Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 31, 2011

Dia Yang Bernama Guru....

Assalamualaikum....
dulu aku ada buat post ni click here...

tetiba teringat pulak kat arwah...da setahun beliau pergi....tapi segala kenangan bersama beliau tak pernah sekali pon aku lupa...dan aku tak akan pernah melupakan beliau...beliau adalah idola aku..segala pesanan, nasihat dan tunjuk ajar beliau sentiasa di ingatan aku...
aku pernah bercita-cita untuk menjadi seorang guru sepertinya...iya aku nak jadi insan yang disanjungi seperti arwah...tapi so far, masih tak de peluang untuk aku menjadi guru sepertinya....=( hurmmm....

banyak bende yang aku kagum dengan beliau..arwah tak pernah lokek dengan student nye...tak kira la dr segi kewangan or ilmu, she willing to give..serius! tak tipu...arwah la satu-satu nya ckg yang bagi duit raya kat semua student yang beliau ajar, even at that time we were 17th....walaupon hanya seringgit, tp ianya sangat kami hargai....kali terakhir aku jumpa arwah tahun 2008...masa tu aku dalam semester 2 kat uitm..aku singgah rumah arwah..sebelum aku balik, arwah bagi aku duit belanja...arwah sangat baik...terlalu baik...

sebenarnya aku ada niat untuk kerumah arwah sebelum habis final sem aku kat uitm...aku nak ucapkan terima kasih pada arwah sb tanpa beliau aku tak mungkin menjadi insan yangberjaya..aku gak nak mintak maaf sebab aku tak pernah hantar keje essay yang arwah bagi...sampai aku sendiri lupa tajuk ape sebenarnya essay tuh...bukan setakat tak hantar tapi aku tak pernah buat...(T___T) rasa bersalah kat arwah...tapi aku da dapat balasannya...aku tak dapat A subjek tuh...huhu...hurmmm..tapi aku tak sempat pergi berjumpa arwah...baru sebulan aku masuk final sem, aku dapat berita arwah telah pergi tinggalkan kami semua...time tu hanya Allah yang tahu perasaan aku...sedeyh sesangat...tp apa yang mampu aku buat hanyalah menitipkan doa agar arwah tenang di sana...

hari ni, aku telah berjaya mendapat pekerjaan, walaupun masih tak setaraf dengan kelulusan yang aku ade, tapi aku besyukur dengan rezeki yang Allah berikan...segala nasihat arwah akan aku jadikan panduan.....

andainye la kan, one day aku jd seorg pendidik, x kesah la ckg sek rendah ke, menengah ke, ckg tadika or ckg taska, aku akan didik student aku macam arwah didik kami....aku akan nasihat dorg macam arwah nasihat kami, n aku akan ceritakan kisah2 yang arwah pernah ceritakan kpd kami...semuanya...kerana aku pasti cara tu berkesan...=)

insyaAllah..semoga impian aku tu tercapai...
aku tau arwah bangga dengan kejayaan kami semua, semoga roh beliau aman dan tenang disamping Nya...
hanya doa yang mampu kami semua, ex student dr SMK Clifford titipkan buat arwah...
Amin~

till then~
wasalam....

Wednesday, March 30, 2011

Taska oh taska.....

*entri tanpa gambar*

Assalamualaikum...
hye u olls....da lame rasenye tak menaip...hurmmm...sekarang ni agak bizi dengan kerja2 ofis...dengan plan bisnes terbaru n macam2 lagi...sampai tak cukup masa nak berblogging....huhu...bizi nye aku mengalahkan CEO syarikat besar...padahal..jgn kan CEO, pemegang saham pon tak!huhu...

btw, sekarang ni aku tengah bizi buat research pasal nak bukak taska...disebabkan aku tak de pengalaman dalam bidang ni, tp ada impian untuk bukak taska, so aku kne bekerja keras untuk merealisasikan impian aku niyh! itulah nasihat daripada partner aku...

banyak benda yang aku kne kaji...bukan senang nak buat keje jaga anak orang...besar giles beb tanggungjawab tuh...silap didik anak orang naya jer...kan2? kalau silap bagi makan dorang, sakit pwot bebudak tuh, tak ke parents akan complaint...silap hari bulan kene sue! wuuuu...xmo xmo xmo!

