Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 31, 2011

Dia Yang Bernama Guru....

Assalamualaikum....
dulu aku ada buat post ni click here...

tetiba teringat pulak kat arwah...da setahun beliau pergi....tapi segala kenangan bersama beliau tak pernah sekali pon aku lupa...dan aku tak akan pernah melupakan beliau...beliau adalah idola aku..segala pesanan, nasihat dan tunjuk ajar beliau sentiasa di ingatan aku...
aku pernah bercita-cita untuk menjadi seorang guru sepertinya...iya aku nak jadi insan yang disanjungi seperti arwah...tapi so far, masih tak de peluang untuk aku menjadi guru sepertinya....=( hurmmm....

banyak bende yang aku kagum dengan beliau..arwah tak pernah lokek dengan student nye...tak kira la dr segi kewangan or ilmu, she willing to give..serius! tak tipu...arwah la satu-satu nya ckg yang bagi duit raya kat semua student yang beliau ajar, even at that time we were 17th....walaupon hanya seringgit, tp ianya sangat kami hargai....kali terakhir aku jumpa arwah tahun 2008...masa tu aku dalam semester 2 kat uitm..aku singgah rumah arwah..sebelum aku balik, arwah bagi aku duit belanja...arwah sangat baik...terlalu baik...

sebenarnya aku ada niat untuk kerumah arwah sebelum habis final sem aku kat uitm...aku nak ucapkan terima kasih pada arwah sb tanpa beliau aku tak mungkin menjadi insan yangberjaya..aku gak nak mintak maaf sebab aku tak pernah hantar keje essay yang arwah bagi...sampai aku sendiri lupa tajuk ape sebenarnya essay tuh...bukan setakat tak hantar tapi aku tak pernah buat...(T___T) rasa bersalah kat arwah...tapi aku da dapat balasannya...aku tak dapat A subjek tuh...huhu...hurmmm..tapi aku tak sempat pergi berjumpa arwah...baru sebulan aku masuk final sem, aku dapat berita arwah telah pergi tinggalkan kami semua...time tu hanya Allah yang tahu perasaan aku...sedeyh sesangat...tp apa yang mampu aku buat hanyalah menitipkan doa agar arwah tenang di sana...

hari ni, aku telah berjaya mendapat pekerjaan, walaupun masih tak setaraf dengan kelulusan yang aku ade, tapi aku besyukur dengan rezeki yang Allah berikan...segala nasihat arwah akan aku jadikan panduan.....

andainye la kan, one day aku jd seorg pendidik, x kesah la ckg sek rendah ke, menengah ke, ckg tadika or ckg taska, aku akan didik student aku macam arwah didik kami....aku akan nasihat dorg macam arwah nasihat kami, n aku akan ceritakan kisah2 yang arwah pernah ceritakan kpd kami...semuanya...kerana aku pasti cara tu berkesan...=)

insyaAllah..semoga impian aku tu tercapai...
aku tau arwah bangga dengan kejayaan kami semua, semoga roh beliau aman dan tenang disamping Nya...
hanya doa yang mampu kami semua, ex student dr SMK Clifford titipkan buat arwah...
Amin~

till then~
wasalam....

No comments:

Post a Comment