Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 28, 2011

hantaran in progress - SIRI 1

Assalamualaikum...
hye u ol....da 3 hari tak buat en3..
rindu lak..huhu
tak tau ape yang nak di ceritakan...
2 3 hari ni rasa sangat 'pane'...
tau tak pane tu ape?
haha..tu loghat pahang rasa nye...or loghat lipis tak sure
tapi...'pane' same erti dengan blur...
huhuhu...
semalam aku g beli barang untuk buat hantaran...
gi beli kat raub je...
tapi aku memang sentiasa blur...
tak tau nak beli ape,macam2 bende yang aku lupa,
tak boleh manage barang ape yang perlu n tak perlu beli...
aku sendiri tak tau kenapa...
bile balik umah
baru sedar yang aku patut beli itu dan ini...
kenape aku beli itu...
kenape tak beli ini....
and macam-macam lagi lah...
teruk betol...huhhu
hurm nak buat macam mane kan...huhu..
tak pe lah..
malam ni da nak start gubah hantaran...
hope semua nya akan berjalan lancar
and no more blurrrrrr....
huhuhu'
esok aku akan update lagi pasal hantaran ni....
okeyh...tu jer update untuk hantaran....
see u later...daaa....

Thursday, February 24, 2011

faceblog....macam menarik jer..

tengah duk terjah blog-blog yang best2..tetibe jumpe niyh


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

ape niyh? ni la faceblog....macam bes je kan? meh la kita join same2...
kalau berminat nak join, klik SINI

entri tak de mood...

Assalamualaikum....
hari ni actually tak ade mood langsung nak update blog....
tak tau nak story ape hari ni....huhu
da tau tak de mood gatai jgk tangan nak buat entri...
pape tah..buat semak jer...huhuhu...

di sebabkan tak de bende menarik nak cerita, aku nak share lah ngn korang
blog2 yang aku selalu terjah...link nye aku de letak kat sebelah...tapi kt cni aku nak letak lg...
aku tak kira! haha...

1. aku suke terjah blog B2B...ape tuh? Bride-to-Be....bes bace pasal persediaan diorang utk tukar status kpd wifey....sweet and comel sangat...lagipun suka sangat tengok DIY yang dorang buat...its really inspiring me...huhuhu..

- kak erina ( aku jumpe blog beliau dari blog kawan aku, Han)
- kak meey (aku jumpe mase dok asyik terjah blog b2b...)
- kak elle (tak ingat jumpe dalam blog sape tapi sangat menarik perhatianku...huhu)


2. blog bakal ibu @ bakal bapa...sweet sangat...bila bace rasa mcm tak sabar nak berumah tangga...haha...da gatai da minah ni...keja pon tak menentu da gatai nak kawen...tolong2...huhuhu...
ni link blog diorang:


tu la antara blogs that i visit most every day....best, sweet, sempoi, cute etc....huhuhu
beside that, i love also to visit my BFF blogs such as:
tp diorang ni jarang update blog...sebabnye diorang bz...student kan...paham-paham jer lah...

ok lah...tu jer kot nak share...
daa~~~

Wednesday, February 23, 2011

My sis and My abang

Assalamualaikum....
rindu sangat dekat akak and abang...
sangat-sangat rindu...mula la teringat kenangan dulu-dulu....semua pahit manis yang pernah kami tempuhi bersama...walaupun sekarang ni masing-masing da bawak haluan sendiri...aku dengan teman-teman UiTM,akak & abang dengan teman-teman yang lebih rapat dan dekat dengan diorang, tapi tak pernah sedetik pun aku melupakan diorang...betol...tak tipuuu.....huhuhu...

nak cite ni...huhuhu

aku start dengan akak dulu lah yer...huhuhu sebab dia yang paling tua...hehehe...

