Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 28, 2011

hantaran in progress - SIRI 1

Assalamualaikum...
hye u ol....da 3 hari tak buat en3..
rindu lak..huhu
tak tau ape yang nak di ceritakan...
2 3 hari ni rasa sangat 'pane'...
tau tak pane tu ape?
haha..tu loghat pahang rasa nye...or loghat lipis tak sure
tapi...'pane' same erti dengan blur...
huhuhu...
semalam aku g beli barang untuk buat hantaran...
gi beli kat raub je...
tapi aku memang sentiasa blur...
tak tau nak beli ape,macam2 bende yang aku lupa,
tak boleh manage barang ape yang perlu n tak perlu beli...
aku sendiri tak tau kenapa...
bile balik umah
baru sedar yang aku patut beli itu dan ini...
kenape aku beli itu...
kenape tak beli ini....
and macam-macam lagi lah...
teruk betol...huhhu
hurm nak buat macam mane kan...huhu..
tak pe lah..
malam ni da nak start gubah hantaran...
hope semua nya akan berjalan lancar
and no more blurrrrrr....
huhuhu'
esok aku akan update lagi pasal hantaran ni....
okeyh...tu jer update untuk hantaran....
see u later...daaa....

Thursday, February 24, 2011

entri tak de mood...

Assalamualaikum....
hari ni actually tak ade mood langsung nak update blog....
tak tau nak story ape hari ni....huhu
da tau tak de mood gatai jgk tangan nak buat entri...
pape tah..buat semak jer...huhuhu...

di sebabkan tak de bende menarik nak cerita, aku nak share lah ngn korang
blog2 yang aku selalu terjah...link nye aku de letak kat sebelah...tapi kt cni aku nak letak lg...
aku tak kira! haha...

1. aku suke terjah blog B2B...ape tuh? Bride-to-Be....bes bace pasal persediaan diorang utk tukar status kpd wifey....sweet and comel sangat...lagipun suka sangat tengok DIY yang dorang buat...its really inspiring me...huhuhu..

- kak erina ( aku jumpe blog beliau dari blog kawan aku, Han)
- kak meey (aku jumpe mase dok asyik terjah blog b2b...)
- kak elle (tak ingat jumpe dalam blog sape tapi sangat menarik perhatianku...huhu)


2. blog bakal ibu @ bakal bapa...sweet sangat...bila bace rasa mcm tak sabar nak berumah tangga...haha...da gatai da minah ni...keja pon tak menentu da gatai nak kawen...tolong2...huhuhu...
ni link blog diorang:


tu la antara blogs that i visit most every day....best, sweet, sempoi, cute etc....huhuhu
beside that, i love also to visit my BFF blogs such as:
tp diorang ni jarang update blog...sebabnye diorang bz...student kan...paham-paham jer lah...

ok lah...tu jer kot nak share...
daa~~~

Tuesday, February 22, 2011

I Confuse..............

assalamualaikum......
da lama da rasanya tak update blog ni...hurmmm...actually tak de mood nak update...penyakit M telah datang menyerang seluruh tubuh badan aku...hahaha....
dalam dua tiga hari ni aku dilanda ke'confuse'an...perghh vocab aku hancussssss....ok, kenape confuse? hurmm..aku sendiri pon tak tau datang dari mane confuce tu..haha..boley?? huhuhu...
kalau sesape yang rapat dengan aku mesti tau macam maner aku dressup bila hang out...kn??? so, sekarang aku masih lagi dressup macam mase study dulu...cuma bezanya sekarang aku pegi keroje, bukan pegi kelas...kalau keluar pegi jumpa kawan ke, pegi pasar malam ke, pegi beli barang ke aku dressup macam dulu jugak...tak ada yang berubah...pakai jeans, shirt..kadang-kadang aku pakai blouse...shawl..sliper...bagi aku sangat la simple...denga tak ada makeup..juz bedak n magic lip balm avon...simple kan???? tolong la kate yerrr....huhuhu....
tapi kenapa orang pandang aku macam aku ni lawa sangat...haha...tolong2...ade budak perasan!!!!....hahaha...tak de la...means orang pandang aku macam pelik jer...pelik sangat ke keluar bandar pakai jeans,shirt,cardigant,shawl etc?? habis aku nak kena pakai ape baru orang tak pandang pelik kat aku???huhu...
hari tu, aku pegi beli shawl kat pasar malam....then tanpa usul periksa orang tuh tanya aku..
"adik, kalau shawl macm ni kat KL berape?"
aku macam..ermmm..aku ni duk KL ke??kn?? tak pasal-pasal....huhuhu...nasib bek aku penah beli tudung mcm tu kat KL...so aku pon jawab la...
"ermmm...(pikir dulu..hehe..) RM18..."
then orang tuh asing kan plastic tudung aku dengan mak aku...
motif????haha...pembaziran....
so aku cakap la... "bang, 1 plastik jer la..." korang tau die cakap pe?????mestila tak tau kan da aku lom ceriter....bengongsssss aku niyh....ok2... die cakap " owh sekali ke? ingat kan adik ni nak balik KL dah..." lorh....tak pasal-pasal jer orang tuh! perli ke hape??! marah niyh...huhu
semalam...aku time aku tapau makan utk lunch, makcik tokey kedai tuh tanya aku..."adik dari mane?nak balik mane?" aku tak tau nak jawab pe...so aku cakap la " tak de nak gi mane 2...nak balik ofis je..." huhuhu....pelik-pelik...kenape dengan aku???
ayah aku pernah cakap yang aku punya dressup pelik n kalau orang tengok, orang memang akan cakap aku ni orang luar...huhuhu...betol ker?????? sedeyh....tolong ajar i dressup properly....supaya orang tak pandang pelik lg....huhuhuhu...macam ner???
tengok la pic2 aku ni...pelik sangat ke aku pakai???


