Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, June 28, 2012

My Bunga Tangan

Assalamualaikum...

hari ni nak start update pasal majlis bulan 8 ni...^___^
so, kite mulakan dengan hand bouquet (HB)..
ade setengah orang cakap HB ni last minute pon tak pe...tak penting pon...
kan?
tapi aku rase penting sebab aku nak HB yg sangat cantik dan comel...
actually aku da siapkan HB mixed artificial  flower and crystal flower, tapi cam tak comel je...huhu..

so aku pon google la design HB yang ngah up skang ni...
hajat hati nak DIY...
then terjumpe la HB from Nisa's blog....
comel gilerrrr la HB die....


nak DIY da tak sempat aku rasa..sebab cam rumit and memerlukan kesabaran yang tinggi...
aku ni kan, da la banyak keje skola, hantaran lagi, bunga kristal lagi...
so, aku pon tempah je la dari Nisa...
aku mintak die buatkan color pink and biru muda....

kalau korang berminat, boleh la tempah kat Nisa...promote ni..hihi...
harga nya berpatutan...^__^...
tak sabar nak tengok hasil nya nanti...hihi....

so far, aku ngah berusaha siapkan bunga kristal and bantal alas hantaran...
hopefully aku tak di serang penyakit M...=.="

ok la...
see u next entry! =)


Tuesday, June 26, 2012

Maaf!

Assalamualaikum....


Maaf...
sebab saya buat awak tunggu saya lama...

Maaf...
awak terlambat..

Maaf
saya kecewakan awak..

Maaf..
hati saya milik Dia...

Maaf..
saya memilih dia...

Maaf
seribu kali maaf..
saya tak mampu lagi tunggu awak
dan tak mampu lagi bertahan dengan EGO awak...

Maaf
saya pergi dulu....



pic: Google

Monday, June 25, 2012

What?? We're Going To Another Step!

Assalamualaikum....

kami da plan sume ni last year dah...suppose to be CNY lepas...tapi banyak sangat bende yang lagi penting dan perlu di dahulukan...Shahrul beli kereta baru, so duit da digunakan untuk downpayment...then dia menganggur selama 5 bulan...duit simpanan pun dah di gunakan untuk bayar kereta, sewa rumah n kegunaan harian...
masuk je tahun baru, aku pulak dapat offer further study...so, aku pon da tak mengharap apa-apa dari perancangan kami last year...

sampai la one day dia tanya aku, "bie, kalau kita kawin dalam masa terdekat ni, loan Mara macam mana??" aku tanya, "da nak kawin ke??" die cakap juz tanya je...so aku pon diam je la...tak amik pot sangat...
then he keep on asking about enggagement, wedding and ect...pelik....=.="

masa gi convo dia, dia tanya lagi...then dia banyak bercerita pasal wedding kawan dia...wedding uncle die...pasal majlis bertunang cousin dia...mmang sangat interest pasal tu gaya nya...aku memang sangat-sangat pelik...tp aku layankan je...

pastu dia ajak aku gi tengok cincin...=.=" haaa sudah....bio betol! aku neves da...
dalam kereta dia cakap nak ajak bertunang...bila boleh?? dia tanya aku...aku terdiam...are u serious?????





selepas berbincang dengan family....









akhirnya, we all decide untuk buat majlis lepas raya ni...insyaAllah kalau tak de halangan....=)



semoga semuanya berjalan dengan lancar...=)
#nantikan entry2 D.I.Y dan preparation for my e-day...=)

till then~

Wednesday, June 20, 2012

Cinta Platonik...wujud atau tidak dalam masyarakat kita.

Assalamualaikum....

cinta platonik? ape tu? korang tahu? aku baru je tahu....=.=" huhu
ok,
cinta platonik bermaksud hubungan lelaki dan perempuan yang lebih dari kawan biasa, ada unsur kasih sayang tp unsur tarikan seksual tu tak wujud...means that, hubungan mereka sangat rapat, tp tak de intention untuk couple...


haaaa....capat-cepat pikir, korang terlibat tak dengan cinta platonik ni....hihi...
wujud ke cinta platonik ni dalam masyarakat kita?
pada pendapat aku, ia wujud....
hubungan ini lebih baik dan mudah @ flexible dari loving couple...
sebab
mereka tak perlu nak cemburu, tak perlu nak terasa hati terkecik hati...
tak payah nak cakap berlapik beralas...
ley main redah je cakap...
xde touching-taoching...
tak payah nak merajuk
tak susah nak memujuk.....

tapi......

its good for those yang tak de pasangan lagi la....
kalau da ade bf or gf, tak berapa bagus la...
nanti bf or gf korang jeles...
nanti akan buat hubungan korang berantakan....
=)
tu sume pendapatan aku....kalau korang punya pendapat berbeza, meh r share2 ngan aku...
hihi...





Monday, June 11, 2012

UiTM Jengka Always in heart

Assalamualaikum...
hye...
last saturday aku pi hantar adik balik u...mne lg klo bukan UiTM Jengka tercinta tuh...sedar tak sedar da 2 tahun aku habis study kt sne...dan sedar tak sedar da 6 tahun abah aku dok ulang alik UiTM Jengka..=)
UiTM Jengka da banyak berubah...da banyak bangunan baru...
jom tengok pic...

at meja study..meja tepi adalah fav aku...hihihi

J107

rindu nak duk kompleks kediaman siswi...=)

susur gajah depan kompleks...pot dating dolu-dolu...hihi

DSG...Dewan Sejuk Gila....

bangunan pentadbiran...rindu nak masuk dalam bangunan ni...selalunye lalu je sb dlm ni ade aircond...klo dari  kls nak gi bandar, slalu lalu ikut tengah2 bangunan ni...=)

=) kalau boleh nk study kat sini lagi...hehe...
pape pon doakan la one day aku dapat jadi lecturer kat UiTM Jengka...nak mencurah bakti kat anak-anak melayu..=)
semoga impian aku tercapai....
till then...daaa~~~

Friday, June 1, 2012

orang-orang bodoh!

MEREKA BODOH!
MEREKA ZALIM!
MEREKA JAHAT!

mereka tak habis2 buat mak...
mereka tak habis2 susahkn mak...
mereka selalu tuduh mak bukan2...

MEREKA BODOH!

mereka selalu buat mak sedeyh...
mereka buat mak tertekan...
mereka buat mak nangis...

MEREKA BODOH!

mereka tak pernah fikirkan kami...
bila mak tertekan, kami mangsanya...
bila mak tak gembira. aku sakitttt.....
sakit sgt melihat kedukaan mak...

mereka tak fikir ke semua tu?
aku nak keluarga gembira...
bukan sengsara....

kesian mak....
kesian abah...
kesian adik2...

AKU BENCI MEREKA!!!! BENCI!

MEREKA YANG BUAT KEPUTUSAN SPM AKU TERUK! AKU INGT TU SAMPAI MATI! SEMUA SALAH MEREKA.....T___T
AKU INGT SEMUA YG MEREKA BUAT PADA KELUARGA AKU SMPAI BILA2!