NUR WAHIDA MAT SANI


ni la akak aku yang sangat slumber & rock! hahaha...

aku start kenal da lame sangat da...since sekolah rendah kot..sebab dia selalu datang umah kakak dia...kakak dia jiran aku dulu...so selalu la nampak dia tapi tak penah tegor pon...(aku ni kan pemalu...haha)
mase naik form 1, kitorang satu sekolah which is Sek. Men. Keb. Clifford....satu umah sukan plak...CTL(Cheam Tau Luan...gituh ke eja nye???huhu x tau)...so dari situ la kitorang mula kawan...petang-petang selalu jalan-jalan naik basikal dengan dia...tak pon aku ajak dia naik motor dengan aku,...kalau ada latihan sukan, aku selalu la tumpang dia pegi sekolah...agak rapat jugak la kan...tapi, pas aku pindah umah baru, terus tak rapat...sebab kitorang lain kelas...so juz tegor-tegor bese jer....
naik form 2, aku dapat sekelas dengan dia...masa tu dia rapat dengan sorang lagi kawan kitorang...ain...start form 2 la kitorang mula rapat semula..segala kenakalan aku, cik wida la yang ajar...hahaha...=p betul kan kak?? hahaha..semua yang kitorang buat mesti sama-sama...rase tak lengkap bila salah sorang tak ade..
walaupun kitorang tak sekelas time form 4 & form 5, tapi gi mana-mana mesti nak sama...time rehat, kalau dia keluar dulu, dia akan tunggu aku kat teratak..kalau aku keluar dulu, aku bla terus pi kantin! haha...tak la..aku tunggu la dia jugak...tak kan aku nak tinggal dia plak...huhuhu...
kalau pasal duit...langsung tak berkira...especially part makan...duit ko, duit aku, duit aku duit ko...kan kak kan?hehe...
terpisahnya kitorang masa aku dapat tawaran kat UiTM...masa tu aku betul-betul dalam dilema...tak tau sama ada nak pilih masuk U dan tinggal kan form 6 bersama Wida atau pun tinggalkan peluang untuk buat diploma demi untuk sentiasa di sisi Wida...tapi, aku decide yang aku pergi UiTM....sebab aku yakin hubungan kami akan kekal walaupun aku jauh...hati aku tetap sama...lagipon mak aku cakap peluang hanya datang sekali...
sampai sekarang aku tetap tak pernah melupakan setiap kenangan manis yang pernah kitorang lalui dulu...nanti ada masa aku cerita kenangan-kenangan manis aku dengan wida yer....huhuhu
I Miss U kak!

ni kisah abang pulak...

NOR MOHD AFIF OSMAN


ni la en akob yang semakin mengembang akibat overdose of baking powder...hahaha...
adik gurau jer bang yer...jangan marah taw...huhuhu


kenal mamat ni masa form 2...time tu dia AJK tingkatan umah sukan CTL...so, kalau nak bayar yuran kena la cari mamat poyo niyh...haha..mase tuh bila kita cakap dengan dia, dia senyum jer...kak wida pon puji la dia cakap dia ni asyik senyum jer...huhu..masa form 2 jugak la aku penah sound dia...abang mesti da tak ingat kan?hehehe...time nak balik sekolah, aku lalu depan kelas dia, dia lak nak keluar kelas tak pandang depan...dok sebok begelak ketawa dengan kawan2..pastu hampir2 la langgar aku...aku pon hape lagik...hangen la....aku pon sound direct "woi! boley tak kalau ko bagi signal??!!"hahaha...ape kaitan pertembungan kitorang dengan signal??haaa...itu yang kita tak tau...hahaha...
naik form 3 tetiba sekelas la plak...dia plak jadi ketua kelas...adoi!...huhu...then start dari tu la kitorang mula rapat...mamat poyo yang sangat terkenal dengan nama AKOB sangat la manja dan sangat la suka merajok... tak bleh bla!huhu..
zaman kejatuhan kami tak mo citer lah...sedeyh...huhu..
nak citer yang bes2 jer...kepala aku pernah kena bola kertas yang abang akob sepak...adoi! pening aku!huhu...pastu masa form 5, aku suka sangat pinjam pen mamat niyh...sebab kitorang duduk sebelah kat belakang sekali...kitorang duduk ber4..dengan amin n dilla...pastu sebab kitorang dok belakang sekali la kitorang selalu kena pangkah dengan cikgu...especially Arwah Teacher Zaini...sebabnye??sebab kitorang tak dengar bila dia panggil nama kitorang..huhu..jauh sangat kan...maklum saje lah...
sekarang ni rasa nya da dekat 2 3 tahun jugak la kitorang tak jumpe...nasib baik ada facebook...ley la contact2...kalau nak harapkan sms, kol??jangan harap la...nak plak kalau sms...tak ade makna nye dia nak balas...nak-nak plak tengah hangat bercinta sekarang ni kan...poyo giler lah...hahahaha..
but i really miss him...sooo much!...
entah ingat ke tak abg tu kat aku tah la...huhu....

