Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, October 10, 2011

kenangan~ memula masuk UiTM~

Assalamualaikum Readers semua....

semalam adik aku yang kat UiTM Jengka tuh balik cuti sem...sebulan kata nya...ermm...teringat pulak zaman aku memula masuk u dulu...hehehe...first time dok hostel...kelakar pon ade....

 for your information, aku ni tak pernah duk hostel mase zaman sekolah...mase masuk UiTM tu la first time aku duk hostel...pergh..mase tuh, berdebar nye jangan cakap la....nak-nak pulak aku ni jenis lemah semangat & penakut...so, memang kena bersedia dari segi mental & fizikal...huuu...

persiapan nak masuk U jangan cakap la...semua aku nak yang baru....sampaikan jam loceng pon beli...padahal, handphone kan ade alarm...kuikuikui....mak aku siap bekalkan 2-3 pasang stokin yang comel2 kaler2 tuh....bukan suh pakai time pegi kelas, tp suh pakai time tidur....hehe...

sem memula tuh, aku suk katil atas...so, bawak la jam loceng naik katil sekali...tp nye, tak sampai pagi lagi, roomate aku yang katil bawah da terkejut...bukan sebab jam loceng aku berbunyi, tp sebab jam loceng tuh da buat terjunan maut ke bawah...gedeganggggg bunyi nye...hehe...kadang-kadang, roomate aku terkejut sebab kaki aku terjuntai kebawah...huhuhu...sian dia....

masa minggu pertama kat sane, kan ada orentasi...mase tu kitorang panggil MMS (minggu mesra siswa)...so, agak busy la...sampaikan aku boleh lupa nak call mak aku...orang lain, hari first lagi da call..aku boleh pulak da hari ke 3 baru aku call...tu pon sebab mak aku misscall...kalau tak...tak hengat....hehe....

part 1 adalah sem paling semangat sekali...kul 6 da bangun da...kalau kelas pukul 10, sempat lagi basuh baju pagi tu...petang, blik kelas terus pegi mandi...(skema giler).....dalam pukul 6 camtu, siap2 & turun dining, makan malam...siap pakai Kad matrik lagi! hahha..malam-malam study...tp bila da masuk part 2-habis part, ermmm...pas subuh tido semula..kalau kelas pukul 10, pukul 9 baru terhegeh2 nak bangun....baju basuh time weekend jer, tu pon pakai washer machine...balik kelas, lepak-lepak dulu...selagi tak magrib tak mandi..kadang-kadang kalau shower penuh, solat maghrib tak mandi...=D ~ngeee~~~ makan?malam-malam baru makan...study time nak test jer...assignment buat time da dekat nak hantar...terukkkk

btw, kenangan masa dekat U memang sangat manis...zaman bebudak kan....=) seronok sangat...heee~~ =D
ermmm...nak termenung jap lah....owh, ni pic aku mase part 1...

skema giler...huhu

wif classmate aka BFF , cik farahdila

ok lah...
daa~~~~

No comments:

Post a Comment