ni aku gi jogg....tshirt kedot je aku pakai...
orang tetap pandang aku pelik.....
pelik ke aku?????tolong.....aku dalam dilema....huhuhu
agaknye orang pandang sebab tshirt aku kedot ek?hahaha




ni aku nak g expo...takde la melaram tak hengat pon...bese2 je....kn3??
huhuhu....pliz la kate yer....plishhhh....


ok lah...sambung lain kali...till then...daa~~~

Wednesday, February 16, 2011

PJJ

assalamualaikum....
hari ni tetiba rasa nak buat n3 pasal PJJ...
PJJ stand for what? Pengajian Jarak Jauh? Percintaan Jarak Jauh? Pertunangan Jarak Jauh? Perkahwinan Jarak Jauh?? or??? ade lagi??huhu
okeyh...stakat ni tak nak lagi cerita pasal Pengajian Jarak Jauh...sebab belum ready...
sekarang nak cerita pasal Percintaan Jarak Jauh, Pertunangan Jarak Jauh & Perkahwinan Jarak Jauh....senang cerita n3 kali ni pasal perhubungan jarak jauh....
apa pendapat korang tentang itu?



rasanya bagus atau tak kalau kita ada Perhubungan Jarak Jauh?
aku pernah tanya Mr.F pasal PJJ ni...dia cakap kalau Percintaan Jarak Jauh stil ok but if Perkahwinan Jarak Jauh dia tak setuju...sangat susah...
kawan aku lak cakap, PJJ ni bagus sebab kita boleh simpan rindu & tak ada la rasa bosan tengok muka pasangan tetiap hari....ye ke?? huhuhu...depends pada orang jugak sebenarnya....
tapi kan u ols...
bagi aku lak kan...aku sangat tak suka PJJ...
yelah kan, dulu aku memang berkepit ajer dengan Mr. F tuh...
now bile da jauh, aku rasa sangat-sangat kekok...tersangat kekok...huhuhu...Mr.f cakap budak manja memang macam tuh! ok fine! hahaha...cam sentap plak kan.....
ok, bukan ape...
aku ni jenis yang tak tau nak buat sesuatu sendiri...senang citer tak tau berdikari...huhu...
mana tak nya, dulu semua Mr.F yang tolong buatkan...sampai topupkan aku pon dia yang buat...yang lain-lain jangan cakap la....
sekarang semuanya aku kena buat sendiri....tapi nak buat macam mane kan...da masing-masing sibuk..masing-masing bekerjaya...so terpaksa la bekorban sikit...
aku pulak jenis yang mudah sangat la lupa status...apekah???hahaha
asal ade orang ayat siket je terus mengaku single...padahal.......................tteeettt.....hehe..
tak de lah...main-main jer....takut lak aku, kang tak pasal-pasal Mr.F tak nak layan aku...huhu...ampun Yang...Saya bergurau jer....hehe
PJJ niyh kadang-kadang boleh buat kita bergaduh dengan pasangan...boleh buat kita berselisih faham dan yang paling penting ia sangat menguji kesetiaan pasangan...sedangkan yang tak PJJ pon boleh dicurangi, apatah lagi kalau PJJ...kn???betol tak???? hhuhuhu....
berdasarkan pengalaman niyh...sebab tuh aku tak suka PJJ...
hohohho...
sebenarnya aku seboleh-boleh tak nak PJJ
tapi masih belum dapat peluang kerja yang dekat dengan Mr.F....
Mr.F plak ada contract dengan KFC Holdings selama 2 tahun, so dia tak boleh kemana-mana... jadinya nak or tak nak, memang kena PJJ...huhu...*sobss..
PJJ ni ada pros n contras nya...depends la kan...kalau rasa bagus teruskan, kalau rasa tak bagus jangan buat...
lg 1, dalam PJJ kena ada kesetiaan dan perasaan saling percaya antara satu sama lain yang kuat...kalau tak ada itu, alamatnya tak lama la sesuatu hubungan tuh...
huhu...ok lah...da tak larat da nak taip...
huhuhu..kepenatan hari ini....
kelesuan melanda diri...
till then daa~