ok lah...nanti aku sambung bercerita lagi...kalau cerita dalam 1 en3 je nanti takut korang sumer pengsan plak membacanya...huhu...
so, kita smabung lain kali yer...
daa~~

Tuesday, February 22, 2011

I Confuse..............

assalamualaikum......
da lama da rasanya tak update blog ni...hurmmm...actually tak de mood nak update...penyakit M telah datang menyerang seluruh tubuh badan aku...hahaha....
dalam dua tiga hari ni aku dilanda ke'confuse'an...perghh vocab aku hancussssss....ok, kenape confuse? hurmm..aku sendiri pon tak tau datang dari mane confuce tu..haha..boley?? huhuhu...
kalau sesape yang rapat dengan aku mesti tau macam maner aku dressup bila hang out...kn??? so, sekarang aku masih lagi dressup macam mase study dulu...cuma bezanya sekarang aku pegi keroje, bukan pegi kelas...kalau keluar pegi jumpa kawan ke, pegi pasar malam ke, pegi beli barang ke aku dressup macam dulu jugak...tak ada yang berubah...pakai jeans, shirt..kadang-kadang aku pakai blouse...shawl..sliper...bagi aku sangat la simple...denga tak ada makeup..juz bedak n magic lip balm avon...simple kan???? tolong la kate yerrr....huhuhu....
tapi kenapa orang pandang aku macam aku ni lawa sangat...haha...tolong2...ade budak perasan!!!!....hahaha...tak de la...means orang pandang aku macam pelik jer...pelik sangat ke keluar bandar pakai jeans,shirt,cardigant,shawl etc?? habis aku nak kena pakai ape baru orang tak pandang pelik kat aku???huhu...
hari tu, aku pegi beli shawl kat pasar malam....then tanpa usul periksa orang tuh tanya aku..
"adik, kalau shawl macm ni kat KL berape?"
aku macam..ermmm..aku ni duk KL ke??kn?? tak pasal-pasal....huhuhu...nasib bek aku penah beli tudung mcm tu kat KL...so aku pon jawab la...
"ermmm...(pikir dulu..hehe..) RM18..."
then orang tuh asing kan plastic tudung aku dengan mak aku...
motif????haha...pembaziran....
so aku cakap la... "bang, 1 plastik jer la..." korang tau die cakap pe?????mestila tak tau kan da aku lom ceriter....bengongsssss aku niyh....ok2... die cakap " owh sekali ke? ingat kan adik ni nak balik KL dah..." lorh....tak pasal-pasal jer orang tuh! perli ke hape??! marah niyh...huhu
semalam...aku time aku tapau makan utk lunch, makcik tokey kedai tuh tanya aku..."adik dari mane?nak balik mane?" aku tak tau nak jawab pe...so aku cakap la " tak de nak gi mane 2...nak balik ofis je..." huhuhu....pelik-pelik...kenape dengan aku???
ayah aku pernah cakap yang aku punya dressup pelik n kalau orang tengok, orang memang akan cakap aku ni orang luar...huhuhu...betol ker?????? sedeyh....tolong ajar i dressup properly....supaya orang tak pandang pelik lg....huhuhuhu...macam ner???
tengok la pic2 aku ni...pelik sangat ke aku pakai???


