Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, December 30, 2011

CUTI-CUTI - Janda Baik part 1

warning: ni entry yang ada sangat banyak tulisan dan gambar......kalau malas baca, sila tekan pangkah kat atas tuh ek...huhu

Assalamualaikum semua....sedar tak sedar da masuk minggu terakhir tahun 2011 kan....sekejap jer masa berlalu...huhu...
26 - 27 Disember hari tu aku & family go to Janda Baik for Year End Vacation....wow! its a superb vacation i'd joined ever! huhu...sangat puas hati...
actually aku & my atok andak dah plan since awal Disember hari tu lagi...so, lepas jer balik dari Melaka, we terus proceed dengan plan yang ni pulak...

setiap hari aku survey tarikh & chalet yang available...but on 24-26, all chalet in Janda Baik fully booked! woah! ini lah cabaran untuk aku...so, selepas buat meeting, kami decide untuk pergi 26hb and balik 27...
banyak jugak la resort yang kena reject sebab tak menepati budget kami...ermm...
then aku tetibe jumpa 1 guesthouse yang agak cantik..its ZAINI GUESTHOUSE! selepas survey kat website nye and usulkan dalam meeting, so we decide untuk book it...

guess what, hanya RM 330 untuk 4 chalet & dapur yang lengkap dengan bbq pit! harga chalet setiap 1 adalah RM 100,RM 80,RM 60 & RM 40...dapur pulak RM 50...
so we just collect RM 150 for each family...cukup-cukup untuk beli barang memasak, bbq dan juga hadiah untuk sukaneka....

ok, bercerita pasal ZAINI GUESTHOUSE ni, ianya terletak agak jauh ke dalam yer...but sangat senang nak cari sebab jalannye lurus jer...tak payah nak msuk2 simpang...then, sebelum masuk keperkarangan chalet, u all akan melalui jambatan kayu...bawahnye ade sungai yang superb jernih & superb sejuk! ok, meh tengok pic ni....

ni la entrance Zaini Guesthouse


 ni parking lot...besar..muat la 4-5 biji kete...


 sebelum jumpe chalet nye...kena la lalu jambatan ni dulu...best! cam rasa balik kampung...


 first chalet yang u'all akan jumpa...ni bamboo chalet...muat dalam 3-4 orang...betul2 tepi sungai...

 yang belah sane tuh, yang nampak sikit jer tuh adelah tikar chalet..untuk 6 orang...yang kecik ni pulak clasic chalet...muat untuk 2 orang...bujang ok la...=)
(My Uncle jadi model di situ yer...huhu)

 ok, yang ni pulak Club House...just hall, xde wall...


 aku stay kat sini hari tuh...privacy chalet...untuk 2 orang jugak..katil double...
chalet ni ada bilik mandi sendiri...n chalet ni jugak jauh dari chalet lain2..
so, kalau nak honeymoon, ok sangat la...hahaha...


 yang ni la bilik mandi untuk privacy chalet...mood cerita hantu di situ yer....huhu...
kalau nak mandi disini, hati2 sebab keadaan dinding yang agak jarang disitu...
tp, memang rasa macam kat kg tradisional zaman 50an...
sangat best!


 bergambar bersama isteri kepada owner....kak Suriya...very nice lady...orang france yang sangat fasih bahasa melayu...sangat peramah & sangat cantik..


fan page: http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/zainiguesthouse
 
 
ok lah...nanti aku sambung part 2 yer..nanti aku letak pic2 aktiviti kami disana...=)
till then....

No comments:

Post a Comment