Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, July 30, 2012

E-Day Preparation: Kisah Cincin

Assalamualaikum..

hyeee...finally da beli cincin utk bertunang.....beli last saturday ka bandar Lipis...=)

untuk orang kurus n berjari kecik macam aku ni memang susah giler nak cari cincin yang padan...
hari tu semua kedai emas kat jalan TAR aku cari cincin tapi tak jumpa langsung yang padan dengan saiz jari aku....hukhukhuk... =(

aku ada pergi kedai emas sri pinang, and ada yang berkenan tapi.......harganya boleh buat bakal tunang aku rabakkk....hikhikhik....so, di sebabkan aku ni bukan la jenis kaki kikis, aku tak nak la cincin yang mahal macam tuh......

hari sabtu lepas, bakal tunang aku, Shahrul datang Lipis semata-mata nak pergi beli cincin....aku da target kat 1 kedai ni sebab mak aku memang beli barang kemas kat situ....
nak tahu tak cincin macam mana je yang ada saiz aku????
Cincin Belah Rotan! =)
nasib baik la aku ni jenis yang tak suka pakai cincin berbatu permata bagai, so, cincin belah rotan adalah cincin idaman aku sebenarnya....=)

aku tak kesah orang nak mengata aku ke ape sebab beli cincin belah rotan je untuk bertunang...yang penting aku suka n aku pakai....aku ni jenis kalau aku tak suka, aku tak kan pakai.....so, kalau beli cincin permata bagai, tapi aku tak pakai rugi je kan...=) belah rotan pon belah rotan la....janji emas....*hajat hati nak beli silver jeeee...hikhikhik...



Monday, July 23, 2012

^__^ rindu mereka-mereka ini...

Assalamualaikum....

dalam sibuk-sibuk ni...aku dok teringat kat mereka-mereka ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


my wondergurlsss....ika, fara, nita,and pay....

nad, ayun n yaa....juga wondergurlss sy...
they r my bestie since part 1 Dip Buss. Studies in UiTM Jengka...



juga merindui....kawan-kawan yang gila di Coventry University....^__^
harap korang semua buat keje skola supaya dapat lah aku meniru bila cuti habis kelak.... =P
hehehehehe....
plagiarism were strictly not allowed at Coventry University....
jadinya jangan sesekali bagi saya tiru keje skolah anda ye kawan-kawan...=.="

besides, for sure la rindu kat my future fiancĂ©e

at I-City...=)
^__^
da la...nak sambung buat kerja plak...
daaaaa~~~ c u next entry....

Thursday, July 19, 2012

E-Day Preparation: Pomander Ball Fabrik

Assalamualaikum....
haaa....semput aku dengan preparation e-day ni....isk2...



ni la pomander ball yang berjaya aku siapkan semalam...tp baru 1....=.="
actually nak buat pakai artifitial flower....tapi tak cukup bunga pulak...
nak gi beli lagi da malas da...so, terjumpa la bunga fabrik ni...aku buat last year tapi tak tahu untuk ape...
so, try lekatkan kat gabus sfera tu...and my mum cakap cantik...so.....inila jadi nye...
huhu...
hari ni nak smbung jahit sikit lagi bunga fabrik ni...sebab tak cukup...
hopefully boleh siap hari ni...so, esok boleh buat kerje lain pula...=)
5 weeks more...=.="

Tuesday, July 10, 2012

E-Day Preparation: done with my bunga hantaran and bantal hantaran

Assalamualaikum...
tinggal 7 minggu je lagi sebelum my E-day...
so, da start bz menDIY...
bunga hiasan untuk letak atas bntal hantaran da siap semalam...
so, after this just focus on bunga kristal untuk letak dalam pinggan hantaran nanti =)


ni la bunga yang aku gubah semalam...actually my mum x bg reveal lagi kat sini or fb...sebab tuh aku blurkan...haha...aku tak sabar sgt nk tunjuk kt korang...=p

aku sebenarnya nak buat simple je...x mo pkai artifitial flower at all...nak guna bunga dulang kristal je..
tapi adik aku yang beria suruh aku letak...
dia kata kalau xde bunga nampak kosong sangat...
da alang-alang buat tuh, bia cantik betol2...katenyeeee....hukhuk
aku pon ikutkan je la...

now, aku ngah cari tilam untuk buat pelamin...
okeyh, next entry aku cerita pasal pelamin plak...=)
see u thereeeee...da~~

Monday, July 2, 2012

sentimental value....=)

assalamualaikum.....

entry kali ni nak share ngan korang barang-barang yang ada sentimental value bagi aku....
=)
barang pemberian bakal tunang yang pada aku sangat bermakna...=)


ni la antara barang yang Shahrul pernah bagi kat aku..


bear coklat tu dia bagi masa birthday aku yang ke 19...
bear pink tu name die PINKY...hadiah birthday yg ke 20
bunga tu pulak Shahrul belikan masa hujung part 4...


bunga ros merah tu aku dapat masa last day before habis diploma...tahun 2010...
hp sony ericson C902..hadiah 1st anniversary...tahun 2009
kad2 tu dia bagi masa memula couple dulu...
rantai tu pulak dia bagi masa dia lamar aku jd GF dia...tahun 2008


and......this is the latest...i got it last saturday...
=)
really thanks to my family, frens, his family coz always support us and merestui our relationship...
harap2 hubungan ni akan berkekalan hingga ke syurga...

semoga kami akan terus tabah dalam mengharungi dugaan dan cabaran mendatang...
especially selepas bertunang nanti...
orang kata ujian yang datang selepas bertunang lebih hebat...
sebab tu ramai yang kecundang di tengah jalan...
=.="

Ya Allah, Kuatkan hati kami dalam menempuhi segala ujian Mu...
Jika benar dia jodoh ku, kau permudahkan la segala-galanya...
Amin.......