bak kate partner aku tuh, nk jaga anak orang ni bukan senang...da la ramai, buat nye sorang nk kencing, sorang nak berak, pastu ade yang nangis...nak mkn la... begaduh sesama sendiri la...tak ke haruuu jadinye....huhu...pastu partner aku ckp lagi, dari segi costing kena kira jugak...billing sume...buat nye bebudak tuh sume kuat kencing, naik la bill air...haha..gelak besar aku dengar dia cakap...dia serius tp cara dia cakap tuh aku rasa kelakar...aku sendiri pon tak terpikir yang bebudak tuh maybe akan kuat kencing! haha...tapi ape yg dia cakap tuh betol...semua benda nak kena kira, kalau tak akan huru hara management nye nanti....

pape pon plan ni still on progress...sb tuh aku tersangat la sibuk...harap sgt semua nya akan settle dalam masa setahun ni...InsyaAllah,kalau tak ada halangan lain...aku ade mintak guru tadika kemas...andainya aku dapat keje tuh, plan bisnes ni akan ditangguhkan dulu sebab aku adalah mastermind nye....partner aku tuh juz on marketing, sales, advertising...senang cite dia hanya in admin...so, kalau aku tak de dia tak boley handle all those kids...tak biase kate nye...huhu..

ok...juz wait and see je lah...harap sangat plan ni berjaya...amin....
till then...nak sambung buat research pasal gizi seimbang untuk kanak2 plak...
daaa~~~~

Saturday, March 26, 2011

update majlis di Jerteh Terengganu


ni pic sebelum ke masjid untuk akad nikah...haa....hantaran tu semua aku yang buat...cewahhh...bangga lak...



ni la pengantin pompuan...yang tdung pink tu...yang sebelah tu mak pengantin lelaki...hehe



pengantin perempuan time akad nikah



ni?? poyos...hehe....kitorang kan suke bergambar lebey dr pengantin..haha



~family kami~ wuuu....cun cun blake....



ini gadis perasan! wuuu.....

p/s...hapdet serengkas mungkin....

Friday, March 25, 2011

kenduri + kegatalan!

Assalamualaikum....
hye3 u olls.... cik nurul da kembali da...huhu.... seminggu menghilang....sibuk betol....heeee...sebenarnye tak de la bz sangat...tapi aku tak bape sihat....hari jumaat lepas aku kena gatal2..habis satu badan bengkak2 n merah2...sampai ke muka...da la malam tu kenduri..time tahlil malam tu keadaan aku makin teruk...adik aku da kua masuk bilik bawak ubat...bilik pengantin plak tuh...habis 1 bilik bau minyak angin...hehehe...pas habis tahlil, mak n ayah aku masuk bilik..dorang nak bawak aku g hospital...harus lah! esok kan da hari besar...kalau tak di ubati aku ni mcm ne...takkan kenduri dengan muka bengkak bengkil...kn? huhu...
bila mak aku gi bg tau wan aku yang nak bawak aku gi hospital, terus la gempar satu rumah...semua tetamu tau pasal aku...huhu...maluuuuuu....(n____n) lame jugak la aku kat hospital raub tuh....Btw, staff kat hospital tu sangat bagus...aku kena tahan kat emergency ward sejam...pas inject aku, beria dorang suh aku tidow...tp aku setakat lelap je..sejuk beb hospital tu...mane nak tidow...huhu...tp staf2 tu selalu datang tgk aku...every 5 min kot....bagus2...!pas sejam lbey gitu, baru aku boleh balik...then terus la tidow tak hengat dunia sampai pagi...wuuuuu....bes beb dapat tidow....
pagi2 mak aku kejot suh bangun sb kejap lagi orang ramai datang nak buat kerja...lagi pon aku ade banyak bende yang nak kne settle kan....pas mandi, iron baju, sarapan etc, aku tetiba teringat yang signage tak letak lagi kat simpang2 jalan...adoi! nak suh sape lak ni..aku tgk cousin aku si Adam tu ngah bizi mesin kelapa...tak kan nak suh dia...sian lak...hurmmm...pk punya pk...aku pon dengan senang hati menawarkan diri untuk pegi letak...tapi....mak aku tak bagi!!!!! (T_T) huuuuuuu....da kul 9 lebey, tp signage tak letak lagi...huhu...gabra da ni....gi cakap kat Adam, dia suh tunggu sampai dia settle...bape lame beb?? hurmmm...then ngah pk2 lagi, mak aku datang bgtau nak suh budak2 kg je yg pegi letakkan signage tu...wuuuu...alhamdulillah....setle satu masalah...lagi? bunting tak gantung lagi la...jom2 gantung...aku, adik aku n cousin aku gigih nak g gantung...nasib baik ayah aku ade tolong gantung kan...hehe TQ!!!!



