Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, January 31, 2011

bride-to-be???????

hye..
assalamualaikum...
hari ni last day bulan january....tak sedar jer kan kita da sebulan masuk tahun baru....
hurmmm
hari rase macam nak buat entri pasal to-do-list apa yang aku kena buat dalam bulan february yang singkat ni....

1. searching2 idea utk gubahan hantaran...
2. rasa macam nak buat DIY doorgift paperbag jer....( kalau dipersetujui la...)huhu
3. rasa nak buat pomander ball....utk ape pon aku tak tau...saje2 je nak buat....
4. pegi cari bunga2 dan riben2...
5. buat bantal hantaran....
6. cari & design baju untuk kenduri nanti...aku pon nak vouge jugak...huhuhu
7. cik nurul intan, sila kira budget! semua benda nak buat...huhu...














korang tak rase pelik ke, tetiba entri kali ni da macam entri blog b2b(bride-to-be) da...
mesti ada antara korang pikir, dak kecik ni da nak kawen ker???kn3?? haaa....tolong la kata ye!..
bukan aku yang nak kawen...tapi cousin aku...aku tolong buatkan buatkan hantaran jer...maklum la cousin aku tu lelaki...so, tak kan la dia nak buat...kn?
harap2 sempat aku buat semua tu dalam masa sebulan ni...amin~
dan semoga majlis tu nanti berjalan lancar...
ok lah...malas nak taip panjang2...bz niyh...**poyo jer.....
till then~

Friday, January 28, 2011

The Road I Had Taken

Assalamualaikum...=)

semalam aku da dapat gaji pertama aku...
kiranya da sebulan aku kerja kat Muafakat Gemilang Agency ni...
kerja kat syarikat insurans ni susah gak la...
banyak benda baru yang nak kena belajar...
ye la kan, aku bukan ada basic pon dalam insurans ni...
Alhamdulillah...da banyak jugak yang aku tau...
kerja kat sini memang jauh beza dengan kerja kat hotel dulu....
kat sini, setiap hari kena handle kes yang berlainan
& cara penyelesaian yang berlainan.... =0
walauapapun, aku bahagia dengan kerja aku...hooyehh2!! haha gila...
aku memang tak nafikan beb,gaji rendah...
tapi stakat nak sara hidup aku sorang je, cukup sangat...
ada yang cakap,
tak berbaloi belajar tiga tahun untuk dapatkan diploma,
tapi kerja stakat gaji RM 500 shj...
bagi aku senang jer,
nak gaji RM 500 @ tak de kerja langsung?
haha... pilih la antara dua....
kita tak tau antara dua, pilihan yang nyata,
kiri menjanjikan cinta
kanan menjanjikan kerjaya
ohh yang mana!!!
ok cukup merepek....
berbalik pasal kerjaya aku tadi,
aku tau mesti ada yang cakap,
tu la, dapat buat degree, gi berhenti...
sekang da kerja dengan gaji rendah je.
cuba belajar sampai habis degree, mesti dapat gaji mahal...
eh, sebenarnya aku boleh je nak kerja dengan gaji taraf diploma
tapi aku nak cari pengalaman kerja bawahan ni dulu...
lagipon, aku tak suka la kerja kat bandar besar....
macam serabut jer...huhu
alasan!




okeyh, kalau nak kira kan,
aku memang bernasib baik (setakat ni la) huhu
sebabnya??
sebab, dua minggu je aku menganggur
aku da dapat kerja kat hotel tanpa INTERVIEW!
ok, memang best la kan....
then, aku baru jer berhenti seminggu dari hotel tu,
aku da dapat kerja kat agency ni...
JUGA TANPA INTERVIEW!
hahaha...bagus2...
ok, Cik Nurul, jangan berlagak sangat yer...


