Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 19, 2011

kisahnye...

assalamualaikum...=)
pepagi ni kat ofis ni macam biasa la..no client & no work to do...jap lagi je aku nak kena pergi post office...so masa yang terluang ni baik aku gunakan sepenuhnya...bak kata pepatah, masa itu emas..jadi aku pon mula la menaip entry ni bagi memanfaatkan masa yang ada...hahaha...merepek-repek je aku ni...
ok...hari nak story kat korang pasal aku punya sikap or perangai bila buat sesuatu...

perihal diriku............

aku ni, jenis yang tak sabar bila buat sesuatu...mesti nak cepat siap...
pernah dulu mak aku ajar aku macam mane nak jahit manik kat lengan baju..aku pon ikut la ape yang mak aku ajar tu...tapi punya la lambat nye nak siap...sampai sakit-sakit pinggang and tengkuk aku..1 hari aku buat, separuh lengan baju 2 pon tah hbs lagi aku jahit...adoi...kesabaran aku da hilang..aku bukak sume jahitan manik yang aku da buat 2, then aku jahit semula...korang nak tau aku jahit macam ne??? ala, kalau korang tak nak tau, aku cerita jugak...=p hehe..haaa...aku jahit jelujur je manik2 tu...senang sket...2 jam aku buat da siap da dua-dua lengan baju aku tu dengan jahitan manik yang lurus shj tanpa corak apatah lagi bunga-bunga...haha...then aku simpan semua manik-manik tu sampai sekarang aku tak sentuh dah! (n___n)
macam tu la aku...mula-mula bukan main semangat lagi, tapi bila benda tu lambat je siap aku mula fed up...kadang-kadang aku tinggalkan je bende tu terbengkalai....teruk kan perangai aku??ish ish ish...
tapi..aku jenis yang bersungguh-sungguh...contohnya..kalau aku buat hantaran perkahwinan..aku akan buat sampai siap..aku tak suka buat sikit, then simpan sebab kalau macam tu jangan harap aku nak sentuh dah lepas tuh...nak-nak pulak hantaran tu boleh siap dengan cepat..sebab tu aku suka..buat pelamin, bilik pengantin, semua nya aku boleh tengok hasil nya dalam masa yang singkat..so i love it so much..korang jangan ingat aku buat cincai taw...aku buat dengan bersungguh-sungguh! haha...aku cuma suka tengok hasil nya dengan cepat tu je...tapi kalau aku tak puas hati @ orang tak puas hati, aku akan buat semula tanpa sebarang bantahan...hahaha...promote-promote..
haa...lagi satu..aku ni kalau aku nak sesuatu tu..memang tak nyempat2...kalau aku da cakap nak!, aku akan pastikan aku dapat dalam masa yang singkat...(-__-) itu lah aku..
contohnya aku nak DSLR..cik abg aku cakap die nak beli...dari bulan berape tah dia cakap nak beli tapi tak ade pon lagi...aku sabar jer...sampai la sekarang ni tak dapat lagi, aku da macam tak sabar da..aku siap ajak adik aku kongsi duit lagi sebab nak beli menatang tu punya pasal.....huhu...aku sanggup keluarkan saving aku dalam bank sebab aku nak sangat bende alah tuh...aku siap buat due date lagi...sebelum awal bulan 3!...huhu..
to my adik n my sayang...plisssshhhhhh...i nak sangat bende alah tu.... (T_T) huhu... tu la ayat menagih simpati...haha....
begitulah kisahnye...


aku nak DSLR!!! (n_____n)


ok lah penat da menaip ni...nanti sambung lagi...=)
da~~

No comments:

Post a Comment