Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, April 30, 2012

idea untuk baju raya....

Assalamualaikum....
hye ollssss....=)
wah! hari ni da 30 April...pejam celik da masuk bulan 5 da skang ni kan...
hurmm...tak lame lagi da nak puasa...then raya....
so, u all da tempah baju raya? hehe...awal je aku ty kan..semangat....
kalau belum tempah, da ada idea nak buat baju ape??
haaa...meh sini nak share dengan korang....
aku actually da tempah baju kurung moden...yang biasa-biasa je...tapi baru2 ni aku ade tengok baju ni, cam cantik la puleks...

aku tgk cantik pulak baju ni...Natasya Hudson pakai masa dalam cite Antara Keju & Belacan....ada shoulder puff lg...sweet je...

pastuh, yg lagi menarik perhatian aku, bila baju die ade tali kat belakang n ada butang...wow! nice...hehehe
aku ase korang da lame kot tgk baju ni...aku je baru tgk...hehehe...but its really nice...
sat gi aku nk gi beli kain, nak tempah baju cam ni jugak...=)
sekarang kan musim color block...so, aku rasa cantik jugak kalau buat combination color block...buat tangan ada curve..then tali belakang n curf kt tgn tuh, letak kaler lain...perghhh...klo pndai pilih kaler, sure korang akn jadi yg terhotttssss time raye nt...hehehe...
aku mmg nak buat camtuh...so, mari la kite beramai2 buat fesyen mcm tuh ek...=) hehehe...


Thursday, April 26, 2012

Assalamualaikum.....
hye!!!
 hari 26 hb April...birthday kawan saya!!!...=)

so, nk wish kat die la....

"happy birthday, May Allah Bless U always....semoga berjaya dunia dan akhirat....stay cute n comel! hehe...semoga di permudahkan segala urusan dan mendapat apa yang di kejar selama ni...thanks for being my frenzzz........"

till then...byeeee~

Monday, April 16, 2012

Saya Happy Di Sini

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.... i've been here almost 3 month...and I'm happy with my life here...there are some pressure but I still can face it without any negative thinking like: "I wanna back home!" "I hate to live here!" "I wanna quit!"
all that negative thought never come in my mind even once! look! how motivated I am! :-D
even though so difficult to get food especially in hostel here...only one "gerai" that only operate at 1pm until 11 pm. and sometimes it were closed, but i still can smile...=) where i want eat?? just walk about 500m from hostel and we can find a very delicious nasi lemak! hehe...promote2...

ok, about my study and class....my class quite pack and busy, everyday i will get a lots of homework like secondary student...we get a lot of assignment, a lot of project, but its not the reason to quit from this journey! you want a know how i motivate myself?
its simple, i just tell myself that i need to work hard in order to get a good result. so that i did not have to pay back my education loan and it will converted into scholarship...=)
beside that, i'm always say that i want a further my studies and pursue a master. when i'd already have a master, i can be a lecturer....i love teaching! and i also love management and business...=)

ok lah...thats all for today....=)

my matrix card....=)

with my classmate....=)

i'm happy here~~~~~
till then..
#SilaMenyampahDenganEntryBudgetOmputihNi~~~^___^v peace yaw~

Sunday, April 15, 2012

kisah paranormal UiTM Jengka#1

Assalamualaikum...
hye semua....
semalam, ade la budak2 uitm ni bukak topic kat group GAMUS (Gabungan Mahasiswa UiTM Semalaysia)..dorang bukak topic kisah seram di UiTM
sila klik gambar untuk paparan yang lebih jelas...=)

ok, kat sini aku nak kongsi la ngan korang pengalaman aku sepanjang 3 tahun kat UiTM Jengka...ade banyak la jugak cerita-cerita yang aku nak kongsikan kat sini...