ni aku gi jogg....tshirt kedot je aku pakai...
orang tetap pandang aku pelik.....
pelik ke aku?????tolong.....aku dalam dilema....huhuhu
agaknye orang pandang sebab tshirt aku kedot ek?hahaha




ni aku nak g expo...takde la melaram tak hengat pon...bese2 je....kn3??
huhuhu....pliz la kate yer....plishhhh....


ok lah...sambung lain kali...till then...daa~~~

Wednesday, February 16, 2011

PJJ

assalamualaikum....
hari ni tetiba rasa nak buat n3 pasal PJJ...
PJJ stand for what? Pengajian Jarak Jauh? Percintaan Jarak Jauh? Pertunangan Jarak Jauh? Perkahwinan Jarak Jauh?? or??? ade lagi??huhu
okeyh...stakat ni tak nak lagi cerita pasal Pengajian Jarak Jauh...sebab belum ready...
sekarang nak cerita pasal Percintaan Jarak Jauh, Pertunangan Jarak Jauh & Perkahwinan Jarak Jauh....senang cerita n3 kali ni pasal perhubungan jarak jauh....
apa pendapat korang tentang itu?



rasanya bagus atau tak kalau kita ada Perhubungan Jarak Jauh?
aku pernah tanya Mr.F pasal PJJ ni...dia cakap kalau Percintaan Jarak Jauh stil ok but if Perkahwinan Jarak Jauh dia tak setuju...sangat susah...
kawan aku lak cakap, PJJ ni bagus sebab kita boleh simpan rindu & tak ada la rasa bosan tengok muka pasangan tetiap hari....ye ke?? huhuhu...depends pada orang jugak sebenarnya....
tapi kan u ols...
bagi aku lak kan...aku sangat tak suka PJJ...
yelah kan, dulu aku memang berkepit ajer dengan Mr. F tuh...
now bile da jauh, aku rasa sangat-sangat kekok...tersangat kekok...huhuhu...Mr.f cakap budak manja memang macam tuh! ok fine! hahaha...cam sentap plak kan.....
ok, bukan ape...
aku ni jenis yang tak tau nak buat sesuatu sendiri...senang citer tak tau berdikari...huhu...
mana tak nya, dulu semua Mr.F yang tolong buatkan...sampai topupkan aku pon dia yang buat...yang lain-lain jangan cakap la....
sekarang semuanya aku kena buat sendiri....tapi nak buat macam mane kan...da masing-masing sibuk..masing-masing bekerjaya...so terpaksa la bekorban sikit...
aku pulak jenis yang mudah sangat la lupa status...apekah???hahaha
asal ade orang ayat siket je terus mengaku single...padahal.......................tteeettt.....hehe..
tak de lah...main-main jer....takut lak aku, kang tak pasal-pasal Mr.F tak nak layan aku...huhu...ampun Yang...Saya bergurau jer....hehe
PJJ niyh kadang-kadang boleh buat kita bergaduh dengan pasangan...boleh buat kita berselisih faham dan yang paling penting ia sangat menguji kesetiaan pasangan...sedangkan yang tak PJJ pon boleh dicurangi, apatah lagi kalau PJJ...kn???betol tak???? hhuhuhu....
berdasarkan pengalaman niyh...sebab tuh aku tak suka PJJ...
hohohho...
sebenarnya aku seboleh-boleh tak nak PJJ
tapi masih belum dapat peluang kerja yang dekat dengan Mr.F....
Mr.F plak ada contract dengan KFC Holdings selama 2 tahun, so dia tak boleh kemana-mana... jadinya nak or tak nak, memang kena PJJ...huhu...*sobss..
PJJ ni ada pros n contras nya...depends la kan...kalau rasa bagus teruskan, kalau rasa tak bagus jangan buat...
lg 1, dalam PJJ kena ada kesetiaan dan perasaan saling percaya antara satu sama lain yang kuat...kalau tak ada itu, alamatnya tak lama la sesuatu hubungan tuh...
huhu...ok lah...da tak larat da nak taip...
huhuhu..kepenatan hari ini....
kelesuan melanda diri...
till then daa~



p/s: aku taip enrti kali ni dari pagi td, petang baru habis taip...huhu...sebabnya, banyak kerja kat ofis....huhuhu...mcm bese la kan...kalo ade client tak kan nak dok taip blog, kena la entertain client dulu...huhu...so petang hari baru hbs taip n3 ni...perghhhh...pnt2...

