Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, March 25, 2011

kenduri + kegatalan!

Assalamualaikum....
hye3 u olls.... cik nurul da kembali da...huhu.... seminggu menghilang....sibuk betol....heeee...sebenarnye tak de la bz sangat...tapi aku tak bape sihat....hari jumaat lepas aku kena gatal2..habis satu badan bengkak2 n merah2...sampai ke muka...da la malam tu kenduri..time tahlil malam tu keadaan aku makin teruk...adik aku da kua masuk bilik bawak ubat...bilik pengantin plak tuh...habis 1 bilik bau minyak angin...hehehe...pas habis tahlil, mak n ayah aku masuk bilik..dorang nak bawak aku g hospital...harus lah! esok kan da hari besar...kalau tak di ubati aku ni mcm ne...takkan kenduri dengan muka bengkak bengkil...kn? huhu...
bila mak aku gi bg tau wan aku yang nak bawak aku gi hospital, terus la gempar satu rumah...semua tetamu tau pasal aku...huhu...maluuuuuu....(n____n) lame jugak la aku kat hospital raub tuh....Btw, staff kat hospital tu sangat bagus...aku kena tahan kat emergency ward sejam...pas inject aku, beria dorang suh aku tidow...tp aku setakat lelap je..sejuk beb hospital tu...mane nak tidow...huhu...tp staf2 tu selalu datang tgk aku...every 5 min kot....bagus2...!pas sejam lbey gitu, baru aku boleh balik...then terus la tidow tak hengat dunia sampai pagi...wuuuuu....bes beb dapat tidow....
pagi2 mak aku kejot suh bangun sb kejap lagi orang ramai datang nak buat kerja...lagi pon aku ade banyak bende yang nak kne settle kan....pas mandi, iron baju, sarapan etc, aku tetiba teringat yang signage tak letak lagi kat simpang2 jalan...adoi! nak suh sape lak ni..aku tgk cousin aku si Adam tu ngah bizi mesin kelapa...tak kan nak suh dia...sian lak...hurmmm...pk punya pk...aku pon dengan senang hati menawarkan diri untuk pegi letak...tapi....mak aku tak bagi!!!!! (T_T) huuuuuuu....da kul 9 lebey, tp signage tak letak lagi...huhu...gabra da ni....gi cakap kat Adam, dia suh tunggu sampai dia settle...bape lame beb?? hurmmm...then ngah pk2 lagi, mak aku datang bgtau nak suh budak2 kg je yg pegi letakkan signage tu...wuuuu...alhamdulillah....setle satu masalah...lagi? bunting tak gantung lagi la...jom2 gantung...aku, adik aku n cousin aku gigih nak g gantung...nasib baik ayah aku ade tolong gantung kan...hehe TQ!!!!



ni la posternye...hehe..cantik x? cousin aku yg buatkan ni....

da pukul 11...sesi melawa aka melaram aka menjangok kan diri! haha...penat gak mak aku jadi make up artis kitorang...heeeeee....seronok aku dapat melawo tanpa ade bengkak di muka....
tengok pic yer....we really enjoy the moment! hehe

pink tak kami? hehe...


kami ceria menyambut orang baru dalam family kami...=D yeay! ade kakak ipar baru!! hehe...tp kakak ipar lama tetap di hati! haha...kak Ela, we miss u...muahhh! haha...gedik aku ni...


~anak dara~ oopppsss...ada mak dara ye terselit di situ...hehehe....


da habis majlis, pe lagi, terbang la tudung memasing! hehe....


petang tu pas penat mengemas, kitorang pon meneruskan aktiviti tradisi...iaitu.......mandi sungai!!!!!!!!!! yeay! walaupun badan ku masih gatal2...aku tetap nak g jugak....heeee.....peace! bes2 tapi cousin aku,kak suraida tak de la...=( xpe2 y penting enjoy!!!! hahaha....

ok! penyakit gatal aku tak habis lg....kembali berulang pagi ahad tu...aku bangun pagi, terus gatal2 & sakit tekak...panas kat dalam kot...pas breakfast, aku pon mkan ubt n baring...cousin aku semua dok ngemas, aku wat dun no je...heee...sory beb, wa x larat dowh.....mak aku suh pakai kain batik...bagi tak miang....aku da macam org dlm pantang da...weeeee.....advance! hhaaaha..tengahri tu kitorang sume balik kerumah masing2...sunyi la rumah tu...hehe tinggal pengantin jer utk mengemas segala pinggan mangkuk yang kitorang tinggalkan..tp aku tak puas hati sebab tak dapat tolong banyak....balik umah aku dengan kain batik, n sweater...redah jer! hehe...
sampai umah aku, terus baring n tak bangun2 da sampai la keesokan harinyer....giler btol aku demam...smpai tak bangun...huhu dasyat......
pape pon aku da sihat da sekarang....thanks kepada yang care pasal aku...family, jiran, sedara-mara n semua la! thanx my cayang,Mr.F yang sangat risaukan aku...really thnx..love u all! haha....

ok la~ lain kali aku bebel lagi...da~~~~~~~

p/s nanti aku buat en3 majlis kat ganu...x wat lg kn...huhu....aku letak pic je nanti...ok tak? hehe

No comments:

Post a Comment