Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, January 20, 2011

Ujian Dari Allah 2

13hb disember 2010
aku sampai di rumah sewa Shahrul tepat jam 4 pg...tapi tak boleh nak masuk rumah sebab tak ada kunci rumah...jadi nya kamu hanya tidur dalam kereta di tepi jalan...bila siang baru gi jumpa tuan rumah untk minta izin pecahkan pintu belakang rumah tu...aku kelam kabut gile time tu...sory yer Faliq sb ganggu ko pagi2 buta semata2 nak tanya pasal kunci rumah...huhu...
sayu sangat hati aku time kat jengka...hidup aku kosong sangat...bila terpandangkan tempat2 yang kitorg pernah pegi aku jadi sebak...bagaikan terbayang2 yang dia ada dengan aku...(T_T) mase kemas barang2 dia, aku rasa air mata aku da bergenang tapi aku tahan..hati aku tak senang sepanjang perjalanan balik ke serdang...angah kol btau dia da semakin lemah...doc tetap nak ambik L.P...hurmm...malam tu aku sampai dalam kul 7.30 mlm kat hospital serdang...

14hb disember 2010
setelah mendengar pendapat orang dan doc, akhirnya keluarga dia setuju L.P dia di ambil...aku berdoa agar dia selamat...tengahari tu, mak dia sign surat kebenaran...hari tu, aku da semakin berselera makan...entah kenapa hati aku senang...mungkin Allah bagi aku kekuatan untuk berdepan dengan semua ujian ni...

15hb disember 2010
hari ni aku akan balik ke Lipis...aku kene tengok mak aku sebab mak aku terlalu risaukan bakal menantunya...huhu...
semalam family aku da buat solat hajat & baca yassin utk Shahrul....
hati aku semakin senang tengok perubahan dia...kaki dia da mula panas...walaupon masih tak boleh bercakap tp dia da boleh mintak macam2...hari ni dia mintak aku baca kan sms kat hp dia..then dia mintak aku lapkan badan dia...senang nya hati aku..tp aku berat hati nak balik...aku nak tengok dia setiap hari...

16 hb - 19 hb disember 2010
aku hanya mendapat khabar mengenai perkembangan dia dr adik2 dia n mak dia...tu je...setiap hari aku kol utk tau keadaan dia...

20 hb disember 2010
hari ni doc da bukak tube pernafasan yang dimasukkan ke paru2 dia...so dia da boleh bercakap tapi sikit je sebab masih sakit..aku da dengar suara dia...seronok nya aku tak terkata...esok aku akan ke sana...=) tak sabar rasanya...

21 hb disember 2010
aku sampai di perkarangan hospital serdang tepat jam 12.30 tengahari...aku jumpa mak dia dulu kat lobi..then aku terus naik ke wad HDW...aku jumpa ayah dia...ayah dia cakap nurse tengah mandikan dia...=) tak pe la...aku tunggu kat luar dlu...then dalam kul 1 aku masuk..dia da siap mandi da...
dia: bila sampai? aku: baru je...sayang ok?
dia: ok jer...da makan?

aku: belum, baru je sampai ni..tak sempat makan pon lg...sayang da dapat minum air tebu?

dia: dah tapi tak sedap...

aku:memang la..mak bie tak bagi minum air tebu lagi..bahaya...nati sihat2 nanti minum la...=)
dia: mak abah tak datang?

aku: tak, mak tak cuti...mak ngan abah kim salam je....=)

dia: keje macam mane?

aku: bia da berhenti da..nak cari keje lain plak...tak bes la keje kat situ...

dia: keje la nurse..best...=)
aku: best ke? tapi bie tak minat...

dia: tak pe...g la makan...nanti minum air.....barli yer....=)
aku: ok...

aku seronok sangat bila dapat berbual dengan dia...cara dia cakap macam budak kecik...sangat comey...hehe...

berakhir lah hari2 sukar dalam hidup aku...=) ada lagi perkara2 yang terjadi selepas tarikh tu tapi Alhamdulillah semua nya selamat...

hari ni dia da bertolak ke Jengka untuk memulakan kerja nya....sama-sama lah kita berdoa agar dia sembuh dan sihat seperti dulu lagi...
aku cintakan dia sepenuh hati aku...=)

kepada kawan-kawan thanx for your support...kepada yang datang melawat dia, aku ucapakan ribuan terima kasih...kepda lecturer: miss azniza, miss huda, miss husna, & en Faizal, really thanx sebab sudi datang melawat Shahrul...terima kasih atas segalanya...=)

No comments:

Post a Comment