Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 7, 2011

cuti yang pendek (n_____n)

assalamualaikum....
hye3....so, how was ur holiday?
sure bes kan...
mesti ade yang pegi melancong, balik kampung...n macam2 lagi la...kn3??
aku plak??
cuti hari tu, dok rumah jer....
*kuciwa huuhuh..
tapi still celebrate Chinese New Year ok...
even tak balik kg pon, kami still celebrate kat umah...
*suke3 (n____n)
korang pelik tak nape aku celebrate CNY sdgkan muka aku melayu habis...
haha...
actually aku ade kacukan chinese...tp da jauh da...
my grandma chinese yang di jaga oleh orang melayu...dapat grab tak?? heeeee...=D
so kalo ikutkan aku ni da generasi ke 3 da...
sb tu muka aku melayu habis walaupon mata ku sepet seperti amoi cina (da amoi,cina lagi..pape tah ayat aku)...
my mum pon ade darah keturunan chinese (n____n)
bangga la tuh!
tak lah...tak bangga pon...
dulu, aku malu tau bila orang cakap aku cina...
mak aku la sengaja je buat kan baju cheongsam kat aku...
bila g sekolah orang panggil aku ank cina...
bila aku kua g jalan2 pakai seluar pendek orang panggil aku amoi...
adoi....
aku melayu la!
tp sekarang aku da boley terima hakikat...
huhuhu ayat cam poyo jer....=p
ok for this year CNY,
we all just makan2 kat rumah jer....
my mum masak nasik ayam special....hehehe...sedap....

tengok mata saya....sepet tak????huhuhu


ni la masakan special my mum time CNY hari tu.....(n____n) lurve it!

hari jumaat tak buat pape sebab ade kenduri kat kg...
so blik la kg jap...
makan free kan...kalo tinggal kene masak plak...huhu
*mood time cuti is : MALAS!

hari sabtu my sweetheart datang....
awal2 pagi da sampai rumah aku...
nasib baik my mum kejutkan aku awal pg tu...
kalau tak........maluuuuuu la aku...huhuhu...=p
then kitorang sempat breakfast same2...
my bro cakap da CNY ke 3 bru nak makan 'besar'
huhuhu...
then tengahari tu, aku tak masak pon.....
kitorang pegi kenduri kawin kat dewan jubli perak...
bes2...
my sayang tanya "kita nanti buat kat sini ker?"
guest wat's my answer......
haaaaaa......aku cakap, "definately no! kenduri kita nanti kat rumah sahaja =)"
hehehe...dia pon senyap je sebab dia tahu impian aku...=p ye ker?? tah la...haha..pulak....
pas blik kenduri, we all terus pegi MUZIUM WARISAN...
*macam bukan orang lipis je dok sibuk pegi muzium tuh...
okeyh...
tengok la pic kat bawah ni yer..


rumah ni dibina pada 1920...kiranya dah 91 tahun la usia rumah ni....rumah ni da terlalu tua tapi masih utuh dan gagah...hahaha...ayat tak bley bla!...ni kat pintu utama rumah ni....rumah kolonial ni setiap bilik mempunyai pintu keluar...tujuannya supaya senang penghuni rumah ni keluar bila di serang *kot......



rumah ni adalah rumah kerajaan pahang....
rumah ni jugak tempat lahirnya perdana menteri kita sekarang: Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak...
dulu Tun Razak adalah setiausaha kerajaan negeri pahang dulu...



classic tak we all? hehe...aku siap pakai kebaya dengan selendang bagai...
memang sesuai la pegi ke tempat bersejarah gini....huhu...
cam tak leh bla jer....
banyak lagi pic tp malas da nak upload...hehe...
my sayang blik dalam kul 5 ptg....
then sunyi lagi hidup ku...
huhuhu...
again, PJJ....hurmmm...
ok la...
da malas da nak taip...
till then...da~~~
~puterimaz~

No comments:

Post a Comment