Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, December 30, 2011

CUTI-CUTI - Janda Baik part 1

warning: ni entry yang ada sangat banyak tulisan dan gambar......kalau malas baca, sila tekan pangkah kat atas tuh ek...huhu

Assalamualaikum semua....sedar tak sedar da masuk minggu terakhir tahun 2011 kan....sekejap jer masa berlalu...huhu...
26 - 27 Disember hari tu aku & family go to Janda Baik for Year End Vacation....wow! its a superb vacation i'd joined ever! huhu...sangat puas hati...
actually aku & my atok andak dah plan since awal Disember hari tu lagi...so, lepas jer balik dari Melaka, we terus proceed dengan plan yang ni pulak...

setiap hari aku survey tarikh & chalet yang available...but on 24-26, all chalet in Janda Baik fully booked! woah! ini lah cabaran untuk aku...so, selepas buat meeting, kami decide untuk pergi 26hb and balik 27...
banyak jugak la resort yang kena reject sebab tak menepati budget kami...ermm...
then aku tetibe jumpa 1 guesthouse yang agak cantik..its ZAINI GUESTHOUSE! selepas survey kat website nye and usulkan dalam meeting, so we decide untuk book it...

guess what, hanya RM 330 untuk 4 chalet & dapur yang lengkap dengan bbq pit! harga chalet setiap 1 adalah RM 100,RM 80,RM 60 & RM 40...dapur pulak RM 50...
so we just collect RM 150 for each family...cukup-cukup untuk beli barang memasak, bbq dan juga hadiah untuk sukaneka....

ok, bercerita pasal ZAINI GUESTHOUSE ni, ianya terletak agak jauh ke dalam yer...but sangat senang nak cari sebab jalannye lurus jer...tak payah nak msuk2 simpang...then, sebelum masuk keperkarangan chalet, u all akan melalui jambatan kayu...bawahnye ade sungai yang superb jernih & superb sejuk! ok, meh tengok pic ni....

ni la entrance Zaini Guesthouse


 ni parking lot...besar..muat la 4-5 biji kete...


 sebelum jumpe chalet nye...kena la lalu jambatan ni dulu...best! cam rasa balik kampung...


 first chalet yang u'all akan jumpa...ni bamboo chalet...muat dalam 3-4 orang...betul2 tepi sungai...

 yang belah sane tuh, yang nampak sikit jer tuh adelah tikar chalet..untuk 6 orang...yang kecik ni pulak clasic chalet...muat untuk 2 orang...bujang ok la...=)
(My Uncle jadi model di situ yer...huhu)

 ok, yang ni pulak Club House...just hall, xde wall...


 aku stay kat sini hari tuh...privacy chalet...untuk 2 orang jugak..katil double...
chalet ni ada bilik mandi sendiri...n chalet ni jugak jauh dari chalet lain2..
so, kalau nak honeymoon, ok sangat la...hahaha...


 yang ni la bilik mandi untuk privacy chalet...mood cerita hantu di situ yer....huhu...
kalau nak mandi disini, hati2 sebab keadaan dinding yang agak jarang disitu...
tp, memang rasa macam kat kg tradisional zaman 50an...
sangat best!


 bergambar bersama isteri kepada owner....kak Suriya...very nice lady...orang france yang sangat fasih bahasa melayu...sangat peramah & sangat cantik..


fan page: http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/zainiguesthouse
 
 
ok lah...nanti aku sambung part 2 yer..nanti aku letak pic2 aktiviti kami disana...=)
till then....

Thursday, December 22, 2011

Untuk Awak.....saya sayangkan awak....

Assalamualaikum...
hari ni terasa nak buat entry untuk yang tersayang...
bukan mengungkit, tapi terasa nak awak tahu perasaan saya terhadap awak...
saya tersangat cintakan awak...dan demi Allah, saya sayangkan awak...
semoga awak adalah ditakdirkan bersama saya selamanya....=)
dah lama kan saya tak buat entry khas untuk awak....hurmmm...hari ni saya attachkan sekali dengan coretan hati saya setahun yang lalu...
meh baca cini....

