Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, January 18, 2011

kenapa ye?

Assalamualaikum....
hye u alls...so, how was ur day today?
hope korang semua happy dengan kehidupan korang yer...=)
okeyh..dalam entry aku kali ni aku nak suara kan ketidakpuashatian aku..betul ke perkataan tu?ade ke dlm kamus???? *wink! ok! cukup disitu....
1stly, aku nak tanya kenape yer isu tudung mesti dibangkitkan? salah ke aku tak bertudung labuh...yes! aku admit...tudung penting untuk memastikan kita tak mendedahkan aurat...betul..aku tak sangkal statement tu...tapi, kalau aku masih tak terbuka hati untuk bertudung labuh, kenapa perlu paksa..kn??? ade sape2 yang tak setuju dengan aku? sila tampil memberikan hujah anda sehingga aku tak mampu nak menjawab..sila2...* gila aku ni...mencabar orang macam berani sangat...
pada pendapat aku la kan, itu semua depends la kat hati seseorang tu...biar la dia buat sesuatu dengan ikhlas seikhlasnya..tak perlu la kita nak perli-perli dan mengata...
seperkara lagi...aku sendiri tak paham kenapa perlu ajar budak2 dengan cara yang salah?? ada anak jiran aku datang ke rumah aku..borak punya borak dengan budak tu, dia pon cerita ustazah dia cakap kalo gurls tak pakai stokin, dah tak ada DARA lagi! Ya Allah...mengucap panjang aku...
ya..aku sendiri tak memakai stokin..tapi kenapa sampai begitu sekali prejudisnya terhadap orang yang tak berstokin...aku tau, hukum nya wajib! sama macam pakai tudung..tp ajaran kepada anak2 tu salah bagi aku...
aku bukan la gadis yang sempurna..aku tak bersekolah di sekolah agama..tapi jangan ingat orang yang macam aku ni jahat n jahil dalam semua perkara agama...kan?kan?kan?
buat ape gi sekolah agama tapi habis sekolah, pakai ketat-ketat...
untuk ape bertudung labuh, tapi buat maksiat...jawapan nye senang jer...sebab pakai tudung labuh la senang nak buat maksiat...kn???
perghhh...ayat ni memang ayat mintak penampar...
aku bukan apa..walaupun aku ni macam ni, tapi aku tak suka orang mempersendakan agama...
apa yang aku tak faham, mereka yang datang dari golongan bijak pandai agama sering memandang serong kat orang lain...kenapa yer?
aku pernah jumpa seorang nenek ni...
anak menantu dia semua pernah sekolah agama...kira family dia memang alim la..
korang tau dia pandang aku atas bawah atas bawah...gila la...mase tu aku pakai blouse dengan sua..macam biasa la kan seluar aku,fit..pakai lak selendang...
dalam hati dia mesti cakap "memang tak la aku nak amik budak ni jadi menantu!"
setiap kali tengok aku mesti die tengok atas bawah..pastu cakap2 dengan anak dia...
takot aku nak ngorat anak dia la tu...
jangan risau la nek...saya tak nak pon jadi menantu nenek...anak nenek tu bukan nye hensem mane pon..=p haha...tolong2..cik nurul ni da mengarot!!!
okey2...berbalik pada kisah td tu...korang semua mesti tau kan kenapa nenek tu pandang aku cam tuh...seksi sangat aku agaknye...huhuhu..(T___T)
pape pon yang aku buat, yang aku pakai semua nya datang dari hati aku dan aku ikhlas...
sekurang-kurangnya aku tak hipokrit...aku tunjukkan diri aku yang sebenar di depan semua orang termasuk family aku sendiri...aku happy dengan hidup aku...
tapi aku sentiasa berdoa agar suatu hari nanti aku akan berubah...
kalau tak jadi yang terbaik sekurang-kurangnya aku boleh jadi lebih baik...
till then~~
jumpa lagi nanti...=)


No comments:

Post a Comment