Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, March 30, 2011

Taska oh taska.....

*entri tanpa gambar*

Assalamualaikum...
hye u olls....da lame rasenye tak menaip...hurmmm...sekarang ni agak bizi dengan kerja2 ofis...dengan plan bisnes terbaru n macam2 lagi...sampai tak cukup masa nak berblogging....huhu...bizi nye aku mengalahkan CEO syarikat besar...padahal..jgn kan CEO, pemegang saham pon tak!huhu...

btw, sekarang ni aku tengah bizi buat research pasal nak bukak taska...disebabkan aku tak de pengalaman dalam bidang ni, tp ada impian untuk bukak taska, so aku kne bekerja keras untuk merealisasikan impian aku niyh! itulah nasihat daripada partner aku...

banyak benda yang aku kne kaji...bukan senang nak buat keje jaga anak orang...besar giles beb tanggungjawab tuh...silap didik anak orang naya jer...kan2? kalau silap bagi makan dorang, sakit pwot bebudak tuh, tak ke parents akan complaint...silap hari bulan kene sue! wuuuu...xmo xmo xmo!

bak kate partner aku tuh, nk jaga anak orang ni bukan senang...da la ramai, buat nye sorang nk kencing, sorang nak berak, pastu ade yang nangis...nak mkn la... begaduh sesama sendiri la...tak ke haruuu jadinye....huhu...pastu partner aku ckp lagi, dari segi costing kena kira jugak...billing sume...buat nye bebudak tuh sume kuat kencing, naik la bill air...haha..gelak besar aku dengar dia cakap...dia serius tp cara dia cakap tuh aku rasa kelakar...aku sendiri pon tak terpikir yang bebudak tuh maybe akan kuat kencing! haha...tapi ape yg dia cakap tuh betol...semua benda nak kena kira, kalau tak akan huru hara management nye nanti....

pape pon plan ni still on progress...sb tuh aku tersangat la sibuk...harap sgt semua nya akan settle dalam masa setahun ni...InsyaAllah,kalau tak ada halangan lain...aku ade mintak guru tadika kemas...andainya aku dapat keje tuh, plan bisnes ni akan ditangguhkan dulu sebab aku adalah mastermind nye....partner aku tuh juz on marketing, sales, advertising...senang cite dia hanya in admin...so, kalau aku tak de dia tak boley handle all those kids...tak biase kate nye...huhu..

ok...juz wait and see je lah...harap sangat plan ni berjaya...amin....
till then...nak sambung buat research pasal gizi seimbang untuk kanak2 plak...
daaa~~~~

No comments:

Post a Comment