Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, November 28, 2011

cuti sekolah....ape aktiviti adik-adik ye??

Assalamualaikum...
hye semua...ape khabar? sihat tak? hehe...
ok lah...hari ni nak story pasal cuti sekolah a.k.a school holiday...ermmm...da seminggu lebih da sekolah cuti...=) ape aktiviti adik-adik semua yer? jenjalan? makan angin? baca buku? balik kampung?
hehe...

souce: google.com


dulu, masa aku kecik-kecik (sekolah rendah) time cuti sekolah jer, aku mesti tak de kat rumah parents aku...kalau ada pon hanya 2 atau 3 hari jer...aku lebih suka balik rumah wan aku..sebulan cuti, sebulan la aku dekat sana...masa tu cuti sekolah time bulan puasa..sepanjang bulan puasa tuh, memang aku duduk ngan Wan aku je la...apa aktiviti aku? ermm macam-macam...tapi aku tek de kawan kat sana...kawan dengan Wan aku jer...selalunye pegi gali ubi kayu, main dengan anak kucing, tanam sayur...yela wat keje2 orang tua...time dekat-dekat nak raya plak, aku tolong buat kuih..kuih putu, kuih kapit, kuih loyang etc...kadang-kadang rasa bosan jugak la sbab tak de kawan, tapi sebab aku da biasa dr kecik duk dengan Wan aku, so xde la rasa sangat...last aku balik time cuti sekolah mase aku form 3....tu pon xde la sampai sebulan..paling lame pon seminggu...mak aku pon da tak berapa bagi aku duk sana sebab aku ni manja sangat...da form 2 pon duk beriba lagi dengan Wan aku...hehehehe...segala kerja rumah mana aku pandai buat...so, time cuti sekolah la mak aku ajar aku buat kerja rumah...sebab tuh aku da tak balik rumah Wan aku da...ermmm...=) Wan aku meninggal masa aku lepas SPM...sehari selepas birthday aku yang ke 17...sejak tuh, aku hanya balik time raya jer...tuh pon dengan parents aku...=)
sekarang ni cuti sekolah ke tak cuti sekolah ke same jer..sebab aku memang sedang menanam anggur di rumah..ahaha...bezanya, time cuti sekolah, adik-adik aku ade dekat rumah...so kami selalunya akan melancarkan perang mulut...bergaduh, bertekak hari-hari...haha...adik-adik aku ni, aktiviti time cuti sekolah adalah menonton kartun selama 24jam..wuuu....hiperbola di situ yer...tapi memang mereka sangat asyik menghadap tv..sampaikan suruh baca buku pon wat dont know jer...huhu...sangat teruk itu budak...huhu...
budak-budak zaman sekarang kan...biasa la tuh...
ape pon aktiviti korang time cuti sekolah ni, diharap ianya tak lah aktiviti yang sia-sia...jangan la korang buat aktiviti yang berbahaya..contohnya main kat sungai besar, mandi kat lombong...wooo..bahaya tuh...lagi satu, jangan lupa jaga keselamatan diri...jaga kesihatan...
haaa...lupa plak..kan musim cuti sekolah ni, musim budak-budak berkhatan...hehehe...selamat berkhatan yer adik-adik...
source: google.com

ok lah...till then...see u later...daaa~~~

No comments:

Post a Comment