ni la hotel yang aku pernah kerja dlu

apa perasaan aku pas berhenti belajar?
aku bahagia dengan jalan yang aku pilih...
haaa...dengan bangganya statement aku tuh...
tapi kan....
tipu la kalau aku kata aku tak rasa terkilan bila berhenti belajar ni...
bukan ape
aku jeles dengan kawan-kawan yg masih study...
best kan....huhu
kadang-kadang aku rasa sunyi bila kawan-kawan jauh
dan busy...
time kerja kat hotel dulu
tak terasa sangat...
sebab staf ramai n sekepala...
tapi
dah ni jalan yang aku pilih...
aku tak pernah rasa menyesal...
aku seronok dan bangga bila dapat pegang duit sendiri..
walaupun gaji kecik,
tapi ianya datang dari titik peluh aku sendiri..( walaupun tak berpeluh )
haha...


rindu zaman belajar

kawan2 semua...
thanz ats segala sokongan korang...
thanz sebab memahami aku...
& thanz sebab sudi berkawan dengan org macam aku ni...
really thanz...
aku sayang korang semua...=)

Thursday, January 20, 2011

Ujian Dari Allah 2

13hb disember 2010
aku sampai di rumah sewa Shahrul tepat jam 4 pg...tapi tak boleh nak masuk rumah sebab tak ada kunci rumah...jadi nya kamu hanya tidur dalam kereta di tepi jalan...bila siang baru gi jumpa tuan rumah untk minta izin pecahkan pintu belakang rumah tu...aku kelam kabut gile time tu...sory yer Faliq sb ganggu ko pagi2 buta semata2 nak tanya pasal kunci rumah...huhu...
sayu sangat hati aku time kat jengka...hidup aku kosong sangat...bila terpandangkan tempat2 yang kitorg pernah pegi aku jadi sebak...bagaikan terbayang2 yang dia ada dengan aku...(T_T) mase kemas barang2 dia, aku rasa air mata aku da bergenang tapi aku tahan..hati aku tak senang sepanjang perjalanan balik ke serdang...angah kol btau dia da semakin lemah...doc tetap nak ambik L.P...hurmm...malam tu aku sampai dalam kul 7.30 mlm kat hospital serdang...

14hb disember 2010
setelah mendengar pendapat orang dan doc, akhirnya keluarga dia setuju L.P dia di ambil...aku berdoa agar dia selamat...tengahari tu, mak dia sign surat kebenaran...hari tu, aku da semakin berselera makan...entah kenapa hati aku senang...mungkin Allah bagi aku kekuatan untuk berdepan dengan semua ujian ni...

15hb disember 2010
hari ni aku akan balik ke Lipis...aku kene tengok mak aku sebab mak aku terlalu risaukan bakal menantunya...huhu...
semalam family aku da buat solat hajat & baca yassin utk Shahrul....
hati aku semakin senang tengok perubahan dia...kaki dia da mula panas...walaupon masih tak boleh bercakap tp dia da boleh mintak macam2...hari ni dia mintak aku baca kan sms kat hp dia..then dia mintak aku lapkan badan dia...senang nya hati aku..tp aku berat hati nak balik...aku nak tengok dia setiap hari...

16 hb - 19 hb disember 2010
aku hanya mendapat khabar mengenai perkembangan dia dr adik2 dia n mak dia...tu je...setiap hari aku kol utk tau keadaan dia...

20 hb disember 2010
hari ni doc da bukak tube pernafasan yang dimasukkan ke paru2 dia...so dia da boleh bercakap tapi sikit je sebab masih sakit..aku da dengar suara dia...seronok nya aku tak terkata...esok aku akan ke sana...=) tak sabar rasanya...

