Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Sunday, November 28, 2010

Word can’t explain my feeling

Pengalaman berpuluh-puluh tahun, tapi bercakap macam orang tak sekolah…..


 

Manager, tapi arahan macam orang bodoh…baik bagi kitorg jd manager…


 

Kadang2 upper level tak faham situasi lower level….tau bagi arahan jer…


 

Baru jadi manager da kerek, sombong n etc…lom jadi bos besar lg…


 

Baik tak payah berkerja dengan orang kalo tak nak terima pendapat orang


 

Mentang2 kau bos, sesuka hati je nak letak kan kesalahan kt orang lain…


 

Kadang2 saya rasa awak da nyanyuk…


 

Kenape dengki sangat dengan performance aku? Sengaja je cari salah aku…bongok tol….


 

Ingat aku ni tak sekolah ker?


 

Buat keputusan tak pikir panjang... orang tak belajar macam tu la… budget bagos….padahal…hampeh…


 

Tak tau pasal marketing, PR, sales, HR, diam…jangan budget pandai n sesuka hati marah aku…kn da malu….sebeng je muke…


 

Tak kesah la kau tua ke muda ke, salah tetap salah….


 

Kalo nak kerje buat cara nak kerje…korang tol2 mnyusahkan aku…nak kne kol korang la pe la…pastu, aku gak yg kne bebel ble korang tak dtg…

Ase mcm nk berhenti jer….huhuhu

Pape pon ni la ape yang aku ase….semoga aku terus kuat n tabah…wasalam

~puterimaz~

Sunday, November 14, 2010

Gaji pertama ku…..

Last 2 week aku da dapat gaji yang 1st….

Tak banyak pon…

Tp sb dok ngn parents,

Aku xde la pkai duit sangat…

Aku bg mak aku RM 100…

Then y glen ade lg dlm purse….

Aku sebenarnye sayang nk pkai duit tu…

Aku nak kumpul…

Mcm2 aku nak beli….

Tilam baru la, gelang baru la…

Katil besar la…

Hurmmm…

Mcm la gaji 3k….huhuhu….

Skang aku da phm mcm ne susah nye nk cri duit…

So,

Aku lebey menghargai duit tu….

Hope dlm mase terdekat ni,

Aku ley wat sumthing yg ley tmbah pendapatn aku….

Aku tak kesah keje lebey

Asalkan berbaloi….

=)

Ok lah…

Stakat ni dlu la…

Wasalam…

~puterimaz~