ni la posternye...hehe..cantik x? cousin aku yg buatkan ni....

da pukul 11...sesi melawa aka melaram aka menjangok kan diri! haha...penat gak mak aku jadi make up artis kitorang...heeeeee....seronok aku dapat melawo tanpa ade bengkak di muka....
tengok pic yer....we really enjoy the moment! hehe

pink tak kami? hehe...


kami ceria menyambut orang baru dalam family kami...=D yeay! ade kakak ipar baru!! hehe...tp kakak ipar lama tetap di hati! haha...kak Ela, we miss u...muahhh! haha...gedik aku ni...


~anak dara~ oopppsss...ada mak dara ye terselit di situ...hehehe....


da habis majlis, pe lagi, terbang la tudung memasing! hehe....


petang tu pas penat mengemas, kitorang pon meneruskan aktiviti tradisi...iaitu.......mandi sungai!!!!!!!!!! yeay! walaupun badan ku masih gatal2...aku tetap nak g jugak....heeee.....peace! bes2 tapi cousin aku,kak suraida tak de la...=( xpe2 y penting enjoy!!!! hahaha....

ok! penyakit gatal aku tak habis lg....kembali berulang pagi ahad tu...aku bangun pagi, terus gatal2 & sakit tekak...panas kat dalam kot...pas breakfast, aku pon mkan ubt n baring...cousin aku semua dok ngemas, aku wat dun no je...heee...sory beb, wa x larat dowh.....mak aku suh pakai kain batik...bagi tak miang....aku da macam org dlm pantang da...weeeee.....advance! hhaaaha..tengahri tu kitorang sume balik kerumah masing2...sunyi la rumah tu...hehe tinggal pengantin jer utk mengemas segala pinggan mangkuk yang kitorang tinggalkan..tp aku tak puas hati sebab tak dapat tolong banyak....balik umah aku dengan kain batik, n sweater...redah jer! hehe...
sampai umah aku, terus baring n tak bangun2 da sampai la keesokan harinyer....giler btol aku demam...smpai tak bangun...huhu dasyat......
pape pon aku da sihat da sekarang....thanks kepada yang care pasal aku...family, jiran, sedara-mara n semua la! thanx my cayang,Mr.F yang sangat risaukan aku...really thnx..love u all! haha....

ok la~ lain kali aku bebel lagi...da~~~~~~~

p/s nanti aku buat en3 majlis kat ganu...x wat lg kn...huhu....aku letak pic je nanti...ok tak? hehe

Thursday, March 17, 2011

saya busy macam bos!

assalamualaikum...
fuuhhhh...
berdebu da blog aku niyh.....
da seminggu tak update....
sebabnye?
owh...aku dilanda kebizian yang teramat sangat....
menteri pon tak bizi mcm aku! hahaha...
tipu disitu yer....hehehe..
banyak bende nak update kat sini sebenarnye tapi xde mood lagi nk menaip...
bizi x habis lagi...heeeee.....
kt sini nk upadate sikit jer....
last week aku g Jerteh,Ganu....
couzin aku nikah....
dis weekend keduri kat kg aku plak...
pic nye nt la ek aku update...
penyakit M sedang datang melanda...hukhukhuk...
ok lah..
byk kerja ni..
lain kali aku cerita panjang pasal wedding cousin aku...=)
daaaa~~~

Friday, March 11, 2011

entri pendek....

pagi ni pendek je entri ni...
just nak cakap i miss my wondergirls....really miss them....(T___T)

payha
nad
neyta
fara
ika
ayun
yaa

rindu korang sangat-sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, March 8, 2011

cerita dia...



aku dan si dia

assalamualaikum...
pagi-pagi ni rasa macam nak berjiwang la sket....hehe..tiba-tiba rasa rindu kat Mr. F...sangat-sangat rindu..huhu...

