Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, November 28, 2011

cuti sekolah....ape aktiviti adik-adik ye??

Assalamualaikum...
hye semua...ape khabar? sihat tak? hehe...
ok lah...hari ni nak story pasal cuti sekolah a.k.a school holiday...ermmm...da seminggu lebih da sekolah cuti...=) ape aktiviti adik-adik semua yer? jenjalan? makan angin? baca buku? balik kampung?
hehe...

souce: google.com


dulu, masa aku kecik-kecik (sekolah rendah) time cuti sekolah jer, aku mesti tak de kat rumah parents aku...kalau ada pon hanya 2 atau 3 hari jer...aku lebih suka balik rumah wan aku..sebulan cuti, sebulan la aku dekat sana...masa tu cuti sekolah time bulan puasa..sepanjang bulan puasa tuh, memang aku duduk ngan Wan aku je la...apa aktiviti aku? ermm macam-macam...tapi aku tek de kawan kat sana...kawan dengan Wan aku jer...selalunye pegi gali ubi kayu, main dengan anak kucing, tanam sayur...yela wat keje2 orang tua...time dekat-dekat nak raya plak, aku tolong buat kuih..kuih putu, kuih kapit, kuih loyang etc...kadang-kadang rasa bosan jugak la sbab tak de kawan, tapi sebab aku da biasa dr kecik duk dengan Wan aku, so xde la rasa sangat...last aku balik time cuti sekolah mase aku form 3....tu pon xde la sampai sebulan..paling lame pon seminggu...mak aku pon da tak berapa bagi aku duk sana sebab aku ni manja sangat...da form 2 pon duk beriba lagi dengan Wan aku...hehehehe...segala kerja rumah mana aku pandai buat...so, time cuti sekolah la mak aku ajar aku buat kerja rumah...sebab tuh aku da tak balik rumah Wan aku da...ermmm...=) Wan aku meninggal masa aku lepas SPM...sehari selepas birthday aku yang ke 17...sejak tuh, aku hanya balik time raya jer...tuh pon dengan parents aku...=)
sekarang ni cuti sekolah ke tak cuti sekolah ke same jer..sebab aku memang sedang menanam anggur di rumah..ahaha...bezanya, time cuti sekolah, adik-adik aku ade dekat rumah...so kami selalunya akan melancarkan perang mulut...bergaduh, bertekak hari-hari...haha...adik-adik aku ni, aktiviti time cuti sekolah adalah menonton kartun selama 24jam..wuuu....hiperbola di situ yer...tapi memang mereka sangat asyik menghadap tv..sampaikan suruh baca buku pon wat dont know jer...huhu...sangat teruk itu budak...huhu...
budak-budak zaman sekarang kan...biasa la tuh...
ape pon aktiviti korang time cuti sekolah ni, diharap ianya tak lah aktiviti yang sia-sia...jangan la korang buat aktiviti yang berbahaya..contohnya main kat sungai besar, mandi kat lombong...wooo..bahaya tuh...lagi satu, jangan lupa jaga keselamatan diri...jaga kesihatan...
haaa...lupa plak..kan musim cuti sekolah ni, musim budak-budak berkhatan...hehehe...selamat berkhatan yer adik-adik...
source: google.com

ok lah...till then...see u later...daaa~~~

Wednesday, November 23, 2011

ermmm...kawin da member melepak aku....huhu~~

Assaalamualaikum....hye semua....lame da x update blog aku ni..da naik berhabuk da....fuhhhh...debu berkilo da..haha...ok hiperbola di situ....
ok..tengok tajuk...member melepak aku da kawin da...
dia kawin hari ahad lepas bersamaan 20.11.2011...huhuhu pandai dia pilih tarikh..hehe..actually dia tua dari aku 4 tahun...so, mamang patut la pon die da kawin kan...hehe...
rumah dia dekat jer dr rumah aku...kira kami ni berjiran la...
tp kebetulan pulak hari yang sama, aku dapat 2 lagi jemputan kenduri kawin kt tempat lain...sorang tuh sedara aku, sorang lagi plak adik angkat mak aku...so, memang kena pergi semua la kan...huhuhu

firstly, kami pergi ke Kg Penjom..kenduri Abg Faiz...siap makan kat meja VIP lg...haha...di sebabkan rombongan penganti lambat sampai & kami masih ada 2 kenduri yang perlu di hadiri, jadinye kami pon buat kerja la...pengantin tengah bersanding kat pelamin, kami pulak bukak hidangan di meja VIP dan makann....hahaha...

cantik kan pelamin dia....heheh...
 then, kitorang terus ke Dewan Jubli Perak....ke kenduri adik angkat my mum...ex wartawan Sinar Harian Skuad Lipis...sekarang ni kakak tu kerja dengan RTM Kuantan...so agak grand la majlis beliau..huhuhu...
sangat suka kan pelamin beliau...ade gambar lagi tuh...macam dalam majalah...perghh..hebat2...

bergamar bersama pengantin...cantik kan pelaminnya...suka sangat..mau jugak lah! huhu

sempat lagi aku berposing kat red carpet tuh...haha..
lastly, baru la pegi kenduri jiran aka member melepak aku....time aku sampai tuh da tak ramai orang da kat kenduri tuh...yang ade nye hanya lah jiran-jiran jer...so lepas menjamah nasik sikit, aku pon terus la jumpe pengantin n bergambar,...

ni la member aku tuh..Kak Yaa (Robayah)..dulu selalu melepak kat simpang rumah aku..berborak sampai maghrib..best2..pasnih xde melepak da la...tembok longkang tu pon da x ley duduk sb my dad da letak ampai kain da kt situ...huhuhu...


