baju-baju tuh....kecik jer....

tak sangka masih ada lagi barang-barang aku mase kecik-kecik dulu...rase macam tak percaya je aku dulu sangat kecik...baju tu kalo bagi Aqrimiz pakai sure tak muat masuk..
hurm...tue je la tok kali ni...aku nak g cari barang-barang aku lagi...mane tau ade lagi dalam almari tu... see u later..daaa~~


~puterimaz~

Saturday, February 13, 2010

terima kasih cikgu

hadirnya dia memberi sinar kepada kami...mendidik kami tanpa pernah jemu...sentiasa ceria dan menceria kan hari-hari semua pelajarnya..ilmu di dada di kongsi dengan ikhlas...gurau senda nya membuat kan kami tak pernah lekang dengan gelak tawa...beliau lah satu-satu nya guru yang tak pernah kedekut untuk menghabiskan wang gajinya buat anak-anak didik nya...

walaupun beliau sentiasa ceria,sebenarnya ada rahsia tersimpan...beliau menghidap kanser..tp kami tak pernah mengetahuinya...bagi kami beliau sihat dan tak pernah sakit...hakikat nya beliau ingin nampak kuat di hadapan kami...

hari ini...beliau menghembuskan nafas nya yang terakhir sebaik sahaja selesai menjalani pembedahan ovari....kami sebagai anak didik nya sentiasa berdoa agar roh nya di tempatkan da kalangan orang-orang yang beriman....kami tak pernah melupakan jasa beliau...kami pasti akan merindui beliau...

"teacher...walaupun teacher da tak ada bersama kami,tapi teacher tetap di hati kami...terima kasih atas segala ilmu yang pernah teacher curah kan kepada kami...kami akan buat teacher berbangga dengan kami...."

Wednesday, February 10, 2010

bila diri di sayangi

"bila ku sedari diri di sayangi
langkah kaki ini semakin berani,
bila terkeliru kuucap nama mu
terasa diri ku kembali di pandu"

setiap orang mesti pernah rasa 'down' sangat... tak kesah la dalam study ke, family ke, percintaan ke, mesti akan ada 1 mase yang kite ase macam nak mati....betol tak?
aku selalu ase macam tuh...especially bile aku tak dapat manage mase yang aku ade dengan segala kerja yang aku kene siapkan & bila aku ase tersisih dari keluarga...tapi...ada sesuatu yang selama ni aku tak sedar...masih ada yang sayang aku selain family,kawan2, & BF....aku masih ada TUHAN yang sentiasa dan tak pernah lelah untuk mendengar luahan kekecewaan dan kesedihan aku...
ALLAH sentiasa bersama kite walau apa sekali pon keadaannya...

lagu BILA DIRI DISAYANGI- ukay's cukup memotivasikan sesape je yang tengah sedih,kecewa & down....

"engkau yang PERTAMA tiada AKHIRnya
aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
izinkan lah aku menumpang di sini
di bawah naungan kasih dan sayangMu
ku berserah diri..."

tu je la kot untuk malam ni....semoga aku dan semua tak lupa yang kite ada TUHAN yang Maha Menyayangi dan Pengasih..... Semoga ALLAH perteguhkan Iman kite semua....
wassalam...

~puterimaz~

Monday, February 8, 2010

AdNaN SeMPiT + BiG aPpLe + dRiViNg = HaPpY

Hurm. Ape aku nak tulis hari ni yer….tadi aku pegi kuantan dgn fikh… tengok wayang…criter ADNAN SEMPIT…bes citer tue…walaupon aku da agak lambat tengok movie tu tapi aku tetap seronok….lepas tengok wayang aku pegi beli BIG APPLE tok kawan-kawan aku….bukan aku belanja diorang pon…tapi diorang kirim…aku pon borong ar 2 dozen setengah…hehehe….sedap betol la makan BIG APPLE tue…nak-nak plak yang name ALIEN…pergh..bak kate PN HAS “it’s so chocolaties………” ermm….
Ape la aku merepek niyh….sampai citer pasal BIG APPLE lak….ade lagi benda yang wat aku betol-betol happy hari ni………
Aku DA BOLEY DRIVE!!!... tu la sebenarnye yang wat aku happy sangat selain dpt kua ngn fikh… mase otw g kuantan tadi fikh bagi aku drive dari Kuala Sentul sampai Maran…. Then mase balik lak aku drive dari lepas tol kuantan sampai RnR Gambang… agak jauh la…. N sepanjang tue jugak la mulut aku x berhenti-berhenti bercakap n menjerit ( macam main game tue)….sedar tak sedar aku da drive lebih dari 100km/j….huhu…agak laju….tp kalau main game lagi laju kot…. Kali ni giliran fikh lak dok bising kat sebelah sebab aku bawak laju…hahaha….seronok…ase macam nak drive lagi la….macam tak puas jer…tp aku juz mampu bawak kat highway jer….masuk gear pon tak lepas lagi….hahaha….poyo je kan aku niyh…hurmmm…doakan la aku cepat dapat lesen….
tue je la yang menariknye life aku hari ni....hope akan ade lagi yang menarik dalam hidup aku di hari-hari mendatang