21 hb disember 2010
aku sampai di perkarangan hospital serdang tepat jam 12.30 tengahari...aku jumpa mak dia dulu kat lobi..then aku terus naik ke wad HDW...aku jumpa ayah dia...ayah dia cakap nurse tengah mandikan dia...=) tak pe la...aku tunggu kat luar dlu...then dalam kul 1 aku masuk..dia da siap mandi da...
dia: bila sampai? aku: baru je...sayang ok?
dia: ok jer...da makan?

aku: belum, baru je sampai ni..tak sempat makan pon lg...sayang da dapat minum air tebu?

dia: dah tapi tak sedap...

aku:memang la..mak bie tak bagi minum air tebu lagi..bahaya...nati sihat2 nanti minum la...=)
dia: mak abah tak datang?

aku: tak, mak tak cuti...mak ngan abah kim salam je....=)

dia: keje macam mane?

aku: bia da berhenti da..nak cari keje lain plak...tak bes la keje kat situ...

dia: keje la nurse..best...=)
aku: best ke? tapi bie tak minat...

dia: tak pe...g la makan...nanti minum air.....barli yer....=)
aku: ok...

aku seronok sangat bila dapat berbual dengan dia...cara dia cakap macam budak kecik...sangat comey...hehe...

berakhir lah hari2 sukar dalam hidup aku...=) ada lagi perkara2 yang terjadi selepas tarikh tu tapi Alhamdulillah semua nya selamat...

hari ni dia da bertolak ke Jengka untuk memulakan kerja nya....sama-sama lah kita berdoa agar dia sembuh dan sihat seperti dulu lagi...
aku cintakan dia sepenuh hati aku...=)

kepada kawan-kawan thanx for your support...kepada yang datang melawat dia, aku ucapakan ribuan terima kasih...kepda lecturer: miss azniza, miss huda, miss husna, & en Faizal, really thanx sebab sudi datang melawat Shahrul...terima kasih atas segalanya...=)

Ujian Dari Allah....

Assalamualaikum......
hari ni tiba-tiba rasa nak buat entry pasal dugaan & ujian yang aku, shahrul & keluarga lalui sebulan yang lalu...
kenapa ye? sebab aku aku rasa ujian tu terlalu besar untuk aku...jadi aku nak kongsi dengan korang..


6hb disember 2010
hari konvokesyen aku dan kawan-kawan...time tu Shahrul da tak berapa sihat..tapi dia tetap bersemangat untuk menjadi photographer aku..really thanx...=) mase tengah 'snap'2 dengan kawan-kawan aku nampak Shahrul sedut inhaler...untuk pengetahuan korang dia memang ade asthma...

7hb disember 2010
aku dengan family bergerak balik ke Kuala Lipis..Shahrul plak pergi umah uncle dia dekat semenyih...dia masih boleh drive walaupun dah lemah...Alhamdulillah dia selamat sampai...

8hb disember 2010
shahrul cakap dia semakin lemah...dia da pergi buat check up & doc cakap dia overdose..then ada kuman dalam darah...Ya Allah...macam ada 1 batu besar menghempap aku...aku dah tak ada selera makan...nasik goreng yang mak aku bekalkan sebelum pergi kerja tu, aku tak sentuh langsung.......

9hb disember 2010
Shahrul cakap dia da tak boleh nak mesej aku sebab tangan dia kebas..so aku kol jer la...dalam kul 9 mlm dia kol aku...dia cakap dia da tak boleh bangun langsung...aku risau sangat2...dia cakap dia da nak gi hospital da...ok..aku doakan dia selamat...dia janji dengan aku, dia akan kol aku bila dia da jumpa doc....tapi.......
aku tunggu dia, sejam...tak ada kol...2 jam..masih tak ad kol...aku da mula risau...malam tu aku tak tido...
kul 1 pg, aku kol..m.sdara dia angkat cakap dia masih jumpa doc...
kul 3 pg, aku kol lg...aku masih dapat jawapan yang sama....
Ya Allah...aku benar2 tak kuat....

