Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 13, 2012

New Environment, New People, New Culture, and Everything is New.....

Assallamualaikum...
hye guys...how are u? =)
ok..today tetibe rasa nak buat entry in English...sory yer if ade grammar mistake...baru lagi ni...huhuhu

today, 13th Feb 2012..was my first class for BSc Hons Business Information Technology with International Business...it was a great day for me...early in a morning, all news students has a meeting with dean,faculty of computer science and information technology....there are some input that i get from the meeting..this course was not easy as we all thought..we must realize that Bachelor from oversea university is not like bachelor in local university. the challenge quiet tough. so, as ex student from UiTM, i must take it as advantage for me to be more understand in class...**pekebende la aku merepek ni*** +___+

da la..malas la cakap omputih...huhu..lain kali jer la..merepek tah ape2 da...ermmm
hari tu ade induction 2 hari...ok jer la induction nye tuh...lebih kurang macam time diploma kt UiTM jugak la...ade taklimat, then di waktu2 senggang, kakak2 and abg2 fasi dok ajak main (yakin jer sume fasi tuh kakak and abg, x sedar ko tuh da tua)...best la dok main2...da lama tak main game kan..huhu...yang best nye induction kt sini sebab sekejap and tak de la rush mcm dlu2...semuanya santai2 jer...maybe sebab kitorang punya intake tak ramai kot..so senang nak handle...=)

environment kat sini?
as a budak kampung, tak di nafikan la aku cam rasa susah sikit untuk adapt dgn environment kat sini...tp so far ok jer...nak pi kelas kena naik cab..nk jalan kaki boleh jer, tp tak de kawan...aku kan budak kampung, so jalan kaki stakat 1 km tu no hal jer...kalau ade geng aku memang jalan kaki jer..jimat duit cab...x pe, next sem nt ajak kawan2 cari rumah sewa yang dekat sikit dengan campus...eh, kat sini panggil kolej...tak panggil campus...huhuhu...

culture kat sini?
ermmm...biasa jer kot..student culture...tapi biasa la, kat sini punya peraturan tak de la cam kat UiTM kan...boleh jer kalau pegi klas pkai baju lengan pendek, seksi2 bagai...tapi NO JEANS!...huhuhu....pastu kat hostel ade kad keluar masuk utk balik hari/ bermalam...so, everytime keluar dari hostel even pegi makan kat kedai tepi jalan tu pon kene record tau! nak balik kampung pon kena ade sign warden, 2/3 hari sebelum balik! pergh...tak macam hostel time skolah2 dlu ke....huhuhu...aku ni lak da terbiasa kua mengejut, balik kg mengejut, so memang cam kekok sikit la kan dengan peraturan tuh....memang tekad, next sem aku nak duk luar...sewa hostel lagi mahal dari sewa rumah kat luar ok!....

kawan-kawan cam ne?
stakat ni tak de lagi jumpe ramai2 kawan...stakat kawan2 kls, housemate, jiran sblh rumah de la...they all sume ok...housemate n jiran kebanyakannye muda-muda dari aku...so, aku yang tua ni dippanggil 'akak'....tp tak kesah la...da sah2 diorang jauh lagi muda dari aku kan...=) diorang semua baik...hormat orang...ok la kirenye...^__^

stakat ini dulu laporan dari Coventry University, UK....=) hehehehehehehe

ok la, len kali aku update lagi...daaaa~~~~

No comments:

Post a Comment