Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, January 28, 2011

The Road I Had Taken

Assalamualaikum...=)

semalam aku da dapat gaji pertama aku...
kiranya da sebulan aku kerja kat Muafakat Gemilang Agency ni...
kerja kat syarikat insurans ni susah gak la...
banyak benda baru yang nak kena belajar...
ye la kan, aku bukan ada basic pon dalam insurans ni...
Alhamdulillah...da banyak jugak yang aku tau...
kerja kat sini memang jauh beza dengan kerja kat hotel dulu....
kat sini, setiap hari kena handle kes yang berlainan
& cara penyelesaian yang berlainan.... =0
walauapapun, aku bahagia dengan kerja aku...hooyehh2!! haha gila...
aku memang tak nafikan beb,gaji rendah...
tapi stakat nak sara hidup aku sorang je, cukup sangat...
ada yang cakap,
tak berbaloi belajar tiga tahun untuk dapatkan diploma,
tapi kerja stakat gaji RM 500 shj...
bagi aku senang jer,
nak gaji RM 500 @ tak de kerja langsung?
haha... pilih la antara dua....
kita tak tau antara dua, pilihan yang nyata,
kiri menjanjikan cinta
kanan menjanjikan kerjaya
ohh yang mana!!!
ok cukup merepek....
berbalik pasal kerjaya aku tadi,
aku tau mesti ada yang cakap,
tu la, dapat buat degree, gi berhenti...
sekang da kerja dengan gaji rendah je.
cuba belajar sampai habis degree, mesti dapat gaji mahal...
eh, sebenarnya aku boleh je nak kerja dengan gaji taraf diploma
tapi aku nak cari pengalaman kerja bawahan ni dulu...
lagipon, aku tak suka la kerja kat bandar besar....
macam serabut jer...huhu
alasan!




okeyh, kalau nak kira kan,
aku memang bernasib baik (setakat ni la) huhu
sebabnya??
sebab, dua minggu je aku menganggur
aku da dapat kerja kat hotel tanpa INTERVIEW!
ok, memang best la kan....
then, aku baru jer berhenti seminggu dari hotel tu,
aku da dapat kerja kat agency ni...
JUGA TANPA INTERVIEW!
hahaha...bagus2...
ok, Cik Nurul, jangan berlagak sangat yer...


ni la hotel yang aku pernah kerja dlu

apa perasaan aku pas berhenti belajar?
aku bahagia dengan jalan yang aku pilih...
haaa...dengan bangganya statement aku tuh...
tapi kan....
tipu la kalau aku kata aku tak rasa terkilan bila berhenti belajar ni...
bukan ape
aku jeles dengan kawan-kawan yg masih study...
best kan....huhu
kadang-kadang aku rasa sunyi bila kawan-kawan jauh
dan busy...
time kerja kat hotel dulu
tak terasa sangat...
sebab staf ramai n sekepala...
tapi
dah ni jalan yang aku pilih...
aku tak pernah rasa menyesal...
aku seronok dan bangga bila dapat pegang duit sendiri..
walaupun gaji kecik,
tapi ianya datang dari titik peluh aku sendiri..( walaupun tak berpeluh )
haha...


rindu zaman belajar

kawan2 semua...
thanz ats segala sokongan korang...
thanz sebab memahami aku...
& thanz sebab sudi berkawan dengan org macam aku ni...
really thanz...
aku sayang korang semua...=)

No comments:

Post a Comment