Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, March 29, 2010

AkU dAn diA


salam...
mengenalinya adalah satu rahmat buat aku. suatu anugerah tak ternilai.membuat kan aku mengenali kehidupan yang tak semudah aku sangka...antara kami sangat banyak perbezaan...

1. klo tengok dr latar belakang family kitorang mmg sangat berbeza....adik beradik aku tak ramai...parents lak kerja kerajaan...dok kat bandar..ade umah batu yg setiap tahun direnovate..aku ade adik angkat 2 orang...die lak anak peneroka yang tinggal kat felda..pon ade rumah besar tapi usang...maybe sebab umah tu tak didiami...adik beradik die ade 6 orang...
2. dari dulu lagi ape yang aku mintak n nak parents aku akan bg...sampai aku mintak RM1000 on the spot pon dorg ley bg...tapi die, ape yang die nak,die kene usaha sendiri,kumpul duit n baru ley dapat..die puas dengan usaha die sendiri tapi aku tak tahu berusaha..
3. hidup aku walau pon agak senang,tak pernah ade kesesakan wang tapi hati aku kosong..family aku bz dengan hal masing2...kadang2 je aku dapat bergurau n berbual..parents aku jarang kol aku ty khabar..klo aku rindu aku sndiri yg kne kol dorang...die...lain...mak die slalu kol die ty khabar..wish birthday die..wish gud luck time nk exam..n mcm2 lagi...walaupon tak hidup dalam kemewahan tapi die sangat heppy dengan family die..hati die tak pernah kosong...
4. aku datang sini sebab nak cari ilmu..nak kerja jawatan tinggi2...tak nak malu kan parents..die pon same tapi die datang cni nak cari peluang untuk cari duit..die datang cni bkn sekadar untuk ilmu tapi untuk mencari wang...
5. aku suka sangat shoping habis kan duit...walau pon aku da byk kasut n baju tp aku still nak yang baru...pantang nampak yang cantik2...die tak...die akan pikir dulu benda tu perlu or x...klo x perlu,die tak beli...klo die betol2 nak,die utama kn yang penting dlu..then kumpul duit bru beli ape yang die nak...n sampai skang die masih x beli kasut yang die nak tu...sb die pk masih banyak lagi benda penting untuk die beli.
6. aku sangat bising n kecoh..mulut aku hanya akan senyap depan orang yang aku baru kenal..klo tak,aku akan bercakap tak kire mase...die lak sangat pendiam..bercakap hanya bila die rase perlu...
7. aku sangat suka bersosial..suka hang out....huha sane huha cni...suke pergi dinner,function...tapi die lain...die sangat low profile...die hanya akan bersosial dengan orang yang pey jd prospect die...orang yang ley bantu die dalam biz...die x g function sebarangan..tak macam aku yang sangat sosial niyh....
8. walaupon pointer aku tinggi dari die...result test aku bagus dari die, tapi aku tak tahu nak praktik kan ape yang aku tau n belajar tu...die lak tahu mcm ne nak praktik kan ape yang lecturer da ajr kt dalam kehidupan..walaupon result die tak sebagus aku...die slalu cakap aku pandai tapi sebenarnye die lagi pandai dari aku.

tu la antara perbezaan hidup aku dengan die..aku nk tulis 10 perbezaan tapi dapat 8 je...huhu...perbazaan antara kami adalah keistimewaan hubungan kami..kami saling lengkap melengkapi...
semoga hubungan kami diberkati dan diredhai Allah...n semoga hubungan yang kami bina ni akan membawa kami ke jinjang pelamin...amin....

p/s: syg..i love u so much...sory klo syg x ske ape yg bie post ni...xde niat lain selain dari nak menganalisa diri sndiri...klo bace betol2 byk kekurangn bie nk di bandingkan dengan sayang...semoga hubungan kite ni kekal..=)

3 comments:

  1. intan!
    so sweet!
    aku suka kau tulis ni
    bukan senang kite nak
    kenal sgt mendalam
    someone yg ada dlm hati kite ni
    btw aku boleh laa berguru dgn kau :)

    ReplyDelete
  2. aku xde la pandai sgt bab2 niyh...tp bile kite da slalu dgn org tuh..kite akn knl die...klo nk knl dgn lebey mendalam kne r slalu brcerita hal msing2...kongsi kenangan n pengalaman...pasti akn mudah utk kenali c dia...

    ReplyDelete
  3. sem0ga kamu berdua berbahagia hendaknyew hingga ke anak cucu...
    aku rase neyh memang da namenyew j0d0h...
    kawen jemput aku...
    =)
    fwens everlasting....

    ReplyDelete