Monday, February 14, 2011

Ada Apa Dengan 14 February??

assalamualaikum...
dah lame tak update blog...agak sibuk sikit 2 3 hari ni...
hari ni baru ada peluang nak update blog...kebetulan kat ofis ni tak banyak kerja nak di buat...

hari ni 14 February 2011...
ada apa sebenarnya dengan 14 February ni?



setiap tahun pastinya 14 February sangat dinanti-nantikan bagi remaja yang bercinta..kononnya hari ini adalah hari untuk mereka memperingati kekasih dan membuktikan cinta mereka...

tetapi,

ini adalah amalan barat yang tentunya amalan kristian yang sudah menular ke negara kita...jadi sebagai ummat Islam, kita tak sepatutnya terpengaruh dengan amalan ini....
jika kita renungkan dan fikirkan, untuk apa lah kita menyambut valentine day...hanya dengan cara menyambut hari ini ke kita boleh buktikan cinta kita kepada kekasih?

kebiasaannya, valentine day disambut dengan keluar ber'dating' dan berfoya-foya bersama kekasih...amalan memberi kad ucapan, bunga, hadiah dan macam2 lagi sebagai tanda memperingati kekasih juga menjadi amalan yang sering dilakukan oleh remaja...ada sesetengah remaja sanggup mengadaikan maruah demi membuktikan cinta dan taat setia kepada kekasih..sesungguhnya budaya yang meniru amalan barat dan agama kristian ini salah dan jauh terpesong dari ajaran Islam..

oleh itu, remaja Islam di negara ini dinasihatkan agar tidak sama sekali terpengaruh dengan amalan ini.....

jika difikirkan secara terbuka, mungkin ada yang berpendapat tak ada salahna jika kita meraikan hari kekasih selagi kita tak melakukan perkara maksiat, tetapi cuba di renungkan semula sejarah valentine...

Melalui sejarah Valentine, jelas ianya dapat disabitkan dengan budaya Kristian yang menyatakan Valentine’s Day bermula dari kematian tragis seorang Paderi yang bernama St. Valentine yang dibunuh oleh seorang Raja Romawi yang bernama Raja Claudius pada II (268-270M ). Bermula dari kisah ini mereka telah mengabdikan St. Valentine sebagai seorang tokoh yang hebat dalam mempertahankan cinta dan dianggap sebagai simbol ketabahan, keberanian dan kepasrahan dalam menghadapi cubaan hidup.
Maka, 14 Februari dijadikan sebagai hari perlambangan dalam memperingati kematian St.Valentine dan dianggap sebagai upacara keagamaan masyarakat Kristian.(sumber:
Amal Jariah )

jadi, perlu ke kita menyambut perayaan ini???
fikir-fikirkan lah....

Thursday, February 10, 2011

mencari supplier barangan untuk hand made craft?

