Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, July 26, 2010

SEHARI BERSAMA SI DIA

24/7/2010...
aku beertolak dari shah alam ke temerloh...
untuk ape??
saje je lame tak g temerloh...(macam temerloh tu dekat je)
then sampai je sane aku terus masuk the store...lapa giler babes..
fikh on his way,kate nye...
so aku pon tunggu la fikh kat depan Pizza hut..
bile fikh sampai kitorang terus bertolak ke KL...
so, dalam kete borak la ngan fikh pasal study...
aku cerita pasal classmate aku...
pasal lecturer aku...
pasal subjek...
rase lega bila dapat luahkan semua yang aku pendam selama ni...
fikh lak jadi pendengar yang setia...
bila aku gelak, die pon gelak...
huhu...
seronok sangat...
then sampai je KL, terus g umah kawan skolah fikh...Fitri name nye..
after that kitorang ber3 bertolak ke bandar putra tok amik adik fikh...
sesat lak...adoi...
..."nek kembung perot aku makan langsat 5 bakul"
huhuhu..
then kitorang pon g sunway piramid, danau kota n lastly i-city...
aku sangat seronok...
tak puas asenye berbual n ketawa dengan fikh...
pas die hantar aku balik kolej
hati aku ase sayu n sunyi sangat...
hurmmm.....
sedey la...
kene berpisah lagi...
tak tau la bile ley jumpa...
huhu....
harap pas ni masih ade peluang untuk kitorang berjumpa & berbual2..
amin~~

p/s..
pic aku upload len kali ek...x msk dlm laptop lg...huhu

~puterimaz~

Saturday, July 10, 2010

SABTU DI UiTM SHAH ALAM

hujung minggu tiba lagi...
kawan2 aku sume nye balik umah..
tinggal la aku sorang2..
bapak la bosan nye aku..
da la letrik xdek...adoi la...
tak macam ape lak panas nye kan...
rumate aku lak pg2 lg da kua...
tah g mane x ty lak aku...
aku pon msg la FIKH...
aku cakap aku bosan giler..
tp die xley gk nak tolong aku..
jauh kan...

so...aku pon msg la JANNAH...
"jannah, ko kt ne tu?"
tetibe die balas...............

"aku kat bandar ni"
pergh..bru je nk ajak kua...
da kne tinggal upe nye...huhu

aku pon pk2 lg..sape la yang aku ley ajak kua...
ngah sibuk2 perah otak(macam nk jawab exam lak)
teringat la aku yang aku ade abg kt cni........
adoi la..
nape la aku x ingt dr awl2 td...
so aku msg la abg asrah
"abg wat pe tu?bosan r...nak kua tp x de kwn.."
die reply
"nt abg bwk g lunch.."
yeay!!!!!!!!!!!!
suke nye saya....
hahaha...
dapat gak aku kua dr UiTM niyh..
g ane????
g mkn kt restoran UPIN & IPIN jer...
kat seksyen 7...

la...dkt jer....
x pe la...janji dpt kua..
dpt jumpe abg aku yang da 3 thn x jumpe...
huhu...

pas mkn g ane???
balik la pe lg...
abg asrah nk g umah adik die kt serdang...
so, aku pon dok la kat kolej sampai kwn2 sume blik..
bosan ku kembali bertandang...

anyway...
thankz alot to my beloved abg...
abg Asrah sebab bawak adiknye ni kua..
n belanja makan...
atleast xde la aku mkn sorg2 kt blik..
huhu...
lepas ni kite kua lg ye bang...
hehehe...

~puterimaz~
Align Center

Saturday, July 3, 2010

C.I,T,A-C.I.T.A

dulu mase kcik2 cikgu tanya
"bile da besar nak jadi ape?"
aku mesti jawab nak jadi CIKGU...

tapi aku sebenarnya ada 1 cita2 yang aku tak bgtau orang....hanya yang teristimewa je tau...
sebab bagi aku itu bukan cita2 tapi more to angan2 or omputih kate dreams...
aku malu kalau orang tau..sebab bagi aku, aku tak layak untuk mencapai cita2 aku yang 1 itu...
nk tau x???



aku sebenarnya teringin sangat naj jadi MODEL...
bukan yang catwalk atas pentas tuh...tp more to model majalah..
aku suka pakai cantik2,makeup lawa2...pastu posing...

tapi....

aku tak cukup cantik untuk menjadi seorang MODEL...
orang cakap kalo nak jadi model kne cantik, putih, kulit bersih,gebu....
tp aku???

sebab tu la aku pendam kan semua hasrat & impian aku tu...

ni la antara pic aku ala2 model...tp juz tok simpanan sendiri n tatapan korg kat blog ni...











p/s:
aku cerita kat cini sebab aku nak luahkan ape yang aku ase...
aku nak kongsi dengan orang2 yang berminat nak bace blog aku...
bukan untuk di perli dan asyik di perkatakan...
aku tau ape yang patot aku buat..
x payah nak cakap " ko kan nak jadi model"
aku tau 2 cita2 yang tak kan aku dapat...
kalo cakap sekali maybe aku ley terima
tp kalo selalu2 aku tension tau...
sorry...
cita2 aku bukan untuk dipermainkan....


~puterimaz~

Friday, July 2, 2010

DULU.......SEKARANG.....



DULU......

awak akan bawak saya jalan-jalan kalau awal-awal sem macam ni...
sebab awak tahu saya bosan bila tak ada apa yang nak buat
SEKARANG.....
saya kena duduk dalam bilik sorang-sorang
sebab awak jauh kat JENGKA
sedangkan saya kat SHAH ALAM....

DULU...
awak selalu bawak saya keluar makan kat bandar
sebab saya selalu lapar
walaupun badan saya kecik...
SEKARANG...
saya kena pergi makan sendiri
awak da tak dapat layan nafsu makan saya..

DULU....
awak akan jemput saya kat depan kompleks
kalau kita nak keluar...
kadang-kadang jemput saya dari kelas...
SEKARANG....
saya kena pergi kelas & balik kelas sendiri
kalau nak keluar saya kena naik bas..
awak tak ade nak jemput saya...

DULU...
awak akan hantar saya sampai JERANTUT
kalau saya nak balik LIPIS
sebab awak sayangkan saya
SEKARANG...
saya kena balik sendiri...
macam mane nak blik pon
saya tak tahu...

DULU...
kita selalu makan BIG APPLE same-same...
SEKARANG...
outlet BIG APPLE pon saya tak tahu...



dulu & kini da jauh berbeza......
saya rindukan awak sangat-sangat...saya rasa hidup saya kosong tanpa awak di sisi saya..
awak bagaikan nyawa saya..saya tak boleh hidup tanpa awak...
TAPI...
saya da berazam untuk tabah mengharunginya selama 2 tahun mendatang ni...itu yang awak mahu kn? KETABAHAN....
saya akan CUBA untuk menjadi kuat demi AWAK....
AWAK.....SAYA sayang AWAK sangat-sangat tau....



~puterimaz~