Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, April 8, 2011

i'm expatriate

kenape aku cakap aku ni expatriate?
okeyh..hari ni aku jejalan la kat bandar...sensorang hokey....tak de kawan...=( ye la aku kat sini memang tak de ramai kawan..selalunya aku keluar dengan kawan same keje time keje hotel dulu...tapi da lame da tak keluar dengan dia sebab dia bizi...so aku sensorang jer la..
ape yang aku pelik nye, bila pandang kiri orang bangla, seberang jalan ade lagi mamat bangla...masuk pasaraya jumpa bangla...ish..ramai nye mamat bangla kt sini...bia betol..aku da mula rasa tak selesa...takot pon de jugak..ye la aku sensorang, dorang tu ramai...huhuhu...
jalan lagi...jumpa lak mamat indon..ramai giler...aku rasa mcm lagi ramai mat indon n mat bangla dr mat malaysia...huhu...


syukurlah tak seramai ini mat bangla kat lipis ni

aku pon tertanya-tanya aku ni kat Malaysia ke, Indon ke Bangla??
jawapan nye Malaysia la!
tp ramai giler foreign workers...sebab hari ni hari jumaat...hari pekerja ladang n all foreign workers yang keje sekitar lipis ni keluar kebandar...
tapi serius aku memang rasa aku expatriate kat Bangla...huhu...kadang2 confuse Bangla ke Indon ek...hehehe
rakyat Malaysia ramai yang menganggur especially fresh graduate, tapi foreign workers ramai giler cari makan kat negara kita...banyak jer kerja nye smpai orang luar pon cari rezeki kat negara kita...kenapa kita masih menganggur?? jawapan nya ada pada diri korang...=)

No comments:

Post a Comment