Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, December 12, 2011

Melaka... family vacation vs photoshoot

(AMARAN! entry ini penuh dengan tulisan + gambar)

Assalamualaikum....hye readers semua...=)
ok,sabtu hari tuh aku n family pegi Melaka...Rombongan...da lama actually aku n atok sedara aku plan untuk buat trip niyh...so we propose our plan to YB n he approved it! so we got sponsor from YB about RM 4k...weeeeee...pegi melaka for freeeeeeee...di sebabkan free, so ramai la yg nk join walaupon bkn ahli keluarga n kaum kerabat kami...jadi nye we all booked 2 bus....
macam-macam yang tok andak & aku + family kami lalui.. sebelum dapat realisasikan rancangan kami ni...tuh, lain kali la aku cerita yer....
setelah berbulan berusaha, meeting pagi petang sume, at last kami pergi jugak la...so berkumpul dekat kedai Chong Lian pukul 10.30pm....tp bas sampai da dekat pukul 12am....so sampai sane da subuh...sb driver tuh ikut jalan lain & tak ikut Ayer Keroh....
jalan2 kat Bandar Hilir...seronok tp masa yang die bagi 3 jam mane cukup nak jalan kat semua muzium yang ada...so we all juz skip2 jer la...
abg n akk aku jadi photoG aku...hahaha..so, aku posing jer la....xde nak melawat sgt...more to photoshoot...smpai ada ahli rombongan yang cakap aku ade bakat jadi model...ade bakat ke??haha..keras jer posing nye...=p
then kami ke Nilai 3 untuk bershopping...mak cik2 suke la gi situ...segar jer memasing kalau bab2 shopping niyh...aku lak macam biasa blurrrrrrr.....huhuhu...
tp yang aku bengang nye driver tuh x ikut langsung jadual yang aku da buat...suppose keluar dr Nilai 3 pukul 8 malam...lepas solat maghrib...tp nye kul 5.30 da gerak da...rupe-rupe nye die nak ikut jalan Manchis-Karak..sebab ada 1 bas tak boleh naik bukit...kalau ikut highway kan ada bukit time dekat Genting tuh...ermmmm..follow jer la...
sampai lipis pukul 2.30 pagi...bayangkan 5.30ptg-2.30pg...8 jam beb...termasuk 3 kali stop makan..kat Paroi skali, kat Serting Tengah sekali...then kat Pekan Karak stop jugak...
penat giler ah....huhu...ok jom tgk pic2 niyh yer kawan2....

with Abg!

dekat bangunan ape ni ek...lupe dah aku...haha

with mum N akak

my bro, pozan...eh, tetibe ada si Syafiqah kat belakang tuh

my dad pon posing jugak...

aku amik gambor orang, orang amik gambor aku...elok lah tuh!

mummy & daddy

aku suke pic ni tp blurr la puleksss

ni geng aku kalau kat rumah..haha...berkawan dengan budak2 jer aku ni...

posing lagi....

haha...sempat kan bershoot di sini....


my family.............

pozan n the gang

mum n her aunt, wan chu

membaca hikayat


No comments:

Post a Comment