Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, October 10, 2011

kenangan~ memula masuk UiTM~

Assalamualaikum Readers semua....

semalam adik aku yang kat UiTM Jengka tuh balik cuti sem...sebulan kata nya...ermm...teringat pulak zaman aku memula masuk u dulu...hehehe...first time dok hostel...kelakar pon ade....

 for your information, aku ni tak pernah duk hostel mase zaman sekolah...mase masuk UiTM tu la first time aku duk hostel...pergh..mase tuh, berdebar nye jangan cakap la....nak-nak pulak aku ni jenis lemah semangat & penakut...so, memang kena bersedia dari segi mental & fizikal...huuu...

persiapan nak masuk U jangan cakap la...semua aku nak yang baru....sampaikan jam loceng pon beli...padahal, handphone kan ade alarm...kuikuikui....mak aku siap bekalkan 2-3 pasang stokin yang comel2 kaler2 tuh....bukan suh pakai time pegi kelas, tp suh pakai time tidur....hehe...

sem memula tuh, aku suk katil atas...so, bawak la jam loceng naik katil sekali...tp nye, tak sampai pagi lagi, roomate aku yang katil bawah da terkejut...bukan sebab jam loceng aku berbunyi, tp sebab jam loceng tuh da buat terjunan maut ke bawah...gedeganggggg bunyi nye...hehe...kadang-kadang, roomate aku terkejut sebab kaki aku terjuntai kebawah...huhuhu...sian dia....

masa minggu pertama kat sane, kan ada orentasi...mase tu kitorang panggil MMS (minggu mesra siswa)...so, agak busy la...sampaikan aku boleh lupa nak call mak aku...orang lain, hari first lagi da call..aku boleh pulak da hari ke 3 baru aku call...tu pon sebab mak aku misscall...kalau tak...tak hengat....hehe....

part 1 adalah sem paling semangat sekali...kul 6 da bangun da...kalau kelas pukul 10, sempat lagi basuh baju pagi tu...petang, blik kelas terus pegi mandi...(skema giler).....dalam pukul 6 camtu, siap2 & turun dining, makan malam...siap pakai Kad matrik lagi! hahha..malam-malam study...tp bila da masuk part 2-habis part, ermmm...pas subuh tido semula..kalau kelas pukul 10, pukul 9 baru terhegeh2 nak bangun....baju basuh time weekend jer, tu pon pakai washer machine...balik kelas, lepak-lepak dulu...selagi tak magrib tak mandi..kadang-kadang kalau shower penuh, solat maghrib tak mandi...=D ~ngeee~~~ makan?malam-malam baru makan...study time nak test jer...assignment buat time da dekat nak hantar...terukkkk

btw, kenangan masa dekat U memang sangat manis...zaman bebudak kan....=) seronok sangat...heee~~ =D
ermmm...nak termenung jap lah....owh, ni pic aku mase part 1...

skema giler...huhu

wif classmate aka BFF , cik farahdila

ok lah...
daa~~~~

Saturday, October 8, 2011

Entri Puji Si Comel Yang Becok

Assalamualaikum....
hye.....
ape khabar readers semua????(budget readers ramai jer kan..)

entri malam ni nak citer pasal budak becok yang sangat comel n baik hati....Cik Naifana Amy...
haa...ni bukan entri bodek taw...sesaje jer buat entri nk sebab tetiba rasa rindukan dak Amy tuh.....hehehe....Amy mesti suka hati bace entri akak ni kan???=D

Actually aku mula kenal Amy ni masa aku selalu ikut Shahrul Fikhri gi kerja...Amy lak selalu singgah beli air kat kedai...tak pon saje datang melepak...Amy ni kawan kepada ex-staff Shahrul Fikhri iaitu Keon...so start kenal dari situ la...kebetulan pulak, Amy ni 1 couse dgn aku...dak business jugak la....
mase memula tuh, jusy tegur-tegur biasa jer...ye la aku ni susah sket nak mesra dengan orang...stakat senyum-senyum tuh ade la...start rapat dengan Amy mase bulan puasa baru ni....hari-hari bukak puasa same2..so tuh yg jd mesra tuh....heheeee.....

Naifana Amy

ni dia lagi....ermmm...tak de plak pic aku dengan dia...rugi betol...huhhuhu



comel kan dia...=)


Ape yang bagus nya dak Amy ni, die jenis peramah...suka tegur orang, mudah mesra n baik hati...becok nye dia...perghhhh....ade je bende yang dia nak cakap..tapi, dia tak bercakap kosong...apa yang dia cakap ada isi nye...pendapat2 dia kadang2 buat aku ternganga...hehehe...
dalam bulan puasa hr tuh, tetiap malam dia dok bertengkar dengan Keon n Syahmi...aku jadi pendengar n tukang gelak jer....=p

really miss that moment..huhu....

Amy, akak rindu amy la....huhuhu....kali terakhir aku jumpa die last 3 weeks rasanya....mase tuh kua makan malam dengan dia...tp time tuh dia tak becok sangat...diam jer...=)
entah bila la lagi boleh jumpa dia....=)
tak pe la, ade rezeki nanti Amy datang rumah akak yer....

ok lah....
tuh jer nak citer....
entri memuji ni khas untuk Naifana Amy....

daa~~~

Thursday, October 6, 2011

Kehilangan Cik Nurul

Assalamualaikum....
hye......
Cik Nurul ni kejap ade kejap xde...
kn???
tp ade ke orang kesah aku ade ke xde ke...
hope ade la kan...hehehe

nk tahu kenapa aku jarang update blog?

ni sebabnye....
IntanTopShop!!!!!!

ha...selama ni aku bizi dok cari supplier.....
sekarang ni masih lagi sibuk berusah mencari supplier terbaik n barang2 berkualiti...
korang sudi2 lah shopping kat blog aku ek...
hehehe...
dalam 3-4 hr lagi aku akan update italian shawl n satin shawl.....
tunggu yer....

ok lah...
chow dlu...
daa~~~