Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, March 3, 2011

memory tin biskut...


assalamualaikum...
ada apa dengan tin biskut?? sebenarnya aku banyak sangat kenangan dengan tin biskut ni...especially time form 5...
setori nye gini...hehe....

dulu kalau dapat hamper time hari sukan or what ever, mesti ada tin biskut yang besar gabak kan?lepas semua isi nya di agih-agih kan, tin nya pulak akan dilelongkan...tapi biasa nya tak ada yang nak pon...tin kosong nak buat ape kan?macam tu jugak aku...tapi di sebabkan aku da senior, maka aku n the gang dapat agihan yang banyak..so tak cukup tangan nak bawak semua makanan tuuh...jadinya satu jer cara, isi dalam tin biskut and hangkut la tin tuh naik kelas....
lepas semua makanan tuh kitorang da makan, aku tambah lagi makanan lain letak dalam tin tuh...then terus la tin tuh menjadi port aku n the gang simpan stock makanan dalam kelas...senang kalau nak melantak time cikgu ngajar...ada ready stock...hehe...
tin tuh aku letak kat bawah meja aku...kat kaki...tak baik betol makanan letak kat kaki....tapi time tuh bukan nye kira ape..yang penting dapat makan....hehe....

selalunya aku akan beli kerepek kat koop (koperasi) time rehat and letak kat dalam tin tuh...biasanya akan bertahan sampai waktu rehat keesokan hari nya...
memandangkan aku ni dak kls sains tulen, so aku selalunya akan belajar kat lab jer...jarang-jarang ada kat kelas...so tinggal la tin biskut aku terkontang-kanting seorang diri...hahaha...
ada satu hari tuh, pas balik dari lab, aku and the gang naik la kls sebab next subjek kat kelas jer...oleh kerana kitorang ni kebuluran, terus la terkam tin biskut...dengan harapan boleh la makan dengan kenyang...
tetapi.......
alangkah terkejutnya bila tengok tin tu kosong...hanya ada duit RM 1 dengan note
"intan,aku ambik kerepek kau dalam tin ni..ni duit RM 1..halalkan yer..."
lebey kurang macam tuh la ayat dia...tak bape ingat da...lame sangat da kn..huhu...kuciwanya hati aku...aku tak kisah dia tinggalkan duit or tak sebab aku tau yang ambik tu kawan-kawan aku jgk..kalau bukan dari kls aku mesti budak kls sebelah...tapi aku kuciwa kerana aku laparrrrrrr.....huhuhu...(T_____T)

akhirnya tin biskut kesayangan (eceh...kesayangan tuh! tak ley bla!huhu) aku tuh hilang masa SPM...aku rase cikgu buang...sedeyh beb...kenangan tuh! huhuhu....
tapi walaupun tin tuh hilang tapi memory bersama nya akan kekal di ingatan....wawawawa...ayat akuh tak bley bla!hahaha...
till then....c u later...=)

No comments:

Post a Comment