1

2

3

4

6

6a


7 yg ni boleh pulak die jadi senget gini...puas da rotate, x jadi2 jugak....ermmm....

8
ermmm...setiap kali bace ni, saya mesti nangis...
semua tu adalah rasa hati saya masa awak sakit tahun lepas....agaknye, kalau saya sakit teruk macam tuh, awak akan rasa tak ape yang saya rasa tuh? awak sanggup tak berkorban untuk saya? awak boleh tak tahan perasaan sakit hati awak demi saya?
kadang-kadang saya terpikir, saya rasa hidup saya kosong tanpa awak di sisi saya, tapi kalau tanpa saya, hidup awak akan kosong tak?
ape pon, saya sayangkan awak....
semoga impian kita untuk mendirikan rumahtangga dalam masa terdekat ni akan tercapai...sama-sama kita usaha ye sayang....=)
tp andai takdir telah menentukan yang saya bukan jodoh awak, jangan sesekali menyalahkan diri sendiri...Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita...=)

p/s: sory pic tak terang...huhu

Friday, December 16, 2011

I.... Past & Present

Assalamualaikum...
hye kengkawan....
lagi 9 hari birtday saya! haha...nanti genap la umur aku 22 tahun...hehe..tak sabar rasenye..=)
so, hari ni rasa macam nak cerita pasal past & present...bukan past tense & present tense ye kengkawan...no no no...huhu..
ni nak cerita pasal aku,dulu dan kini...=D

ape bezanya aku yer?
ermm...yang paling ketara ialah bab berfesyen lah! mmg obvious la..tapi kalau dari segi saiz badan maintain jer la kot...haha...meh, tengok pic ni, ape yang bezanya...=)

ni pic tahun 2007...masa part 1 kat UiTM...just pakai blouse and tudung bawal..simple with no makeup at all...muka aku pon gelap sikit time niyh...sebab aku kan masuk KO JPAM...huhu...




ni pulak pic aku mase tahun 2008...
haa...da pandai nak pakai baju ketat nampak...haha..yang kat atas tuh pulak aku pakai baju korporat..tak de makeup, & simple...=) pendek kata, aku ni simple orang nye dulu2....time muda2 kan....hakhak...



tahun 2009...
da pandai nak pakai lip gloss...=) masa ni tudung awning tu baru keluar...so, aku asyik pakai tudung tu jer la..bawal pon da jarang-jarang pakai...masa ni shawl da keluar tapi tak femes lagi...aku ade jugak pakai, tp tak berapa pandai sangat....huhu....



2010.....
yang atas tuh masa aku masuk Miss Universe Of Campus...ye...saya pernah masuk miss universe ye kawan-kawan...ngeee~~=D entri ni
pic bawah tu pulak time gi Cameron...aku da mula pandai pakai skinny & blouse...masa ni memang femes baju motif bunga-bunga english style ni...=) so, harus la aku ade 1 kan...memang cantik n sangat comel motif2 tuh...*wink!





2011
kan dalam entri ini aku ade cakap yang lately skirt & dress agak femes di kalangan gurls kan...aku pon same jugak...memang da jarang tengok aku pakai seluar sekarang niyh...memang asyik pakai kain jer...huhu...
lagi satu, sekarang ni aku da pandai makeup & da pakai contact lens...=D ngeee~~


ok lah guys...cam xde motip jer aku buat entri niyh kan...haha...
see u later-later lah ek! daaa~~~....

