Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, June 20, 2012

Cinta Platonik...wujud atau tidak dalam masyarakat kita.

Assalamualaikum....

cinta platonik? ape tu? korang tahu? aku baru je tahu....=.=" huhu
ok,
cinta platonik bermaksud hubungan lelaki dan perempuan yang lebih dari kawan biasa, ada unsur kasih sayang tp unsur tarikan seksual tu tak wujud...means that, hubungan mereka sangat rapat, tp tak de intention untuk couple...


haaaa....capat-cepat pikir, korang terlibat tak dengan cinta platonik ni....hihi...
wujud ke cinta platonik ni dalam masyarakat kita?
pada pendapat aku, ia wujud....
hubungan ini lebih baik dan mudah @ flexible dari loving couple...
sebab
mereka tak perlu nak cemburu, tak perlu nak terasa hati terkecik hati...
tak payah nak cakap berlapik beralas...
ley main redah je cakap...
xde touching-taoching...
tak payah nak merajuk
tak susah nak memujuk.....

tapi......

its good for those yang tak de pasangan lagi la....
kalau da ade bf or gf, tak berapa bagus la...
nanti bf or gf korang jeles...
nanti akan buat hubungan korang berantakan....
=)
tu sume pendapatan aku....kalau korang punya pendapat berbeza, meh r share2 ngan aku...
hihi...





13 comments:

  1. ea ke xde merajuk?? sy sedang merasai cinta platonik ni.. seksa jugak kot.. mmg xde intention nk couple o lebih2.. juz nk stay close dgn dia.. tp bila dia wat tatau, adehh.. berair jugak ati ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...entah la...sy pon ada jgk merasa cinta platonik ni...dlu, mse blum ade bf mmg tacing gk r ble die x reply msg..tp skang ni da ada kapel sndiri xde la nak tacing sgt...juz care each other, bkongsi masalah,jd tmpat meluahkan n berbincang tntang mase depan...=)

      Delete
    2. rase cm ad je cinta platonik ni..COz, dh berkawan rapat ngn sorg llki lebih 10tahun, n still rapat n kamcing smpai skg..kemane2 je mesti berdua..sampaikn ad y anggp kapel..tp die dh de gf..nasib gf die faham tp pnh jgk la de krisis ngn gf die sbb cemburu..nk wat cmne kn, kami dh sememamg rapat sejak dulu lg..ibarat cubit peha kanan peha kiri pon terasa jugak..kami lebih seuke gune "teman tapi Mesra"

      Delete
  2. sy sedang alaminya..da 9 tahun.. senigga kini...die buat sy sgt selesa bile bersama..x touching2..sy panggil die bb...ntah...da terbiasa...die owayz wit me..susah n senang...kira mcm sahabat sejati la...dulu anggap die as soulmate...tp mebi platonic lover kut..haha..ntahler..

    ReplyDelete
  3. acc..saya ngah mengalami nye sekarang cnta platonik tuh..sumpah..rasa sayang giler kot kat dea..and dea selalu ada bile saya perlukan..dea abang saya..dea teman bergaduh sy,,dea jugak selalu jd partner sy..sampai semua org pikir yang sy ngn dea sweet couple..kami memang sehaty sejiwe..dea selalu tolong sy dalam apa jue keadaan laa...dan selalu nye semua orang akn tnye samada kmi couple or x..kadang kami mengiakn...dan acc perasaan cemburu ttp ada antare kami..bkn sy je..dea pun ada jugak rasa cmburu..teman2 kami yang rapat..selalu jer suruh declare kn hubungan nie..but bg kami..buat mse nie kami mcm nie..harap hubungan cinta platonik kmi kekal selamanye..amin!

    ReplyDelete
  4. sweet nyeeee...=) semoga kekal selamanya...

    ReplyDelete
  5. aku ngan awek aku kapel tapi aku xde nafsu seks kat dia dia jer yang ade nafsu kat aku, sebabnya aku gay:)

    ReplyDelete
  6. hurm,,masing2 ad platonic lover..
    hihi~ wey smoge korg bhgie...
    aq ngan BFF aq tngh buad komik tntg cinta platonik lah skrg ni..
    tapi tdk dihantar kemana2 pon..
    wey semoge korg BAHAGIA tau Q!!

    ReplyDelete
  7. aku dgn kwn aku mang mcm cple dulu... smpai owg xcye kmi nih kwn... kmi mang syg antara satu sama lain.... dya selalu ada bila aku perlukan... kami selalu bersama.. sampai aku dgn exbf aku gaduh gara2 hubungan kami yang sangat rapat ni... sampai la hari tuh.... 14ogos aku dgn dya akhirnya luahkan perasaan masing2... xsngka cinta platonik kami menjadi cinta sejati... tapi kami masih kekalkan cara kami yang dulu... macam kawan... aku mang bahagia ngn dya.. dia lah sahabat aku.. dia lah abang aku.. dia lah boyfriend aku...dya lah segalanya... :)

    ReplyDelete
  8. susah gak nk tafsir kan cinta platonik ni... sy mcm ade terkena jugak tp saya & dia dah ada family.. mmg sy & die terlalu rapat... ade mase terasa juga cemburu.. tp mmg x penah ade perasaan untuk bersama coz masing2 sygkan family. x pernah luahkan rase cinta tp kami mmg serasi... boleh tlg sy agar perlu jauhkan die atau boleh kami rapat???

    ReplyDelete
  9. salam guyzz..ak br dngo psl cnte nih..tp ak rse ak sdang mengalami nye skunk..ak br break ngn fiance ak thn lpas so pas ak break ngn ex ak ak kwn ngn sorg bdak nih..die la slalu tmpt ak luah kn prasaan bagai..die nih mmber ex ak and ex fiance die mmber ak..so ak rse sbab tuh kot ak berplatonik ngn die..ak mmg rapat ngn die..tp tuh lah rse nk ke next level tuh ak rse blom sedie lgi...lgi pn ak still rse fobia la utk de relationship nih..ak tkut bende lme brulang lgi..huhu..ak rse stay mcm nih lgi ok...

    ReplyDelete
  10. ada satu. tak akan berkapel tp sayang itu ada. :)

    ReplyDelete