10hb disember 2010
kul 5 pagi, aku kol lagi...mak dia yang angkat...mak dia cakap dia masuk wad..Allah Hu Akhbar...
dalam keheningan pagi tu aku menangis...sebab aku terlalu risaukan dia...
aku pergi kerja pagi tu tanpa menjamah makanan langsung...aku cuba sibuk kan diri aku dengan menolong pekerja housekeeping kemas bilik...
petang tu, aku masih dapat mendengar suara Shahrul..walaupun suara dia terlalu lemah...masa aku ngah cakap dengan dia, aku dengar bunyi mesin jantung tu...yg bunyi tuut..tuut...tuut...tuuuuutttttt....................aku tersangat la risau...aku tanya dia..
aku : yang bunyi apa tu?
dia: tak de bunyi apa2...
aku diam...dia janji nak borak dengan aku malam nanti...so aku akan tuggu....
bila malam adik dia bgtau dia semakin lemah...tak boleh nak cakap...aku hampa sangat2...(T__T) aku nangis lagi....
kul 11 mlm, aku da terlelap..tiba2 mak dia kol sambil nangis2...kalau korang jadi aku, ape yang korang pikir?? hurmm..
mak dia cakap dia kne pindahkan ke ICU!...jantung aku bagaikan terhenti...terus aku tak boleh tido sampai pagi...

11hb disember 2010
kul 5 pagi..aku mandi dan solat...aku menangis sampai mak aku tanya kenapa...aku cakap aku nak kene pergi serdang jugak! then family aku semua masuk bilik aku...aku da tak mampu nak buat apa2...aku main ambik je baju yang aku rasa aku boleh pakai...& semuanya warna pink! aku tak sedar pon yang aku amik baju warna yang sama....
aku tak nak citer macam ne pejalanan aku ke serdang...aku skip je...
aku sampai kat hospital serdang dalam 12.30...tu pon uncle dia ambik aku n adik aku kat KTM Serdang...masa melangkah masuk kat hospital tu, hanya Tuhan yang tahu perasaan aku..aku da tak mampu berdiri...aku tak kuat untuk berjalan...bila mak dia nampak aku, mak dia senyum..tapi senyuman tu hambar....mak dia terus peluk aku sambil nangis...aku pun da lembik kat dalam pelukan mak dia....masa tu, semua orang kat ruang menunggu tu tengok aku...huhu...keluarga dia bagi aku masuk tengok dia, tp diorang pesan jangan nangis...ape yang buatkan aku sangat2 sedih bila mak dia cakap...
" intan, tengok along nanti jangan nangis depan dia ye...bagi dia semangat..doc cakap petang ni along da tak sedar"...
macam kene sambar petir kot aku time tu...meraung memang tak ingat dunia da time tu..rasa nak mati pon ada....huhu....
aku masuk dlm ward tu, dari jauh lg dia da angkat tangan..aku salam dia, di pegang tangan aku,pipi aku..then dia angguk2..aku fhm...dia puas dpt pegang tangan n pipi aku...sebelum aku keluar, dia lambai2...(T_____T)
petang tu, aku masuk tengok dia lgi...dia masih sedar...lega hati aku...
till then untuk 11hb..

begini lah keadaan Shahrul pada 11/12/2010

12hb disember 2010
mak dia ajak aku pergi jengka petang ni...nak ambik semua barang2 dia...hanya aku yang tau kat mana rumah sewa dia...macam mane aku tau????sebab dia penah tunjuk kat aku b4 dia duduk umah tu...aku just ingat kawasan je, umah yang mane 1 aku tak ingat tp aku boleh tanya kat kawan2 dia kan...huhu...kul 12.30 aku g hospital dulu...aku jumpa my bestie, farah...dia da masuk tengok Shahrul...aku pon masuk jumpa shahrul...ada doc time tu...doc tu cakap nak ambik air tulang belakang (LP) dia ...tp mak dia tak bagi..yelah aku faham, banyak cakap2 yang kita semua dengar yang ambik L.P ni high risk...aku pon tak setuju...masa aku kat dalam tu, ayun dengan ibu masuk...diorang dengar sekali apa yang doc tu cakap...hurm...keadaan dia semakin baik, tapi dia lemah lg...
time keluar dari ward tu, ayun peluk aku...(T___T) sekali lagi air mata aku dengan senang hatinye keluar...
farah ada mesej aku bagi kekuatan...
really thanx to farah, ayun & ibu sebab sudi datang....kawan2 dia pon ada mesej aku..tanya keadaan dia...petang tu nenek dari melaka datang...nampak je aku terus dia tanya keadaan cucu dia yang sorang tu...sempat jugak au borak dengan nenek...
nenek: hr tu dia ada tanya nenek 10 ribu cukup tak nak buat kawin nek...nanek cakap tak cukup,kumpul la lebih lagi...
aku: yelah..=) (cuba utk senyum)
nenek: doa la kat Allah..."Ya Allah, aku redha dengan semua ni...kalau dia jodoh aku, sembuhkan lah dia, tapi kalau tak, aku terima"

