Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Saturday, April 23, 2011

bila cik nurul ke uitm jengka...

semalam aku pegi UiTM Jengka...pegi jumpa lecturer untuk isi borang tunas mekar..=)
hurm...da banyak da yang berubah nye UiTM Jengka ni...da macam2 bende baru da...
kat post pak guard depan tuh da ade bumbung cam kat Shah Alam...yg tuh baru pasang last week! huhu...pastuh kafe kat fast track da bukak...view kat sane sangat nice...huuhuhu..dlu selalu teringin nak makan kat situ, semalam dapat la aku makan kat situ...ok la kan...hehe...
then kat tangga 'batu cave' (dlu aku dengan kwn2 panggil tangga menghala ke library tu tangga batu cave sebab curam sangat...) da ade pemegang besi...so da tak takut jatuh da la kat situ...heee...=)
soorrrryyyy tak de pic la..sebab semalam En. Shahrul sayang tuh tak bawak camera.. tp x pe, nnt aku suh dia amikkan pic pastuh aku upload ek...hehehe...ade orang ke nak tgk????huhuu....
hurmmm...kolej baru da siap da...mybe sem yang bulan 9 ni da boleh guna kot...cantik kolej tu tapi jalan kat tasik tu belum repair lagi...berlubang-lubang...tu je la yang kurang nye...yang lain sume cantik...
haaa...lagi satu...dlu aku, nita n nad selalu ikut jalan denai untuk pegi infra science tech tuh...jalan mcm dalam pic bawah niyh
ni la jalan denai tuh...
okey, sekarang jalan denai @ semak tuh da tak de...da di simen kan...so xde la bebudak jatuh lagi kat situ...ye la time aku dlu, da la hari isnin pakai baju kurung, dengan heels lagi...bila jalan kat situ sangat la takut jatuh....nak2 plak kalo ade dak laki kat belakang...huuu...kalo jatuh malu beb...
huhu...
on more thing kan u alls...kat library sekarang niyh kan, setiap hari isnin & jumaat kena pakai baju kurung, pastuh hari biasa kena pakai baju tutup punggung n sua tak ketat beserta kasut yer....if not.....u all akan di halau keluar...perghhhh...nasib bek la dlu2 tak gitu...kalo tak, masakkkk...huhu...
so far tuh je la yang aku nampak perubahan kat UiTM Jengka...
tetiba rasa nak balik belajar kat sane plak...=)

UiTM Di Hatiku......

11 comments:

  1. singgah bc n3 d sini...

    singgah2 la disini
    jom kite bergelanggang santai d sini..

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. thnx sb sudi singgah sini..^_^

    ReplyDelete
  3. Salam hyep!

    Saya nak tanya pasal elaun tunas mekar....
    Dia dibayar Tiap bulan ke????
    Awak Join Amek Bidang apa eak???

    ReplyDelete
  4. gogel uitm jengka jumpa blog cik nurul ..singgah jap...nice blog..uncle baru je antar anak daftar kt uitm jengka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks uncle sb sudi singgah...UiTM jengka sangat2 best...hidup kt sane ade life.....3 tahun kt sane mcm tak puas...=))

      Delete
    2. nurul blaja kat ctu tahun berapa...uncle pnah jd buruh am lam taon 94 kt ctu..skrg dah bnyak brubah...masa tu kt kolam kumbahan tuh bnyak ikan haruan besar2...skrg dah takde...msa keje tu la anak yg daftar tu lahir di jnka..skrg dah jdi student..trharu bila kenang kembali...

      Delete
    3. blajar kat situ tahun 2007-2010.....stdy kt jengka mmg betol2 ada life...sekarang adik nurul plak blajar kt situ....ank uncle amik course ape?

      Delete
  5. dia pelajar dari politeknik pertanian..jadi dia ambik pengurusan ladang je...sekarang ni nurul keja ape? sealiran ke dgn course yg di ambil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..best course ladang...=) sekarang ni sambung degree...kat KPTM KL...degree under Coventry University, UK...amik course BSc Business IT with International Business...lari sket dari course mase diploma...hehehe...

      Delete
  6. Nak tanya sikit apa yg best kos ladang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape yg best? hurmmm...best sb ada ladang sendiri...ladang buah, ladang sawit, ada share farm...boleh tanam sayur...ternak ayam..then course ladang sangat unite... =) itu yg sy tahu la...pasal pelajaran tak berapa tau sgt... =)

      Delete