kisah 1#
masa aku part 1 dulu, aku ada kelas malam...kelas account...tak ingat kod ape...huhu..kelas tu hari Khamis malam Jumaat.,, So 1 day, time aku balik kelas, aku jalan dengan Bestfren aku berdua je...kawan-kawan yang lain pergi DSG (dewan Serba Guna) kot sebab ada aktiviti kolej...
masa lalu dekat depan kolej siswa, time tu baru pukul 10 lebih, kawan aku ni nampak ada bayangan anjing yang besar sedang berlari2 seiring dengan kitorang...dia nampak anjing tu dekat kawasan lapang antara Uwais dengan Medec (pusat perubatan UiTM) #kalo dak jengka mst tahu...= ="
aku x de plak nampak...kawan aku je yang nampak...so, dia terus baca ayat Kursi and jalan laju2...aku yang tak tahu pape ni ikut jugak la dia jalan laju...bila da masuk pintu pagar kompleks kediaman siswi, baru la dia cerita kat aku....
so, sampai hari ni kami masih lagi tertanya-tanya gerangan apakah yang menyerupai bayangan anjing itu...#

kisah 2#

ni masa aku part 3...masa part 3, aku tak de rumate...bilik aku tu untuk 2 orang, tapi aku duk sorang-sorang...suatu hari, aku ada aktiviti kat DSG...tak silap ada Bicara Kampus. program tu habis dalam dekat kul 12 camtu la....untuk pengetahuan korang, program malam tu hanya untuk penghuni kompleks kediaman siswi...kolej siswa and kolej siswi da buat malam sebelum2 tuh.....so time nak balik tu kami semua jalan la menghala ke kompleks...seperti biasa jalan raya tu di penuhi dengan siswi-siswi....sampaikan kalau kereta or motor nak lalu pon, dorang kena bagi siswi jalan dlu...haha...ok, malam tu sambil-sambil jalan tu aku mesej2 la dengan kawan aku (siswa)...die dok blok C kolej siswa..betol2 menghadap jalan ke kompleks siswi...so dia memang nampak la kami jalan ramai-ramai..ada la dalam 400-500 orang...tetibe dia call aku..
Dia: helo, awak kat mane?
aku: saya ngah jalan nak balik kompleks la ni..
Dia: owh, ok! bye...
terus die letak fon...aku pon cam pelik...then tak lame lepas tu die mesej tanya aku da sampai ke belum..aku cakap la kat tangga otw naik bilik aku...bilik aku tingkat 4 blok C kompleks siswi...so,dr kolej siswa dia memang boleh nampak blok n bilik aku...
dia call aku lagi.....
Dia: awak...awak ada nampak pape tak mase jalan tadi?
Aku: nampak ape?
Dia: saya nampak ada sorang pompuan tuh jalan laju gila macam naik basikal, dia jalan kat tengah-tengah antara dak pompuan ramai-ramai td tuh...ke memang ada yang naik basikal?
Aku: ish, mane ade...sume orang jalan kaki la...
Dia: ermmm...lepas sampai kat depan kompleks, sy da tak nampak dak tu gi mane...hilang dah...
Aku: erkkk....awak jgn nk takut kan saya...
Dia: tak...betul...sy nampak.......
Aku: ok bye!
rupanya masa dia call aku memula td tu, dia bru pas nampak bende tuh....= ="
lepas letak fon, aku masuk blik, naik katil yg pling hampir dengan aku terus berkelubung dengan selimut sampai pagi...tak off lampu, x tukar baju...assignment aku sume tak siap malam tu....huhu

kisah 3#
yang ni aku selalu kena setiap kali aku duduk kat bilik yang dekat dengan bilik air...tak silap aku, part 3 and part 4 je aku dapat bilik jauh dari bilik air....since part 1 lagi aku da perasan bende ni...
selalunya berlaku time musim-musim test and final exam sebab time tu je aku dok berjaga sampai ke pagi...huhu...
situasi 1#
setiap pukul 1-3 pagi, akan ada sekali kedengaran bunyi bising...bunyi orang bukak pintu bilik, bunyi orang seret kerusi, bukak loker etc...tapi sekejap je...then sunyi semula...

situasi 2#
kadang-kadang dalam area pukul 1-3 pagi jugak akan ada bunyi orang bukak pintu bilik, suara riuh-riuh cam ramai giler yang nk pi toilet serentak....siap ada bunyi tapak kaki orang lagi...aku memang akan terpedaya dengan bunyi-bunyi tuh...so, aku pon akan join jugak la pi toilet...tp....tak de sorang pon kat toilet...
kalao aku sorang time tuh, mmg aku tak masuk da tandas...tp kalo aku dengan rumate-rumate aku, aku gi la...
situasi 3#
dalam kul 12 ke atas, aku selalu dengar bunyi air kat bilik air...macam bunyi orang tengah ambil wuduk..
yang ni pon aku slalu terpedaya jugak...pi bukak pintu siap jenguk kat dalam bilik air lagi...tapi memang tak ada orang langsung...paling-paling pon aku tengok paip air tu terbukak..n aku pon pi la tutup..huhu...