p/s: aku taip enrti kali ni dari pagi td, petang baru habis taip...huhu...sebabnya, banyak kerja kat ofis....huhuhu...mcm bese la kan...kalo ade client tak kan nak dok taip blog, kena la entertain client dulu...huhu...so petang hari baru hbs taip n3 ni...perghhhh...pnt2...

Monday, February 7, 2011

cuti yang pendek (n_____n)

assalamualaikum....
hye3....so, how was ur holiday?
sure bes kan...
mesti ade yang pegi melancong, balik kampung...n macam2 lagi la...kn3??
aku plak??
cuti hari tu, dok rumah jer....
*kuciwa huuhuh..
tapi still celebrate Chinese New Year ok...
even tak balik kg pon, kami still celebrate kat umah...
*suke3 (n____n)
korang pelik tak nape aku celebrate CNY sdgkan muka aku melayu habis...
haha...
actually aku ade kacukan chinese...tp da jauh da...
my grandma chinese yang di jaga oleh orang melayu...dapat grab tak?? heeeee...=D
so kalo ikutkan aku ni da generasi ke 3 da...
sb tu muka aku melayu habis walaupon mata ku sepet seperti amoi cina (da amoi,cina lagi..pape tah ayat aku)...
my mum pon ade darah keturunan chinese (n____n)
bangga la tuh!
tak lah...tak bangga pon...
dulu, aku malu tau bila orang cakap aku cina...
mak aku la sengaja je buat kan baju cheongsam kat aku...
bila g sekolah orang panggil aku ank cina...
bila aku kua g jalan2 pakai seluar pendek orang panggil aku amoi...
adoi....
aku melayu la!
tp sekarang aku da boley terima hakikat...
huhuhu ayat cam poyo jer....=p
ok for this year CNY,
we all just makan2 kat rumah jer....
my mum masak nasik ayam special....hehehe...sedap....

tengok mata saya....sepet tak????huhuhu


ni la masakan special my mum time CNY hari tu.....(n____n) lurve it!

hari jumaat tak buat pape sebab ade kenduri kat kg...
so blik la kg jap...
makan free kan...kalo tinggal kene masak plak...huhu
*mood time cuti is : MALAS!

hari sabtu my sweetheart datang....
awal2 pagi da sampai rumah aku...
nasib baik my mum kejutkan aku awal pg tu...
kalau tak........maluuuuuu la aku...huhuhu...=p
then kitorang sempat breakfast same2...
my bro cakap da CNY ke 3 bru nak makan 'besar'
huhuhu...
then tengahari tu, aku tak masak pon.....
kitorang pegi kenduri kawin kat dewan jubli perak...
bes2...
my sayang tanya "kita nanti buat kat sini ker?"
guest wat's my answer......
haaaaaa......aku cakap, "definately no! kenduri kita nanti kat rumah sahaja =)"
hehehe...dia pon senyap je sebab dia tahu impian aku...=p ye ker?? tah la...haha..pulak....
pas blik kenduri, we all terus pegi MUZIUM WARISAN...
*macam bukan orang lipis je dok sibuk pegi muzium tuh...
okeyh...
tengok la pic kat bawah ni yer..


rumah ni dibina pada 1920...kiranya dah 91 tahun la usia rumah ni....rumah ni da terlalu tua tapi masih utuh dan gagah...hahaha...ayat tak bley bla!...ni kat pintu utama rumah ni....rumah kolonial ni setiap bilik mempunyai pintu keluar...tujuannya supaya senang penghuni rumah ni keluar bila di serang *kot......



rumah ni adalah rumah kerajaan pahang....
rumah ni jugak tempat lahirnya perdana menteri kita sekarang: Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak...
dulu Tun Razak adalah setiausaha kerajaan negeri pahang dulu...



classic tak we all? hehe...aku siap pakai kebaya dengan selendang bagai...
memang sesuai la pegi ke tempat bersejarah gini....huhu...
cam tak leh bla jer....
banyak lagi pic tp malas da nak upload...hehe...
my sayang blik dalam kul 5 ptg....
then sunyi lagi hidup ku...
huhuhu...
again, PJJ....hurmmm...
ok la...
da malas da nak taip...
till then...da~~~
~puterimaz~