aku: (T___T)

malam tu aku bertolak ke jengka dengan hati yang sangat berat...



wajah yang cuba diceriakan...hakikatnya...hanya Allah yang tahu...

bersambung.........to be continue.......
p/s: belum habis lagi kisah ni...aku sambung kat dalam entry berikutnya...tak larat nak nangis dah....

Wednesday, January 19, 2011

kisahnye...

assalamualaikum...=)
pepagi ni kat ofis ni macam biasa la..no client & no work to do...jap lagi je aku nak kena pergi post office...so masa yang terluang ni baik aku gunakan sepenuhnya...bak kata pepatah, masa itu emas..jadi aku pon mula la menaip entry ni bagi memanfaatkan masa yang ada...hahaha...merepek-repek je aku ni...
ok...hari nak story kat korang pasal aku punya sikap or perangai bila buat sesuatu...

perihal diriku............

aku ni, jenis yang tak sabar bila buat sesuatu...mesti nak cepat siap...
pernah dulu mak aku ajar aku macam mane nak jahit manik kat lengan baju..aku pon ikut la ape yang mak aku ajar tu...tapi punya la lambat nye nak siap...sampai sakit-sakit pinggang and tengkuk aku..1 hari aku buat, separuh lengan baju 2 pon tah hbs lagi aku jahit...adoi...kesabaran aku da hilang..aku bukak sume jahitan manik yang aku da buat 2, then aku jahit semula...korang nak tau aku jahit macam ne??? ala, kalau korang tak nak tau, aku cerita jugak...=p hehe..haaa...aku jahit jelujur je manik2 tu...senang sket...2 jam aku buat da siap da dua-dua lengan baju aku tu dengan jahitan manik yang lurus shj tanpa corak apatah lagi bunga-bunga...haha...then aku simpan semua manik-manik tu sampai sekarang aku tak sentuh dah! (n___n)
macam tu la aku...mula-mula bukan main semangat lagi, tapi bila benda tu lambat je siap aku mula fed up...kadang-kadang aku tinggalkan je bende tu terbengkalai....teruk kan perangai aku??ish ish ish...
tapi..aku jenis yang bersungguh-sungguh...contohnya..kalau aku buat hantaran perkahwinan..aku akan buat sampai siap..aku tak suka buat sikit, then simpan sebab kalau macam tu jangan harap aku nak sentuh dah lepas tuh...nak-nak pulak hantaran tu boleh siap dengan cepat..sebab tu aku suka..buat pelamin, bilik pengantin, semua nya aku boleh tengok hasil nya dalam masa yang singkat..so i love it so much..korang jangan ingat aku buat cincai taw...aku buat dengan bersungguh-sungguh! haha...aku cuma suka tengok hasil nya dengan cepat tu je...tapi kalau aku tak puas hati @ orang tak puas hati, aku akan buat semula tanpa sebarang bantahan...hahaha...promote-promote..
haa...lagi satu..aku ni kalau aku nak sesuatu tu..memang tak nyempat2...kalau aku da cakap nak!, aku akan pastikan aku dapat dalam masa yang singkat...(-__-) itu lah aku..
contohnya aku nak DSLR..cik abg aku cakap die nak beli...dari bulan berape tah dia cakap nak beli tapi tak ade pon lagi...aku sabar jer...sampai la sekarang ni tak dapat lagi, aku da macam tak sabar da..aku siap ajak adik aku kongsi duit lagi sebab nak beli menatang tu punya pasal.....huhu...aku sanggup keluarkan saving aku dalam bank sebab aku nak sangat bende alah tuh...aku siap buat due date lagi...sebelum awal bulan 3!...huhu..
to my adik n my sayang...plisssshhhhhh...i nak sangat bende alah tu.... (T_T) huhu... tu la ayat menagih simpati...haha....
begitulah kisahnye...


