Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, April 7, 2011

budak-budak zaman sekarang...

Assalamualaikum...
hye u alls...da lame tak come out dengan new entri....aku pon tak tau la kenapa tetibe rasa macam malas gila nak update blog....tetiap hari aku blogging...tp dok blogwalking jer...tak reti-reti nak update blog sendiri...huhu....

hari ni aku nak cerita pasal adik aku...adik aku yang mane? yang umur 6 thn tuh...huhu...actually bukan adik kandung tapi adik angkat..tapi aku yang jaga dia sejak kecik lagi...dr dia baby sampai la aku masuk U segala-galanya Nur Aklimaz...aku memang sayang giler kot kat dia...betol...tak tipu...huhu..buktinya URL blog aku ni, aku amik sempena nama dia---> Imaz..then puteri tu sebab dia nak jadi puteri, so aku gabungkan jadi PUTERIMAZ....


sangat suka posing & sangat jeles bila aku makeup n pakai baju seksi2...hahaha...

time aku study dulu, aku selalu la call dia..sampai nangis2 sebab rindu kat dia...wuuu...tipu ye di situ...tak de la sampai nangis tp memang kalau lama tak jumpa dia memang rindu giler la...aku sayang dia macam adik aku sendiri...

tapi makin dia besar perangai dia makin teruk...dari kecik lagi aku ade perasan yang dia ni seorang yang sangat degil n suke dengki dengan orang...lagi satu dia sangat manja dengan ayah aku...aku ingat sebab time tu dia kecik lagi, tak berakal lagi kan....tapi makin besar makin menjadi-jadi perangai dia...dengan sombong nye, suka melawan nye...pemalas tak payah cakap la...degil lagi...huh!

dia selalu buat aku menangis...nak tau kenape? pernah sekali tuh aku nak tgk cerita kt tv tapi dia nak tengok cd...so bergaduh la kitorang...time tuh ayah aku tak balik keje lagi...begaduh memang teruk giler la..dia pukul aku pakai wayar la, hanger la...aku lawan sket2 jer sebab dia kan budak lagi...elok jer dengar bunyi motor ayah aku, dia terus campak hanger yang dia pegang tuh n lari ke pintu...tau tak dia buat ape??? dia menangis teresak-esak seolah-olah baru pas kena pukul n cakap kat ayah aku, aku pukul dia!!!!! wah!!!tension giler aku...tak pasal-pasal aku kena marah dengan ayah aku! pastu bila aku kena marah, dia senyum2...perghhh..memang mengundang penampor aku la kan...tp aku sabor jer...sebab aku sayang dia...


ni la Nur Aklimaz...bersama adik Aqrimiz....

tu time belum sekolah, time da sekolah ni, suka sangat melawan...aku tegur, nasihat dia tak pernah dia nak ikut..melawan n menjawab ade la..kadang-kadang sedih sangat sebab aku gagal mendidik dia menjadi adik yang baik..(T__T)

sekarang ni boleh kata setiap hari aku marah dia...bukan aku sengaja nak marah tapi dia buat salah, aku marah la...tp setiap kali aku marah dia akan tengking aku balik...sedih woo bila adik sendiri tengking kita...rasa macam tak ada rasa hormat dalm diri dia terhadap kita...

pernah sekali tuh pas aku marah dia n dia melawan cakap aku, aku terus tak pedulikan dia...aku main jer dengan adik aku yg kecik sekali tuh...dia lak duk menghadap ke almari...tak de sorang pon pedulikan dia...dia nangis tp mak ayah aku buat tak tau jer...kitorang dok ketawa2 tengok gelagat Aqrimiz yang kelakar tuh...korang tau, makin kuat dia nangis...sengaja di kuatkan untuk tarik perhatian...bila ayanh aku pujuk dia, dia terus cakap " along suka marah kakak! ingat cantik sangat ke! kakak tak sayang along langsung!kakak tak nak dengar along cakap,tak nak ikut cakap along!" dia jerit2 beb...wa da panas hati da...aku rasa parents kitorang tak pernah ajar dia cakap macam tuh...kalau ikutkan hati aku memang makan penampor da budak tuh....tp aku sabor...aku cakap kat dia " along marah sebab along sayang kakak...kakak buat salah along tegur la...da berhenti nangis tu...ok esok along belikan KFC yer...tp stop nangis now!" terus berhenti beb! wuuu...habis r duit gua!...

aku memang tak bley bla betol kalau dia melawan cakap aku...mak aku selalu pesan "jangan sombong-sombong dengan along..along tu la yang menjaga awak dr kecik...macam-macam da dia beli, bila besar sombong dengan dia...tak baik tau kakak...mak tak ajar kakak sombong2" perghhh...kalau aku tacing da..terus tak buat da aku rase...tapi dia..hurmmm masuk telinga kanan keluar telinga kiri...tak pon dia buat memek muka mengejek tuh....

lagi satu perangai pelik adik aku yang sorang ni adalah.....tak suka pakai seluar panjang! n suka pakai baju yang seksi seksa....wuuu.....ikut perangai along ker???haha...tp aku xde la sampai tak suka seluar panjang...dia...akan menangis kalau mak aku bagi pakai seluar jeans panjang...n 1 more dia akan bermasam muka kalau dia kena pkai inner bile pakai baju tali halus....wuuu....nk seksi jer...dia sanggup pakai seluar adik dia jnji seluar tu tak panjang...hehehe...kadang-kadang kelakar gak perangai die tuh...

hurmm..budak sekarang....kalau aku dlu baju ape yang mak bagi itu la yang di pakai...huhu...
pape pon aku tetap sayang dia...aku akan tetap cuba untuk buat dia berubah dan menjadi anak yang baik...

No comments:

Post a Comment