so far aku stakat dengar bunyi je la...xpnh nampak n memang tak nmpak...huhu....

ok,...untuk hari ni 3 je dulu...nanti aku cerita lagi...banyak lagi cerita ni...sumber-sumber from kawan-kawan aku....

Thursday, April 12, 2012

Final Exam Lambat Lagi....Assignment Belambak-lambak!

Assalamualaikum....

fuhhh! #keluhan seorang student degree obeseeeeee.....

da lebih 2 bulan aku dekat sini...seronok sangat bila dapat sambung belajar lg..walaupun kadang-kadang rindu dekat UiTM, tp aku tetap bersyukur sebab ada peluang untuk sambung study...=D heeeee.... kawan-kawan semua ok ok belaka.....baru 2 bulan kenal, kami da agak rapat...mungkin sebab tak ramai kot...dlu masa kat UiTM J Town, da part 3 pon, ade yg x knl lagi kawan2 1 course...hehe...
ok..sekarang ni aku busy giler dengan assigment & latihan a.k.a kerja sekolah yang tak putus-putus...huhu...nasib badan la...skang ko dak BSc...dlu DiBS, da name pon D=Diploma i=Ini B=Berehat S=Sahaja! so releks je hr2...huhuhu....
final exam aku hujun tahun ni...hujung bulan 12-awal bulan 1...tp assignment aku banyak nye macam nak kne hantr bulan 5 ni....
ni list of assignment yang aku kne buat....:

1. Database
-assignment 1 (individu) - submit 18 May
-assignment    (group)    - present 27 April
-database project (individu) - submit b4 final...(title:wedding package reservation system)


2. System & Connectivity 
-Project website (pair)  - using my SQL #menatang bende my SQL tu pon aku x tahu 


3. Group Project
-Project research (group)


4. English
-Academic Writing (Group)


5. World Trade
- report/journal about Economy/Internationala trade submit #10dec2012


6. Organizational Behaviour
- case study (group) - chapter 2..submit/ presentation 2 minggu dr sekarang #26april2012


so far itu la assigment yang aku da dapat...yang masih belum ada progress walaupun lecturer da brief pasal assignment adalah subject Research Method. yang mane submission date tuh dalam masa terdekat ni, i'm sure that is not the only 1 assignment...believe me, there will be more assignment given later....yeah! i like it!!
subject Pengajian Malaysia pulak da siap present and da dapat markah untk present and report...huhu...
banyak kan keje aku...padahal exam lambat lagi and hanya ada 4 paper je masuk final!...hehe...
hope aku dapat kuatkan hati n dapat siapkan assignment dengan baik...then dapat result yang cemerlang...
amin....^_^v

Wednesday, April 11, 2012

What??? ada peminat?? femes sangat ke ko???

Assalamualaikum...
tengok title, hangat tak? gempak tak? haha...tak de la gempak mane pon kan...^_^v
last week kan cuti pertengahan semester untuk student degree...so aku balik la kampung..aku told my mum that i'll back home on thursday...so mum bgitahu la kat mereka yang aku akan balik hari tersebut. dan, sesampai je aku kat rumah, mereka telah pon menanti dekat depan rumah ...kereta pulak parking elok je depan dorang kan...da cam orang penting + kenamaan je ada orang sambut kat pagar...#tipu..sebenarnya diorang tengah main bola depan rumah..haha...
siapa mereka??? ni gambar mereka



wajah-wajah yang selalu menanti kepulangan aku...hihi...kadang-kadang kalau aku tak keluar rumah, siap panggil lagi...malam-malam pon datang +__+ huhuhu....si kecik tuh pon dok ajak ibu nye datang rumah...haha...tengok betapa femesnye saya di kalangan kanak-kanak niyh...
#ok!perasan!