aku nak DSLR!!! (n_____n)


ok lah penat da menaip ni...nanti sambung lagi...=)
da~~

Tuesday, January 18, 2011

kenapa ye?

Assalamualaikum....
hye u alls...so, how was ur day today?
hope korang semua happy dengan kehidupan korang yer...=)
okeyh..dalam entry aku kali ni aku nak suara kan ketidakpuashatian aku..betul ke perkataan tu?ade ke dlm kamus???? *wink! ok! cukup disitu....
1stly, aku nak tanya kenape yer isu tudung mesti dibangkitkan? salah ke aku tak bertudung labuh...yes! aku admit...tudung penting untuk memastikan kita tak mendedahkan aurat...betul..aku tak sangkal statement tu...tapi, kalau aku masih tak terbuka hati untuk bertudung labuh, kenapa perlu paksa..kn??? ade sape2 yang tak setuju dengan aku? sila tampil memberikan hujah anda sehingga aku tak mampu nak menjawab..sila2...* gila aku ni...mencabar orang macam berani sangat...
pada pendapat aku la kan, itu semua depends la kat hati seseorang tu...biar la dia buat sesuatu dengan ikhlas seikhlasnya..tak perlu la kita nak perli-perli dan mengata...
seperkara lagi...aku sendiri tak paham kenapa perlu ajar budak2 dengan cara yang salah?? ada anak jiran aku datang ke rumah aku..borak punya borak dengan budak tu, dia pon cerita ustazah dia cakap kalo gurls tak pakai stokin, dah tak ada DARA lagi! Ya Allah...mengucap panjang aku...
ya..aku sendiri tak memakai stokin..tapi kenapa sampai begitu sekali prejudisnya terhadap orang yang tak berstokin...aku tau, hukum nya wajib! sama macam pakai tudung..tp ajaran kepada anak2 tu salah bagi aku...
aku bukan la gadis yang sempurna..aku tak bersekolah di sekolah agama..tapi jangan ingat orang yang macam aku ni jahat n jahil dalam semua perkara agama...kan?kan?kan?
buat ape gi sekolah agama tapi habis sekolah, pakai ketat-ketat...
untuk ape bertudung labuh, tapi buat maksiat...jawapan nye senang jer...sebab pakai tudung labuh la senang nak buat maksiat...kn???
perghhh...ayat ni memang ayat mintak penampar...
aku bukan apa..walaupun aku ni macam ni, tapi aku tak suka orang mempersendakan agama...
apa yang aku tak faham, mereka yang datang dari golongan bijak pandai agama sering memandang serong kat orang lain...kenapa yer?
aku pernah jumpa seorang nenek ni...
anak menantu dia semua pernah sekolah agama...kira family dia memang alim la..
korang tau dia pandang aku atas bawah atas bawah...gila la...mase tu aku pakai blouse dengan sua..macam biasa la kan seluar aku,fit..pakai lak selendang...
dalam hati dia mesti cakap "memang tak la aku nak amik budak ni jadi menantu!"
setiap kali tengok aku mesti die tengok atas bawah..pastu cakap2 dengan anak dia...
takot aku nak ngorat anak dia la tu...
jangan risau la nek...saya tak nak pon jadi menantu nenek...anak nenek tu bukan nye hensem mane pon..=p haha...tolong2..cik nurul ni da mengarot!!!
okey2...berbalik pada kisah td tu...korang semua mesti tau kan kenapa nenek tu pandang aku cam tuh...seksi sangat aku agaknye...huhuhu..(T___T)
pape pon yang aku buat, yang aku pakai semua nya datang dari hati aku dan aku ikhlas...
sekurang-kurangnya aku tak hipokrit...aku tunjukkan diri aku yang sebenar di depan semua orang termasuk family aku sendiri...aku happy dengan hidup aku...
tapi aku sentiasa berdoa agar suatu hari nanti aku akan berubah...
kalau tak jadi yang terbaik sekurang-kurangnya aku boleh jadi lebih baik...
till then~~
jumpa lagi nanti...=)