awak...saya sunyi bila awak tak ada dengan saya...huhu...

rindu sangat saat-saat kitorang besama dlu...g dating, g pasar malam..pasar tani...g makan kat pagar...bes nyer...kalau ujung minggu lak g kuantan...makan Mcd...pastu g pantai...dia ajar aku drive...huhu...menjerit2 aku bawak kereta...dia plak dok gelakkan aku jer...hurmmmm...rindunyer....



ni time kat Teluk Cempedak....bersantai n main air laut....pic by: En.Roy Azani...=)
rindu sangat time ni....memang tak leh lupa...sweet memory...

dia faham aku...dia tau kehendak aku...dia sejiwa dengan aku...ade teman-teman pernah cakap aku beruntung dapat dia..dia baik n penyayang...tapi kitorang pun ada masalah...ada juga yang tak kena dalam hubungan ni...selalu jgak bergaduh macam pasangan lain...bagi kitorang itu adalah asam garam kehidupan kitorang berdua...kalau pasal orang ke 3 tak payah cerita la...macam-macam hal...aku sendiri kadang-kadang pelik kenapa aku boleh terima segala kesakitan tu...

kalau nak ceritakan segala kenangan pahit manis kitorang, aku rasa entri ni akan panjang berjela-jela...=) bermacam-macam yang telah kitorang lalui...suka duka hubungan kitorang dalam mengejar kejayaan masa depan dunia dan akhirat banyak mematangkan aku...dia banyak mengajar aku untuk menjadi kuat seteguh kerikil....

semoga cinta aku hanya untuk dia dan semoga cinta dia hanya untuk aku....mudah-mudahan hubungan cinta ini mendapat keredhaan Allah S.W.T....amin.....




ni plak kat ats feri...balik dari pulau pangkor....hanimun...haha...ok,tipu...gi kursus kat sana...tapi hanimun skali la...hehehe...

till then..ddaaaa~~

nikon D3100

assalamualaikum...
korang ingat entri sangat tak sabar aku dlu?
ha...semalam ianya da jadi kenyataan!!!!!hehehe...
MR.F da hantarkan DSLR yang dia beli last two weeks...
seronok...haha...
mesti korang cakap ala, dapat SLR pon nak bising...
lantak la...aku tak kira...aku nk kecoh2 jugak...hahaha...(belagak giler)
tak pe2...yang penting aku happy bila dapat apa yang kami idam-idam kan selama ni...
pas ni tak de la kalau nak bergambar je, kena pinjam camera orang...aku bukan demand tp tak bes la kalau asik pinjam hok orang lain je kan...
btw...thanx sesangat kat MR.F...sudi melayan kerenah aku ni yang suka mintak macam-macam...haha...awak kan bos...mesti banyak duit...kan sayang kan?huhu...
sekang ni tengah explore lg benda alah tuh...tak pandai sangat...selalu nye posing je tau...kali ni kena pegang sendiri, hurmmm....ada sape volunteer nak pegang SLR ni time kat Ganu n kat Dong nanti??hehehe...
ok lah...lain kali aku upload pic hasil tangan aku guna nikon D3100 tuh yer....
nak chow da...banyak kes tak settle lagi niyh...
daa~~

Jom ramai-ramai buat duit dengan heartbeat

Assalamualaikum....
hye u olls...
hari ni aku nak share sumting dengan korang...mybe aku ketinggalan sebenarnya tp mybe ada lagi yang tak tau pasal ni...jom join heartbeat...selain nuffnang, heartbeat pon boley buat duit...=)
kalau berminat follow instruction yang aku tunjuk ni....(sumber: Yaa)

1.click banner kat bawah ni @ kat header blog aku...



2. lepas click kat banner tuh, korang click plak kat tempat yang dah dibulatkan tuh...yang macam kat bawah niyh....



3. pastuh click la kat 'create account'




4. lepas da click create account,korang isi la form sampai lengkap....=D



5. click 'join HB'




6.pastu click plak 'online application'



7. lengkapkan form lagi..



8.korang isi form untuk method payment korang nanti



9. tekan 'get a code'




10. korang boleh pilih nak letak banner yang macam mane kat blog korang nanti....



