Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, April 14, 2011

8wondergurls grow up together....

petang ni nak update pasal mywondergurls la...rindu sangat kat dorang..huhu...
sape wondergurls tuh?
mereka adalah teman-taman baik saya semasa belajar di UiTM J Town...hehe...
kami memang berkawan sejak sem 1 sampai la sekarang...tengok kat tickers tu, tahun ni tahun yg ke 4 kitorang berkawan...mula as classmate,pastuh jadi roommate...da macam2 perkara yang kitorang tempuh...
begaduh?huh! da puas da kitorang bergaduh...berpecah, pastu bercantum,pastu pecah then bergabung...hehe...panjang sgt ceritanya...aku start cerita by part ek..hehe....tu pon kalau ada yang berminat nak bace,kan?hehehe...tak pe..aku tak peduli,aku nak cerita jugak..hehehehe...



ok!

part 1:
perkenalan kami bermula......
masa ni memula masuk u..aku mula kenal Yaa masa Program Pembangunan Pelajar (PPP)..kitorg 1 group LDK...pastu mase hari 1st kt kelas, Pay n Nad tegur aku...pastuh kitorang kawan...nak tau x, ade peristiwa lucu mse 1st class kat U...nt next entry aku story ek..okeyh, rupanya aku tak perasan yang aku sekelas jugak dengan Yaa...hehe..ok group kitorang da jadi 4 orang...
masuk minggu ke 2, aku dapat tau budak2 pre diploma commerce ada yg dipromote masuk diploma..huuu...makin haruuuu la kelas...hari ahad tu ngah syok aku makan durian dgn roomate aku, ade dak dtg terjah bilik aku...

I: ade budak bisnes tak blik ni?
aku: ada..sy...kenapa?
I: kls ape?
aku: kls B
I: haaa...nak salin jadual..
aku: ok..jp...tak salin lagi ye?baru daftar ke?
I: tak lah..dari PD (pra perdagangan)...
aku:ok..=)
I: *menyalin jadual...sambil borak2 n janji nak gi kelas sama2 esok...hehe..
da siap salin....
I: ok lah balik dlu...
aku pon antar la tetamu aku tu ke pintu..dia da sampai pintu bilik dia bru aku jerit,
aku:awk!nama sape?!
I: ika! awk?!
aku: intan!..
macam tu perkenalan aku dgn ika yang bg kami sgt kelakar...punya la lama dia kat bilik aku, tak tanya nama...ble da sampai pintu bilik dia baru terjerit2..hehe...
so geng kami da jadi 5 orang..
lama2 kenal lak budak shah Alam yang ala2 howt gituh kan...gi kls pakai selendang...fara name nye...bes knl ngan dia...hehe...dak bandar yang ala2 dak kampung gituh..hahaha...=p jgn mara ye fara...da lame2 knl la dengan nita..dak JB..n fariza...dak yang agak2 cam slamber gituh kan...2 pon sb sekelas...knl la...n fariza ni masuk persembahan menari time dinner business society...geng2 kitorang kt bwah dok tgok dia menari kecoh sb tak ingat name nye...taunye "bdk kls kite" hehe...
selalu la jln same2 dgn classmate lain time blik kls...time tu la mula berkawan dengan wondergurls ni....hehe...

part 2:
aku rumate dengan Ika,Nita n Fariza..2 pon secara tak sengaja sebab aku hantar borang ngn Ika jer...Nita n Fariza hantar berdua..dan abg UPK telah menjodohkan kitorang *yakin jer abg UPK, skali kakak UPK...hahaha...
Pay,Nad n Yaa lak rumate...fara tercampak ke blog lain sebab dia kena tatatertib...ek?ke kene saman jer, tak ingat da..tapi time tu dia sorang2 kat blog J...

