Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Sunday, April 10, 2011

3P Azam Kerja

Assalamualaikum...
hye!
hari ni nak hapdet pasal Program Penempatan Pekerjaan Azam Kerja yang aku gi sabtu lepas...
best ke tak ek? huhuhu..ok korang rase la kan, kalo aku gi kul 9 a.m and kua dewan tu kul 10 a.m,best ke tak program tuh sebenarnye? ce teka ce teka...hehe...
dah tentu lah kan....hareeemmmm....! pencari kerja nye ramai tapi pemberi kerja a.k.a employers nye nan hado! balik2 pon company tempatan yang sangat terkenal dengan kadar kekerapan pertukaran pekerja yg tinggi..huhu...company luar ada jugak tapi tak banyak...
actually program tuh sangat la bagus tapi company yang nak bagi kerjanya tak banyak...
aku ni plak lulusan Business Studies Univesity of J Town (POYO!) tak de sangat keje yang betol2 match dengan kelulusan aku...stakat operator pengeluaran tuh ade la...yg tuh PMR pon boley...huhu...pastu ade receptionist kt resort area Fraser Hills..minat gak aku, yela ade pengalaman kan, tapi...gaji nye....RM300 jer! baik tak payah...huhu...
aku interview kat 1 company jer...Berjaya Roasters...company ape?? ala fast food Kenny Rogers tuh la...aku interview untuk position Trainee Assistant Manager...huhu...dia ada 3 section interview...1st section hari tu PASS dengan jayanya...but! second section: on job evaluation (OJE) this saturday tak tau lagi berjaya or tak...hope berjaya lah...then last interview will be done by HQ manager a week after OJE...manager yang interview aku hari tu cakap, kat HQ nanti kene ckp fully english...& ape yg mengejutkan aku, manager tuh cakap english aku bagosssss! perghhh broken english pon bagos ker? huhuhu...bangga jap! hahaha...
agak2 la kan, OJE nanti aku kene buat ape ek? actually aku tak penah gi kennys so dok tahu guane restoran 2 berfungsi..huhu sedeyh...
pape pon hope segalannya akan berjalan lancar this saturday...=)
till then~
daaa~~~

No comments:

Post a Comment