Friday, January 14, 2011

blog.....

Dua tiga hari lepas, aku mengadu kat Shahrul Fikhri... aku cakap aku bosan dengan hidup aku ni..then die cakap, "sayang buat la blog pasal fesyen" pastu aku cakap nanti la buat...hurmm...
banyak bende yang aku tanya die..aku tanya blog 2 nanti macam ne, nak cri sources kat mane, n mcm2 lagi...macam orang pandir pon de gak...huhu...nasib baik die sabar layan sume soalan2 aku...hehe...tq!

So aku pon ikut la nasihat En. Shahrul..aku pon buat la blog..tapi bila En Shahrul tengok, adoi...banyaknye komen.........hehe...saya tak ada bakat jadi penulis yer?? huhu... macam-macam yang tak kene dengan blog aku yang baru tu...aku beterima kasih dengan En Shahrul yang sudi menegur ape yang tak kena dengan blog aku....kalau die tak tegur, mau nye aku syok sendiri mcm aku buat blog ni...syok sendiri! hehe...blog perasan...
nanti aku cuba lg buat blog baru tu sampai En. Shahrul puas hati...pastu baru ley promote kat korang sume...(n_n)
ok la...nak stop dulu...tengok la pic2 ni yer...


tengok la dak perasan ni....sempat lg snap dlm office...


sangat rindukan gurlfriends yg gedik2 ini..haha..jangan marah ye korg..


ok la...aku da nk blik ni...
nk tutup office...
jumpa lg..
bye~~~~

Monday, January 10, 2011

hati yang dilukai....

hurm...tension...ase mcm nk nangis lg...
knape ni? aduhhh..
aku tak kuat untuk ni..
aku tak pernah expect ni sume akn jadi...
ape salah aku?
ape dosa aku?
knape hati aku yg dilukai?
bkn stakat luka, tp hancur...
tak cukup ke ape yg aku da lakukan slama ni?
tak sempurna ke aku?
hurmmm...
tipu lah aku kalo aku ckp,
aku tak ase ape2 dgn sume ni...
aku ase lg bek mati dr hidup...
aku betul2 terluka..
aku betul2 skt...
women...easy to forgive but really hard to forget..
aku da maaf kan dia,
benda da jadi kn...
tp aku tak mampu nk tipu hati aku..
aku tak mampu nk lupakan...
ape yg patut aku buat?
aku betul2 tertekan...
aku harap sgt dia fhm aku...
aku hrp sgt dia boleh terima,
bila aku marah2, perli2 dia...
aku rasa lepas ni,
aku akan mudah terasa,
akan lbih sensitif...
ya...
sebab apa yg dia buat betul menyakit kan...
walaupun aku masih boleh terima dia
tp
aku perlu masa utk ht aku ni diubati...



btw..thanx sb sudi berterus terang...
walaupun cerita 2 belum hbs,
tp sy da tau...cuma sy masih nak dengar cerita tu...
really thanx sb tak terus menipu sy....
=)
hope awk tunaikan azam awk
& hope awk berubah...
2 je yg mampu mengembalikan ht sy yg dlu..