with my jiran2...pelamin ni pon cantik jugak ni...like!hehe
ermm...seronok tengok pengantin...entah bila la pulak turn aku..huhu...Btw tahniah to Abg faiz n kak
 Ipah...kak Nina (Fansurina) n husband....kak Yaa (Robayah) n husband...semoga berbahagia selamanya..=)

Friday, November 11, 2011

semua orang nak update pasal 11.11.11...aku pon nak update jugak lah...heeee~~

Assalamualaikum allssss.....

haaa...tarikh hari ni 11.11.11 kan...cantik tarikh kan....
orang-orang kat Fb dok sibuk la update status pasal tarikh cantik ni....ermmm...ye la seumur hidup kan jumpe tarikh ade 1 no jer....=)
semua dok sibuk nak kapel, nak kawen time2 ni...huhu....
sebenarnye ianya hanya 1 no...xde pape yang istimewa je melainkan kalau di jadikan tarikh kawin or tarikh kapel or whatever, ianya mudah untuk di ingat....
same jugak macam tarikh kapel aku...08.08.08....( bajet kapel tarikh bes...bla la ko Nurul...) huhuhu...pilih tarikh 2 pon sebab cantik n senang utk di ingat...
actually banyak lagi tarikh cantik selain tarikh hari ni....cth nye 20.11.2011.... cantik jugak kan...hehehe....
tak de salahnya kalau kita memngingati tarikh hari ni sebagai sejarah hidup kite, tapi kite tak boleh terlalu taksub dengan tarikh hari ni..ianya hanya suatu angka! =)

p/s: ayat tunggang langgang di atas hanyalah pendapat peribadi Cik Nurul....=)

jom gi kursus kahwin...

Assalamualaikum Readers...
hye semua...
hah! cik Nurul da nak kahwin ke??? da nak pegi kursus kahwin??? biar betik!!...
haa...korang semua mesti ingat aku da nak kahwin kan..ye la, orang yang nak kahwin jer dok sibuk-sibuk pegi kursus ni....hehehe...

sources: google image

Actually belum nak kahwin pon lagi..(n_n) ...aku memang da lama da nak gi...sementara ada mase baik gi kan...lagi pon bukan nye ada expired date pon sijil tuh...tapi tak pegi-pegi pon lagi...ade jer halangan nya...
nak di jadikan cerita (dramatic sket) hehehe...ade sedara aku datang rumah..die ajak gi kursus kahwin...katanya start tahun depan sijil kursus pra perkahwinan DAH ADA EXPIRED DATE...dan AKAN DI ADAKAN SELAMA SEMINGGU! pergh......
so dengan semangat yang berkobar-kobar terus isi borang...hari rabu hari tu, suh my dad hantar kan borang nya....
kursusnya plak akan di adakan weekend ni..that mean esok la...12/11/11 - 13/11/11....start 7.45 pagi hingga 5 petang...tak sabar nak pegi niyh...hehe

aku ade ajak Shahrul Fikhri pegi, tapi kan dia jauh...tak kan nak datang sini pepagi buta...so aku suruh la dia buat sendiri nanti...dengan syarat buat tahun ni jugak...huhuhu...=)

ok lah...nanti aku update lagi pasal kursus ni...da pegi nanti baru ley cerita bes ke x kan...hehehe...

P/S: semoga semua yang dirancang berjalan dengan lancar dan di permudahkan oleh Nya....=) amin....

Tuesday, November 8, 2011

maxi skirts & maxi dress

Assalamualaikum semua....=)
da lama da aku tak buat entri...tak tahu la ape yg di busy kan sangat tuh...heee~~
ermmm... currently, skirt and dress agak popular di kalangan gadis-gadis kat Malaysia ni kan....actually since awal tahun rasa nya...n it become more popular untill now...aku sendiri pon suka skirts n dress..sangat feminine gitu....hehe...
kalau dulu, aku sangat tak suka pakai skirt or dress or else yang berkain...bagi aku sangat merimas kan...nak-nak pulak kalau perjalanan yang jauh...kena naik turun bas, kereta sume...tp sekarang aku lebih selesa pakai maxi skirt or maxi dress kemana-mana saja....ngee~~~

 ni time gi kuantan jumpe Nita...maxi skirts ni aku beli online...kat DalzButtonCraft .....sangat selesa di pakai...harga pon berpatutan...=)

 ni plak time gi bercuti kat Padang Besar, Perlis....skirt ni aku order online jugak.....aku suke color n jahitan kat kaki skit tuh...just jahit tepi yang rapat-rapat tuh...mcm ade curl2 sket...cantik...=) kain jenis lycra...heee~~ credit to: Wanie Harun

 okey...ni time nak gi Gunung Mat Cincang....naik gunung pakai maxi dress hokey...haha...aku beli maxi ni dekat Padang Besar...harganya standard macam kat online jugak...tapi materialnya sangat berkualiti....jenis cotton yang tebal...tak ingat bape percent cotton n bape percent spendex...memang aku sangat berpuas hati dengan sleeveless maxi dress ni...=) credit to: my mom sebab sponsor aku...ngeee~~~


 ni latest pic...hari raya baru ni...aku pakai time kenduri doa arwah n majlis cukur jambul anak buah aku...


memang best la pakai skirt...aku sendiri tak tahu macam mana aku boleh jatuh cinta dengan skirt2 tuh sume..huhuhu....=) mungkin faktor usia agaknye...ye la aku ni kan dah tua...=p
ok lah...aku stop dulu kat sini...
daaa~~~~
=)