part 3:
dapat blog bilik 2 orang...so terpecah2...
aku dapat level 4...xde roomate...
fara same level dengan aku..tapi blik lain...jiran la kiranya...
nita dpt bilik dgn Fad..kawan baru...huhuhu...
fariza n ika dpt sebilik...
nad n yaa pon sebilik...
pay lak dok ngn ekin...dorang ni sume dok level 3...dorang sume sekelas...aku jer kelas lain...nita lak same kls ngan aku time bel & statistic jer...farah bel, statistic, arab , N bizcom...yang lain sume tak sekelas dgn aku...time part 3 ni la ada macam2 yang terjadi...n time ni jugak la aku jarang join dorang...sebab aku selalu dengan En.Shahrul...so yang selalu update kat aku adalah nita n fara..dorang ni la yang agak rapat dengan aku time tuh...
time da akhir sem, kitorg ada krisis time nak hantar borang rumate...sume berebut...n isu rumate adalah isu sensitip..hahaha....kelakar la kite...

part 4:
aku sebilik dengan nita,nad n pay...haha...see...orang yang sama tapi da bertukar rumate2 nye...ble kite sebilik kita akan semakin rapatkan?..Ika,Fariza n Yaa lak sebilik....time ni jugak kitorang dpt sorang lg rumate yang tak de katil n lemari...heheh...sape??? fara la...setinggan ngan kitorang...time part 4 ni besssss....kitorang selalu buat aktiviti kat bilik...cthnye solat jemaah, bace yassin same2...pastu buat masker...n buat kerja gile iaitu dye rambut...hehehe...time 2 muka budak bilik kitorg mmg berseri2 la..setiap minggu buat masker...hehehe....time ni pon ada isu rumate untuk next sem nye lak...huhu...tp dpt disetel kan...hehe....time 2 sume nak sebilik ngan aku,cam ne aku nak pilih..5 orang skali...haha..*poyo la kao intan,tak de keje orang nk berebut nak sebilik ngan kao...huhuhu...
so, aku pon cuba menyusun dengan bijak sekali...
keputusanya...jom tengok part 5....

part 5:
hasil penyusunan aku sangat bijak....
Nita + Nad= K123
Fara + Pay= K122
aku! + yati (rumate baru)= K124...
huuu...dorg dapat sebilik...aku sesorang bilik lain....bijak sungguh aku susun..adil lagi saksama...huhu...
fariza, ika n yaa semunya terpecah n fariza dpt level 2....huhu...sian dia jauh....time ni aku, nad n nita memang rapat...boleh kata setiap hari aku dengan dorang...kecuali la time aku g dating...tu pon kekadang bwk jgk dorg gi dating...huhu..da jarang da dengan wondergirls yang lain sb memasing bz kn...tp dorang selalu singgah bilik sblm n slps gi toilet sb bilik nita n nad sebelah toilet jer...huhu...so jadi la tempat persinggahan...=) rindunye time tuh...T__T

part 6:
ni last sem kitorang together...banyak yang berlaku...isu dan krisis yang bila pk smula,kelakar lak rasanya...hehe..especially krisis time aku,nita n nad masuk miss universe tuh...bergaduh bagai nak rak..haha..selisih pon tak tegur...poyo giler la...pastuh kitoang buat decision utk face-to-face...so kitorang pon adakan sesi luahan perasaan dalam gelap...berdrama la kitorang time tuh...ada yang marah, ada yang nangis, ada yang sentap...tp pas tuh semua nya dapat di setel kan dengan 0-0...=)
rasanya lepas tu ada lagi krisis nya tapi semua tuh dapat disetelkan dengan kasih sayang kami...wah! ayt tak bley bla! haha..ye la,da berkawan 3 tahun..so semua yang brlaku da banyak mematang kan kitorang...kalau ade pape tak puas hati tuh, sekejap je..nanti berbaik la semula...hehe..macam adik beradik da...=)

walaupon kitorang da bawak haluan masing-masing tapi still keep in touch...fb kn ada...hehe..last aku jumpa diorang time konvo hari tuh...tapi farah n fariza ada jumpa time dkt hospital serdang hari tu...lama sangat tak jumpa diorang..rindu giler...

No comments:

Post a Comment