Assalamualaikum....
korang pernah tak tengok tshirt yang di decorate dengan button yang comel2 tak?
comel & cantik kan?dulu mase aku diploma, ade la boys kls aku tu jual baju yang di decorate dengan colourful button tuh..aku try jugak la cari kat kedai tapi still tak jumpe...al-maklum lah..lipis ni pe yang ade...huhuhu
sekarang ni aku tengok ade plak brooch yang diletak button comel, pastu keychain handmade ade button sweet gitu, & macam2 lagi la barang handmade yang dihiasi dengan button macam-macam jenis, shape & warna...comel giler...aku jadi adore dengan semua tuh...huhu...aku teruja nak cuba buat...so..aku pon search la kat tenet, cari suplier barang2 cam button comel2, kain felt etc...then aku jumpa blog Buttons4Crafts! teruja giler aku tengok ape yang die supply...pergh..button mcm2 jenis...






tu antara button2 yang sangat comel...huhu....selain dari button ade jugak pin utk brooch, magnet, clpis, craft plier pon ade...memang lengkap kalau nak buat kraft tangan....huhu...aku da order da...pagi tadi da bayar...senang jer nak order sebab dia da sediakan form..then contact by email jer...kita pun boleh pilih nak bayar mcm mane...best giler la...huhuhu...
ayat promote niyh...hehe...
ok lah...
tu jer nak kongsi pagi ni...da~~

Wednesday, February 9, 2011

Searching-searching....

Assalalmualaikum...
ingat tak hari tu aku pernah buat entri ni?
entry to-do-list bulan februari ni...
so, now aku da start searching...
searching for what??
baju untuk kenduri nanti la....
aku nak vouge2 la gak kan....hhuuhuhu *perasan jer
semalam, aku pegi expo dengan mak aku...
hajatnye nak cari kain pasang untuk buat baju...
tapi bile pegi je, sehelai kain pasang pon dop ade...
adoi...
yang ade hanya la ready to wear garments...
memang tak la kan nak beli...
walaupon murah n cantik....
kenape tak beli??
korang tau-tau je la badan aku ni...
mane ade saiz...saiz xs pon still besar gelebeh2 lagi...
sangat buruk bila di pakai...hehehe....
lagi pon aku da design da baju yang aku nak...
hari ni still searching lagi....
theme color is pink!
susah sebenarnya nak cari baju color pink yang betol2 cantik n suitable...
baju melayu pink pon susah nak cari....
huhuhu..





ni kebaya riau kot...cantik sangat...aku suke, tapi aku tak ade pon baju fesyen ni...
aku teringin gak nak baju fesyen ni, tapi m.cik tailor kt jengka tuh tak reti wat...
(T_T) sedeyh! huhuhu..
baju ni cantik kalau fabric nye keras n ringan...so die membentuk kembang gitu...kalau buat fabric chiffon, jgn mimpi la nak buat mcm ni, confirm tak jadi...huhu




fesyen ni cantik buat pakai fabric chiffon...sweet gak pattern ni...kalau warna pink mcm ne la ek agk nye...sweet je kot...hehehe
ni actually baju kurung modern...tapi nampak macam kebaya pon ade...
veryyy nice...nak macam ni la untuk kenduri nanti...
hehehe...cantik kn?tapi bila aku pakai cantik ke nanti? entak2 bila aku pakai terus jadi buruk...wwuuuuuu...(T____T)



yang ni aku betul2 terpegun tengok fesyen ni...kebaya modern...sangat2 cantik...warne pink die pon sweet jer....camni la yang aku cari....
tapi pandai ke tailor tu nak buat baju macam ni nanti...
da macam baju tok sanding on ye jgk...
kang tak pasal orang ingat aku ni pengantin...wuuwuwuwu...malu2...
tapi aku harap patern ni boley dijadikan idea untuk aku perbaiki design baju aku tuh...
huhu...
tengok la, baru cousin kawin da sibuk design baju
kalau aku yang kawin nanti mcm ne la...sure cerewet giler...
huhuhu

ok lah...
aku nak pergi memulakan pencarian for socond day...huhu
daaa~~

Tuesday, February 8, 2011

chocolaties

Assalamualaikum...
kesejukan di pagi hari ni membekukan otak ku untuk mengeluarkan idea...*ayat aku memang tak ley bla! haha...
ok lah...tak de idea sangat pagi2 niyh....
just nak kongsi dengan korang my new blog...this is official blog for my new business...=)
so sila klik disini .....
kepada yang berminat untuk menempah coklat tu, boleh la contact i yer....(n____n) =p hehe...
ok lah...
see u later...
daaa~~