11. kalau nak check earnings, boleh la tekan kat 'MY HB Affiliate'




ok dah siap....selamat mencuba yer kawan-kawan....
p/s: aku baru register semalam da dapat earning da...=D

Monday, March 7, 2011

contest sahabatku kesayanganku



join contest lagi...huhuhu...
macam bes jer kan join contest ni...sape berminat sila klik banner kat atas tuh...




pic ni masa last paper for the last sem dekat UiTM Kampus Khazanah Alam...
tak lain tak bukan UiTM Jengka....huhu...
tempat kami semua bertemu dan berkasih sayang...
segala kenangan pahit manis kami bersama tak akan dilupakan...
(pay tak ada dalam pic ni...=( )

bagi saya PERSAHABATAN adalah sesuatu hubungan yang terjadi bila kita dengan seikhlas hati menerima seseorang itu sebagai sahabat seadanya dia...
ia menyimpan seribu kenangan pahit manis suka duka yang tak mungkin akan dilupakan...

tag:
MR.F
cik nur kasih cayang

Thursday, March 3, 2011

jangan pandang camera



Bismillahirrahmannirahim.....
first time join contest niyh..huhuhu....


JANGAN PANDANG CAMERA CONTEST!!!
menarik contest ni..kalau berminat nak join,click kat SINI

ni la gambar yang terpilih:



okeyh...nak tag cik payha, cik neyta, cik nadirah
done!


memory tin biskut...


assalamualaikum...
ada apa dengan tin biskut?? sebenarnya aku banyak sangat kenangan dengan tin biskut ni...especially time form 5...
setori nye gini...hehe....

dulu kalau dapat hamper time hari sukan or what ever, mesti ada tin biskut yang besar gabak kan?lepas semua isi nya di agih-agih kan, tin nya pulak akan dilelongkan...tapi biasa nya tak ada yang nak pon...tin kosong nak buat ape kan?macam tu jugak aku...tapi di sebabkan aku da senior, maka aku n the gang dapat agihan yang banyak..so tak cukup tangan nak bawak semua makanan tuuh...jadinya satu jer cara, isi dalam tin biskut and hangkut la tin tuh naik kelas....
lepas semua makanan tuh kitorang da makan, aku tambah lagi makanan lain letak dalam tin tuh...then terus la tin tuh menjadi port aku n the gang simpan stock makanan dalam kelas...senang kalau nak melantak time cikgu ngajar...ada ready stock...hehe...
tin tuh aku letak kat bawah meja aku...kat kaki...tak baik betol makanan letak kat kaki....tapi time tuh bukan nye kira ape..yang penting dapat makan....hehe....

selalunya aku akan beli kerepek kat koop (koperasi) time rehat and letak kat dalam tin tuh...biasanya akan bertahan sampai waktu rehat keesokan hari nya...
memandangkan aku ni dak kls sains tulen, so aku selalunya akan belajar kat lab jer...jarang-jarang ada kat kelas...so tinggal la tin biskut aku terkontang-kanting seorang diri...hahaha...
ada satu hari tuh, pas balik dari lab, aku and the gang naik la kls sebab next subjek kat kelas jer...oleh kerana kitorang ni kebuluran, terus la terkam tin biskut...dengan harapan boleh la makan dengan kenyang...
tetapi.......
alangkah terkejutnya bila tengok tin tu kosong...hanya ada duit RM 1 dengan note
"intan,aku ambik kerepek kau dalam tin ni..ni duit RM 1..halalkan yer..."
lebey kurang macam tuh la ayat dia...tak bape ingat da...lame sangat da kn..huhu...kuciwanya hati aku...aku tak kisah dia tinggalkan duit or tak sebab aku tau yang ambik tu kawan-kawan aku jgk..kalau bukan dari kls aku mesti budak kls sebelah...tapi aku kuciwa kerana aku laparrrrrrr.....huhuhu...(T_____T)

akhirnya tin biskut kesayangan (eceh...kesayangan tuh! tak ley bla!huhu) aku tuh hilang masa SPM...aku rase cikgu buang...sedeyh beb...kenangan tuh! huhuhu....
tapi walaupun tin tuh hilang tapi memory bersama nya akan kekal di ingatan....wawawawa...ayat akuh tak bley bla!hahaha...
till then....c u later...=)

