Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, February 23, 2011

My sis and My abang

Assalamualaikum....
rindu sangat dekat akak and abang...
sangat-sangat rindu...mula la teringat kenangan dulu-dulu....semua pahit manis yang pernah kami tempuhi bersama...walaupun sekarang ni masing-masing da bawak haluan sendiri...aku dengan teman-teman UiTM,akak & abang dengan teman-teman yang lebih rapat dan dekat dengan diorang, tapi tak pernah sedetik pun aku melupakan diorang...betol...tak tipuuu.....huhuhu...

nak cite ni...huhuhu

aku start dengan akak dulu lah yer...huhuhu sebab dia yang paling tua...hehehe...

NUR WAHIDA MAT SANI


ni la akak aku yang sangat slumber & rock! hahaha...

aku start kenal da lame sangat da...since sekolah rendah kot..sebab dia selalu datang umah kakak dia...kakak dia jiran aku dulu...so selalu la nampak dia tapi tak penah tegor pon...(aku ni kan pemalu...haha)
mase naik form 1, kitorang satu sekolah which is Sek. Men. Keb. Clifford....satu umah sukan plak...CTL(Cheam Tau Luan...gituh ke eja nye???huhu x tau)...so dari situ la kitorang mula kawan...petang-petang selalu jalan-jalan naik basikal dengan dia...tak pon aku ajak dia naik motor dengan aku,...kalau ada latihan sukan, aku selalu la tumpang dia pegi sekolah...agak rapat jugak la kan...tapi, pas aku pindah umah baru, terus tak rapat...sebab kitorang lain kelas...so juz tegor-tegor bese jer....
naik form 2, aku dapat sekelas dengan dia...masa tu dia rapat dengan sorang lagi kawan kitorang...ain...start form 2 la kitorang mula rapat semula..segala kenakalan aku, cik wida la yang ajar...hahaha...=p betul kan kak?? hahaha..semua yang kitorang buat mesti sama-sama...rase tak lengkap bila salah sorang tak ade..
walaupun kitorang tak sekelas time form 4 & form 5, tapi gi mana-mana mesti nak sama...time rehat, kalau dia keluar dulu, dia akan tunggu aku kat teratak..kalau aku keluar dulu, aku bla terus pi kantin! haha...tak la..aku tunggu la dia jugak...tak kan aku nak tinggal dia plak...huhuhu...
kalau pasal duit...langsung tak berkira...especially part makan...duit ko, duit aku, duit aku duit ko...kan kak kan?hehe...
terpisahnya kitorang masa aku dapat tawaran kat UiTM...masa tu aku betul-betul dalam dilema...tak tau sama ada nak pilih masuk U dan tinggal kan form 6 bersama Wida atau pun tinggalkan peluang untuk buat diploma demi untuk sentiasa di sisi Wida...tapi, aku decide yang aku pergi UiTM....sebab aku yakin hubungan kami akan kekal walaupun aku jauh...hati aku tetap sama...lagipon mak aku cakap peluang hanya datang sekali...
sampai sekarang aku tetap tak pernah melupakan setiap kenangan manis yang pernah kitorang lalui dulu...nanti ada masa aku cerita kenangan-kenangan manis aku dengan wida yer....huhuhu
I Miss U kak!

ni kisah abang pulak...

NOR MOHD AFIF OSMAN


ni la en akob yang semakin mengembang akibat overdose of baking powder...hahaha...
adik gurau jer bang yer...jangan marah taw...huhuhu


kenal mamat ni masa form 2...time tu dia AJK tingkatan umah sukan CTL...so, kalau nak bayar yuran kena la cari mamat poyo niyh...haha..mase tuh bila kita cakap dengan dia, dia senyum jer...kak wida pon puji la dia cakap dia ni asyik senyum jer...huhu..masa form 2 jugak la aku penah sound dia...abang mesti da tak ingat kan?hehehe...time nak balik sekolah, aku lalu depan kelas dia, dia lak nak keluar kelas tak pandang depan...dok sebok begelak ketawa dengan kawan2..pastu hampir2 la langgar aku...aku pon hape lagik...hangen la....aku pon sound direct "woi! boley tak kalau ko bagi signal??!!"hahaha...ape kaitan pertembungan kitorang dengan signal??haaa...itu yang kita tak tau...hahaha...
naik form 3 tetiba sekelas la plak...dia plak jadi ketua kelas...adoi!...huhu...then start dari tu la kitorang mula rapat...mamat poyo yang sangat terkenal dengan nama AKOB sangat la manja dan sangat la suka merajok... tak bleh bla!huhu..
zaman kejatuhan kami tak mo citer lah...sedeyh...huhu..
nak citer yang bes2 jer...kepala aku pernah kena bola kertas yang abang akob sepak...adoi! pening aku!huhu...pastu masa form 5, aku suka sangat pinjam pen mamat niyh...sebab kitorang duduk sebelah kat belakang sekali...kitorang duduk ber4..dengan amin n dilla...pastu sebab kitorang dok belakang sekali la kitorang selalu kena pangkah dengan cikgu...especially Arwah Teacher Zaini...sebabnye??sebab kitorang tak dengar bila dia panggil nama kitorang..huhu..jauh sangat kan...maklum saje lah...
sekarang ni rasa nya da dekat 2 3 tahun jugak la kitorang tak jumpe...nasib baik ada facebook...ley la contact2...kalau nak harapkan sms, kol??jangan harap la...nak plak kalau sms...tak ade makna nye dia nak balas...nak-nak plak tengah hangat bercinta sekarang ni kan...poyo giler lah...hahahaha..
but i really miss him...sooo much!...
entah ingat ke tak abg tu kat aku tah la...huhu....

ok lah...nanti aku sambung bercerita lagi...kalau cerita dalam 1 en3 je nanti takut korang sumer pengsan plak membacanya...huhu...
so, kita smabung lain kali yer...
daa~~

No comments:

Post a Comment