Monday, February 7, 2011

cuti yang pendek (n_____n)

assalamualaikum....
hye3....so, how was ur holiday?
sure bes kan...
mesti ade yang pegi melancong, balik kampung...n macam2 lagi la...kn3??
aku plak??
cuti hari tu, dok rumah jer....
*kuciwa huuhuh..
tapi still celebrate Chinese New Year ok...
even tak balik kg pon, kami still celebrate kat umah...
*suke3 (n____n)
korang pelik tak nape aku celebrate CNY sdgkan muka aku melayu habis...
haha...
actually aku ade kacukan chinese...tp da jauh da...
my grandma chinese yang di jaga oleh orang melayu...dapat grab tak?? heeeee...=D
so kalo ikutkan aku ni da generasi ke 3 da...
sb tu muka aku melayu habis walaupon mata ku sepet seperti amoi cina (da amoi,cina lagi..pape tah ayat aku)...
my mum pon ade darah keturunan chinese (n____n)
bangga la tuh!
tak lah...tak bangga pon...
dulu, aku malu tau bila orang cakap aku cina...
mak aku la sengaja je buat kan baju cheongsam kat aku...
bila g sekolah orang panggil aku ank cina...
bila aku kua g jalan2 pakai seluar pendek orang panggil aku amoi...
adoi....
aku melayu la!
tp sekarang aku da boley terima hakikat...
huhuhu ayat cam poyo jer....=p
ok for this year CNY,
we all just makan2 kat rumah jer....
my mum masak nasik ayam special....hehehe...sedap....

tengok mata saya....sepet tak????huhuhu


ni la masakan special my mum time CNY hari tu.....(n____n) lurve it!

hari jumaat tak buat pape sebab ade kenduri kat kg...
so blik la kg jap...
makan free kan...kalo tinggal kene masak plak...huhu
*mood time cuti is : MALAS!

hari sabtu my sweetheart datang....
awal2 pagi da sampai rumah aku...
nasib baik my mum kejutkan aku awal pg tu...
kalau tak........maluuuuuu la aku...huhuhu...=p
then kitorang sempat breakfast same2...
my bro cakap da CNY ke 3 bru nak makan 'besar'
huhuhu...
then tengahari tu, aku tak masak pon.....
kitorang pegi kenduri kawin kat dewan jubli perak...
bes2...
my sayang tanya "kita nanti buat kat sini ker?"
guest wat's my answer......
haaaaaa......aku cakap, "definately no! kenduri kita nanti kat rumah sahaja =)"
hehehe...dia pon senyap je sebab dia tahu impian aku...=p ye ker?? tah la...haha..pulak....
pas blik kenduri, we all terus pegi MUZIUM WARISAN...
*macam bukan orang lipis je dok sibuk pegi muzium tuh...
okeyh...
tengok la pic kat bawah ni yer..


rumah ni dibina pada 1920...kiranya dah 91 tahun la usia rumah ni....rumah ni da terlalu tua tapi masih utuh dan gagah...hahaha...ayat tak bley bla!...ni kat pintu utama rumah ni....rumah kolonial ni setiap bilik mempunyai pintu keluar...tujuannya supaya senang penghuni rumah ni keluar bila di serang *kot......



rumah ni adalah rumah kerajaan pahang....
rumah ni jugak tempat lahirnya perdana menteri kita sekarang: Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak...
dulu Tun Razak adalah setiausaha kerajaan negeri pahang dulu...



classic tak we all? hehe...aku siap pakai kebaya dengan selendang bagai...
memang sesuai la pegi ke tempat bersejarah gini....huhu...
cam tak leh bla jer....
banyak lagi pic tp malas da nak upload...hehe...
my sayang blik dalam kul 5 ptg....
then sunyi lagi hidup ku...
huhuhu...
again, PJJ....hurmmm...
ok la...
da malas da nak taip...
till then...da~~~
~puterimaz~