Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, February 16, 2011

PJJ

assalamualaikum....
hari ni tetiba rasa nak buat n3 pasal PJJ...
PJJ stand for what? Pengajian Jarak Jauh? Percintaan Jarak Jauh? Pertunangan Jarak Jauh? Perkahwinan Jarak Jauh?? or??? ade lagi??huhu
okeyh...stakat ni tak nak lagi cerita pasal Pengajian Jarak Jauh...sebab belum ready...
sekarang nak cerita pasal Percintaan Jarak Jauh, Pertunangan Jarak Jauh & Perkahwinan Jarak Jauh....senang cerita n3 kali ni pasal perhubungan jarak jauh....
apa pendapat korang tentang itu?



rasanya bagus atau tak kalau kita ada Perhubungan Jarak Jauh?
aku pernah tanya Mr.F pasal PJJ ni...dia cakap kalau Percintaan Jarak Jauh stil ok but if Perkahwinan Jarak Jauh dia tak setuju...sangat susah...
kawan aku lak cakap, PJJ ni bagus sebab kita boleh simpan rindu & tak ada la rasa bosan tengok muka pasangan tetiap hari....ye ke?? huhuhu...depends pada orang jugak sebenarnya....
tapi kan u ols...
bagi aku lak kan...aku sangat tak suka PJJ...
yelah kan, dulu aku memang berkepit ajer dengan Mr. F tuh...
now bile da jauh, aku rasa sangat-sangat kekok...tersangat kekok...huhuhu...Mr.f cakap budak manja memang macam tuh! ok fine! hahaha...cam sentap plak kan.....
ok, bukan ape...
aku ni jenis yang tak tau nak buat sesuatu sendiri...senang citer tak tau berdikari...huhu...
mana tak nya, dulu semua Mr.F yang tolong buatkan...sampai topupkan aku pon dia yang buat...yang lain-lain jangan cakap la....
sekarang semuanya aku kena buat sendiri....tapi nak buat macam mane kan...da masing-masing sibuk..masing-masing bekerjaya...so terpaksa la bekorban sikit...
aku pulak jenis yang mudah sangat la lupa status...apekah???hahaha
asal ade orang ayat siket je terus mengaku single...padahal.......................tteeettt.....hehe..
tak de lah...main-main jer....takut lak aku, kang tak pasal-pasal Mr.F tak nak layan aku...huhu...ampun Yang...Saya bergurau jer....hehe
PJJ niyh kadang-kadang boleh buat kita bergaduh dengan pasangan...boleh buat kita berselisih faham dan yang paling penting ia sangat menguji kesetiaan pasangan...sedangkan yang tak PJJ pon boleh dicurangi, apatah lagi kalau PJJ...kn???betol tak???? hhuhuhu....
berdasarkan pengalaman niyh...sebab tuh aku tak suka PJJ...
hohohho...
sebenarnya aku seboleh-boleh tak nak PJJ
tapi masih belum dapat peluang kerja yang dekat dengan Mr.F....
Mr.F plak ada contract dengan KFC Holdings selama 2 tahun, so dia tak boleh kemana-mana... jadinya nak or tak nak, memang kena PJJ...huhu...*sobss..
PJJ ni ada pros n contras nya...depends la kan...kalau rasa bagus teruskan, kalau rasa tak bagus jangan buat...
lg 1, dalam PJJ kena ada kesetiaan dan perasaan saling percaya antara satu sama lain yang kuat...kalau tak ada itu, alamatnya tak lama la sesuatu hubungan tuh...
huhu...ok lah...da tak larat da nak taip...
huhuhu..kepenatan hari ini....
kelesuan melanda diri...
till then daa~



p/s: aku taip enrti kali ni dari pagi td, petang baru habis taip...huhu...sebabnya, banyak kerja kat ofis....huhuhu...mcm bese la kan...kalo ade client tak kan nak dok taip blog, kena la entertain client dulu...huhu...so petang hari baru hbs taip n3 ni...perghhhh...pnt2...

No comments:

Post a Comment