Wednesday, March 2, 2011

Jom Join Bloglist Blogger Baru

Assalamualaikum....hye u olls...en3 ke 3 untuk hari ni....haha...rajin nyew....harus lah kn....hehe...i baru je pas lunch ni...u ollss da lunch?? kalau belum bek pegi lunch...nanti sakit perut kang susah plak...hehe...adoi...cik nurul niyh da merepek da...sebenarnya nak share dengan u olls ni ha...





jom la join bloglist blogger baru...khas untuk semua blogger yang mempunyai follower less than 300...aku sure2 la wajib join kan...haha...ok kalau korang berminat klik sini

sangat tak sabar...

hye....
tetiba hari ni rajin sangat nak buat banyak en3 dalam 1 hari...
aku sangat excited and sangat tak sabar....
kenape?ada ape?tak sabar untuk ape?excited kenape?
hahaha...
saya sangat excited dan sangat tak sabar untuk pegang SLR baru....hahahha....
baru beli last Friday...Mr. F yang belikan....so skang bende alah tu masih bersama dia....
Mr. F cakap dia akan hantar kat aku before 10hb march....ala....kenapa lambat sangat..tak sabar niyh....hahaha...
"cik Nurul tolong jangan mengada2....Mr. F tu kerja, mana ada mase nak hantar kat awak awal2 niyh...lagipon awak kan nak pakai 11hb...so masih ada masa...."(ayat memujuk diri sendiri...hahaha..)

model ape?
nikon D3100...
harap aku tau pakai and punya masa yang cukup untuk explore menatang tuh! huhuhu....



gini la gamaknye SLR aku tuh..huhuhu....
aku punya ker????teeeettttttt....hahahaha
tak sabar,tak sabar, tak sabar.....
to Mr.F: tolong la hantar kat i ASAP....

banner @ blogheader

assalamualaikum....
hye....
harap korang semua sihat-sihat jer ye...huhu...

i ade banner baruuu..... (intonasi menunjuk macam buadak kecik.. hahah)

aku tempah kat blogger jgk...mula aku tengok dia buatkan banner utk BFF aku...then aku pon ngengada teringin jgak...so blogger name FAIZ tu pon buatkan la utk aku...tak mahal...RM9.00 jer....
cantik kan?
kalau korang nak suruh dia letak pic lain pon boleh...customate...ikut korang la nak macam mane, kaler ape...bes kan?haha...
korang nak jugak tak?
kalau korang nak jugak, click la kat SINI...
takpon private msg kat fb dia....
http://www.facebook.com/profile.php?id=1334585249
selamat mencuba ye u olls...

ok lah...tu je utk pagi ni
daaaa~~

Tuesday, March 1, 2011

hantaran in progress - SIRI 2

assalamualaikum....
selamat pagi u ols....
pepagi lagi aku da update blog...pagi ker?? errr....tak la pagi sangat...10.00am...kira pagi ler tu kan...hehehe....
aku bersemangat hari ni sebab nak update pasal hantaran...in progress and 60% finished....ye ke?tak-tak...baru settle 40%...so masih ada 60% yang perlu disiapkan....huhuhu...
aku balik kerja petang semalam terus ambik barang2 and start buat sikit2....mak aku ade la panggil jiran-jiran untuk tolong bagi idea....huhu...makin ramai makin banyak la idea yang terkeluar ...kan?...tapi harap sangat tak terlari dari tema yang telah ditetapkan..iaitu pink and english style......
one more thing....i dont like massy...i just want a simple thing...not too massy with flowers, ribbon and what so ever...
malam semalam aku da macam sangat blur..so aku tak sentuh pon sangat barang2 tuh.....biarla jiran-jiran aku yang buat...walaupun ada yang aku tak berapa setuju tapi aku diam kan jer...sebabnya aku sendiri tak ada idea...huhu...
hari ni nk sambung lagi sebab semalam ada barang yang masih tak cukup...so hari ni nak g beli and sambung buat petang nanti....
pape pon, jom kita tengok pic yang aku da snap semalam.....



pink tak??hehehe....



bunga2an yang comey n sweet...
sangat suka...


printed ribbon english style....sangat cantik



ini lah hasil nya...
tapi di blurkan sebab nak kasi suprise...hahaha...
tak siap pon lagi ni...