Monday, December 12, 2011

Melaka... family vacation vs photoshoot

(AMARAN! entry ini penuh dengan tulisan + gambar)

Assalamualaikum....hye readers semua...=)
ok,sabtu hari tuh aku n family pegi Melaka...Rombongan...da lama actually aku n atok sedara aku plan untuk buat trip niyh...so we propose our plan to YB n he approved it! so we got sponsor from YB about RM 4k...weeeeee...pegi melaka for freeeeeeee...di sebabkan free, so ramai la yg nk join walaupon bkn ahli keluarga n kaum kerabat kami...jadi nye we all booked 2 bus....
macam-macam yang tok andak & aku + family kami lalui.. sebelum dapat realisasikan rancangan kami ni...tuh, lain kali la aku cerita yer....
setelah berbulan berusaha, meeting pagi petang sume, at last kami pergi jugak la...so berkumpul dekat kedai Chong Lian pukul 10.30pm....tp bas sampai da dekat pukul 12am....so sampai sane da subuh...sb driver tuh ikut jalan lain & tak ikut Ayer Keroh....
jalan2 kat Bandar Hilir...seronok tp masa yang die bagi 3 jam mane cukup nak jalan kat semua muzium yang ada...so we all juz skip2 jer la...
abg n akk aku jadi photoG aku...hahaha..so, aku posing jer la....xde nak melawat sgt...more to photoshoot...smpai ada ahli rombongan yang cakap aku ade bakat jadi model...ade bakat ke??haha..keras jer posing nye...=p
then kami ke Nilai 3 untuk bershopping...mak cik2 suke la gi situ...segar jer memasing kalau bab2 shopping niyh...aku lak macam biasa blurrrrrrr.....huhuhu...
tp yang aku bengang nye driver tuh x ikut langsung jadual yang aku da buat...suppose keluar dr Nilai 3 pukul 8 malam...lepas solat maghrib...tp nye kul 5.30 da gerak da...rupe-rupe nye die nak ikut jalan Manchis-Karak..sebab ada 1 bas tak boleh naik bukit...kalau ikut highway kan ada bukit time dekat Genting tuh...ermmmm..follow jer la...
sampai lipis pukul 2.30 pagi...bayangkan 5.30ptg-2.30pg...8 jam beb...termasuk 3 kali stop makan..kat Paroi skali, kat Serting Tengah sekali...then kat Pekan Karak stop jugak...
penat giler ah....huhu...ok jom tgk pic2 niyh yer kawan2....

with Abg!

dekat bangunan ape ni ek...lupe dah aku...haha

with mum N akak

my bro, pozan...eh, tetibe ada si Syafiqah kat belakang tuh

my dad pon posing jugak...

aku amik gambor orang, orang amik gambor aku...elok lah tuh!

mummy & daddy

aku suke pic ni tp blurr la puleksss

ni geng aku kalau kat rumah..haha...berkawan dengan budak2 jer aku ni...

posing lagi....

haha...sempat kan bershoot di sini....


my family.............

pozan n the gang

mum n her aunt, wan chu

membaca hikayat


Wednesday, December 7, 2011

Reunion SK Clifford batch 1996-2001 di Muka Buku

Assalamualaikum...
hye semua...
hari ni tetibe teringat zaman skolah rendah 10 thn lepas...so, aku pon post la status kat FB...x lame pastuh, bertubi2 komen masuk...da jadi macam reunion plak...
ni la status aku kat Muka Buka

seronok beborak dengan member-member lama...sampai 150++ komen..hehehe...ni antara komen-komen kitorang...hanya mampu buat reunion kat muka buku je...masing-masing jauh kn..ade yang da 10 thn lebih x jumpe...huhuhu...


Monday, December 5, 2011

Hari Ni Birthday Ayun!!!!

Assalamualaikum...
hye semua...
hari ni kan...5/12/2011 adalah hari lahir My BFF a.k.a My Wondergurl...siapa? ermmm siapa lg kalau bukan si cantik manis Nurul Fariza Jaafar a.k.a Ayun..hehe...
Ayun & me...ni time part 6 UiTM jengka...=)

Selamat Hari Lahir ye Ayun...semoga panjang umur, murah rezeki, berjaya & bahagia dunia akhirat...aku sayang kau! =)
oppss..lupa..ermmm SEMOGA CEPAT JUMPA JODOH N CEPAT KAWIN...nak makan nasik minyak kau ni...hahaha...=P

ok la...daaaa~~