Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, April 20, 2011

kisah chentaku

hye...
td blogwalking...tetibe jumpe lak satu contest..kisah Chentaku...huuu...cam menarik jerkan...so nak join lah...hehehe...sape nak join klik sini





ok..lets start...

kisah cinta ku bermula masa semester 3 kat UiTM Pahang...aku part 3 dia baru part 2...so dia junior aku walaupon umur kitaorang sama...mula kenal masa chating kat MIRC server UiTM...lepas tukar pic n no fon, kitorang mula la mesej2...kol jarang rasanya sb aku ni pemalu...haha...
then 08/08/2008 dia cakap kat aku dia nak buat aku jadi adik angkat dia..tapi dia nak panggil aku sayang...pelik time tu...esoknya kitorang jumpa dekat dewan serbaguna UiTM...itu lah first time aku jumpa dia...then dia bawak aku pergi pasar malam Jengka & belanja makan..masa tu la aku kenal dia n tau pasal family dia...apa yang mengejutkan aku, baru first time jumpa, dia da sanggup makan nasi goreng lebihan aku...lepas 2 minggu kitorang kapel...
dia seorang yang romantik..setiap 8hb every month dia akan bagi kad ucapan...setiap hujung sem, dia akn belikan aku bunga..masa part 4,kitorang mula berniaga,hasilnya dia belikan aku baju...masa 1st aniversary kitorang,dia belikan hp sony c902...orang cakap aku beruntung sebab hidup mewah dengan dia..tapi bagi aku itu tak penting..apa yang penting adalah keikhlasan cinta dia..kitorang pernah berniaga bersama2 untuk mencari duit belanja..every weekend pegi kuantan beli Big Apple n jual kat expo..segala assignment kitorang buat time tak de customer, ulangkaji pon macam tu..pukul 12 malam baru balik bilik...begitulah hujung minggu kitorang demi untuk mencari duit lebih...
dia sntiasa menjadi pelindung aku...dia sanggup ponteng kelas semata2 nak bawak aku pergi hospital, dia pernah tak tido malam sebab jaga aku sakit...itu yang membuatkan aku mencintainya...
second aniversary kitorang,dia bawak aku pergi KLCC....area dalam pukul 11.58 mlm dia off hp dia..konon2 nak tukar sim card sb hp xde bateri...then dia suruh aku yang on kan semula...
masa on tu,kelua dekat start up mesej tu "happy second aniversary sayang,i love u" masa tu terharu giler...walaupon tahun yang ke 2 ni tak de hadiah, tp apa yang dia buat tuh da cukup bermakna and aku cam speechless..tak reply pon ucapan dia tuh..aku just senyum jer...

ni masa aku part 4...dia part 3..
da banyak dugaan yang kitorang tempuh...tapi yang paling berat n paling besar adalah penghujung tahun 2010...dimana dia sakit n masuk ICU 12 hari...hanya bernafas dengan menggunakan alat bantuan sahaja (lihat entri ni)...itulah ujian yang sangat berat bagi aku walaupon dia da pernah pesan supaya aku kuat andai nya terjadi apa2 terhadap dia...5 malam aku menjaga dia...kemudian aku pulang untuk resign jawatan yang aku pegang time tu...semata2 untk memudahkan aku mnjaga dia...Alhamdulillah sekarang dia da sihat sepenuhnya...cinta aku dan dia semakin hari semakin mendalam...rupa paras bukanlah jaminan kepada kebahgiaan...walaupon aku tak cantik,dia boleh menerima aku seadanya, dan walaupon dia berbadan besar, tp cinta dia tiada gandingan...=)

ni masa dia sakit kt ICU Hosp Serdang


kat bawah ni aku pernah dedicate untuk dia masa aku mula-mula habis diploma...sebab terlalu rindukan dia.. 
DULU......
awak akan bawak saya jalan-jalan kalau awal-awal sem macam ni...
sebab awak tahu saya bosan bila tak ada apa yang nak buat
SEKARANG.....
saya kena duduk dalam bilik sorang-sorang
sebab awak jauh kat JENGKA
sedangkan saya kat SHAH ALAM....

DULU...
awak selalu bawak saya keluar makan kat bandar
sebab saya selalu lapar
walaupun badan saya kecik...
SEKARANG...
saya kena pergi makan sendiri
awak da tak dapat layan nafsu makan saya..

DULU....
awak akan jemput saya kat depan kompleks
kalau kita nak keluar...
kadang-kadang jemput saya dari kelas...
SEKARANG....
saya kena pergi kelas & balik kelas sendiri
kalau nak keluar saya kena naik bas..
awak tak ade nak jemput saya...

DULU...
awak akan hantar saya sampai JERANTUT
kalau saya nak balik LIPIS
sebab awak sayangkan saya
SEKARANG...
saya kena balik sendiri...
macam mane nak blik pon
saya tak tahu...

DULU...
kita selalu makan BIG APPLE same-same...
SEKARANG...
outlet BIG APPLE pon saya tak tahu...


ok..tu je lah kot yang aku boleh kongsi...tak de la sweet sangat...tp ia nya sangat bermakna sebab cinta kami penuh keikhlasan...insyaAllah dia tengah kumpul duit untuk kawin..=) andai ada jodoh kitorang 3 thn lagi kot...=)

6 comments:

  1. gud luck dear...:)
    semoga cepat2 kawin...

    ReplyDelete
  2. alololo...sweetnyer citer dia..

    betul tu..saiz tak penting, yang penting hati.

    ReplyDelete
  3. syieda: thanx..=) gud luck
    sue: gud luck too...nt kawen jgn lupe jmpt ek...hehehe
    cik cempaka: thanx...=)

    ReplyDelete
  4. wau beshnyer..ase nak join contest ni..tapi dy da xde..isk.:(

    ReplyDelete