Thursday, January 6, 2011

macam-macam....

currently at office... tetibe rase cam nk buat post ni...bosan sebenarnye...pepagi ni ujan plak..hurmmm..sejuk2 cm ni tido pon bes gak kn? huhu...ok! fine, xbley tido sb skang ni office hour.. da seminggu masuk tahun baru, dah seminggu lebey jgk aku keje kt sini.. not bad la kan...keje office hour, sabtu ahad cuti, time keje ley men tenet, ley bukak youtube, n ley mcm lagi la...kalo nak dibanding kan dengan keje hotel dlu mcm langit dengan bumi...huhu...even gaji aku sikit je, tp padan la dengan keje yang aku buat..bukan nye ade keje sangat pn...lg pon aku dok ngan family aku, so xde la nk pikir pasal duit mkn, sewa, bil api air..juz bil stremyx je...pegi keje n blik keje pon nek moto jer..minyak motor baru bpe..huhu...kire ok sangat lah...mmg aku kalo ley nak keje yg lagi better, tp kne besabar la...skang pon ngah develop bisnes sndiri..insyaAllah kalo ada rezeki aku kat situ, ley la tambah2 pendapatan aku skang ni...lagi pon mmg bisnes adalah jiwa n dunia aku.. so aku akan berusaha sedaya upaya aku untuk memajukan bisnes ni..ok! cukup cerita pasal keje n bisnes!

skang kite cerita pasal my sweet heart, muhammad shahrul fikhri...


cinta hati ku....

Alhamdulillah, keadaan dia makin baik..berkat doa kawan2 dan kaum keluarga, mudah-mudahan tak lama lagi dia akan boley berjalan macam dlu lg..sangat tak sabar nak tunggu die shat n boleh berjalan macam dlu...tak sabar nk g tgk wanyang dengan die, nk g photoshoot...mmg rindu gile nak hang out ngn die, nk g shopping smpai tak larat nak jalan...paling rindu skali nk borak ngn die sepanjang perjalanan ke kuantan or blik kg..meluahkan rasa hati, saling uji mnguji...really miss that moment. sangat2 rindukan my sweet heart tu....



last photoshoot wif my sayang sebelum die sakit..time ni pon die da lemah... tp demi kami, die sanggup..=)


really thanx to my sayang sb masih sudi wat photoshoot ni walaupon sakit...
sangat2 menghargainya..=)
p/s: syg, jumpa nt siap la awk..sy tuntut jnji awk...ape?? haaa...pasal s _ _ _ _ _ l awk la...=p hehehe....

ok then...skang nak buat 1 statement kt cni....saya rindukan my girlfriends! girlfriends???upps...saya lurus ok....x bengkok..ade ke korg pk aku ni bengkok?perasan aku ni!..mereka2 adalah nita, nad, pay, farah, fariza, yaa, n ika..rindu gilerrrrrr..rindu nak dengar nad jerit, nak gaduh ngan fariza, nak gosh2 ngn nita, ika n yaa, rindu nak nek moto ngn pay!2 paling pnting..hehe..lame gile tak meluahkan rasa hati n berangan pasal kawen ngn farah..huhu..hope ko ollz okey2 je kt sane ek...blaja rajin2...agak2 nye bile la kite dpt jumpe ek...korg da la tak sudi nak dtg tmpat aku ni...ye la aku kan dok kt ulu jer..xde pape, mcm bandar mati..pekan kne langgar garuda...mane la korg nk dtg kn...hahaha..tacing plakkkkk!!!... ko ollz klo nak kua together2 jgn la lupe ajak aku...tp make sure weekend ok! huhu...aku akn berusaha utk join...=)

haha..semua da kepenatan...syian

ilysm my gurlfriends.. gurls grow up together- pinjam ayat farah...
u oll complete me...betol ke ayat aku tuh?tibai la..huhu

ok lah...nak buat keje la plak...keje ape plak?? bile mase plak aku ni ade keje pg2 ni...huhu...saje je sbnrnye...da x de idea nak tulis ape...so, bg la alasan ade keje...padahal dok ngadap game jer...haha... da lah..xtau nak taip ape dah...chow dlu lah....c u later...daaa..
~puterimaz~