Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Thursday, August 30, 2012

review: Hand Bouquet =)

Assalamualaikum...

fuhh...baru dapat online...internet problem lak dari petang semalam sampai la pagi ni.....
skang sementara dia tengah elok molek tu, meh la kite update blog dlu....=) hihihi
ok, so hari ni kite review HB pulak yeee......

hari tu aku ade buat entry pasal HB kan....
so ni la hasilnya....=)


aku memang sangat puas hati dengan bunga tangan ni...da la comel, sweet, cantik n macam2 lagi la....berbaloi taw...
ramai gak yang tanya aku buat sendiri ke....hihihi...jawapan nye dah tentu la tidak....ade jugak yang cakap apsal aku tak buat sendiri je kan...bukannya aku tak pandai....huhuhu...aku tak ada banyak masa nak DIY sendiri HB aku....sebab nya aku tersangat la banyak kerja lain yang aku kena siapkan....so, the solution is tempah je...tau-tau da siap..tak yah pening2 pk...kan....hihihihihi.....

HB ku ditangan kiri dan cincin tunang di tangan kanan....haha...tayang cincin konon....^_^


with my bestie...payha...kt tangan dia tu aku py HB jgk...buat sndiri...tp pakai artificial flower + bunga kristal...saje2 je buat utk prop bergambar....=)


hihihi....disebabkan HB tu warna biru pink, jd ia mmg contrast dengan warna purple...memang menyerlah ianya di situ...=)

with future Nenek In Law....=)


ok, kepada yang berminat nak order HB mcm aku ni jugak, korang boleh jenguk blog NISA DAWI....
skang Nisa tengah buat promotion utk HB and Ruffles Curtain....so, jangan lepaskan peluang sebab memang berbaloi2....=)

till then.... daaaa~~

Tuesday, August 28, 2012

review: Hantaran

Assalamualaikum....

hari ni aku nak review hantaran pertunangan aku....
hantaran ni adalah hasil tangan aku n mak aku...then last touch up ade la kawan-kawan, jiran n kakak aku tolong....sebabnye aku da tak mampu nak ngadap hantaran sorang-sorang...bayangkan la aku da ngadap barang-barang tu dr lepas majlis merisik lg...2 bulan kot aku ngadap nye seorang diri....=.=" huhu

dan....

ini lah hasilnya........


hasil tangan saya....biar buruk di mata orang tp tetap cantik di hati saya....=)



set tali pinggang, wallet n pen....=) decorate by me n mummy



kain pasang utk baju melayu....du gubah oleh kekanda tersayang kak Lin Ziana bersama jiran ku Kak Wanie dan teman2 ku....



bunga rampai....fully decorate by mummy



hasil tangan saya....idea by mummy...gulungan daun oleh kak lin..



kek ni tempah kat m.de...



cokolat....oleh Han....digubah oleh saya dan han....



buah-buahan....oleh saya,aman, wida n angah....



kasut....by me n mummy



kuih raya + kurma...mummy design botol...sy susun kurma...kak lin, wida n sue balut kurma....^__^

ni la ke 9 hantaran yang dihasilkan oleh saya...puas hati dengan hasil nya...Alhamdulillah....=)



Monday, August 27, 2012

review: Mini Pelamin

assalamualaikum...

hari ni aku nak review sket pelamin mini yang aku buat sendiri dengan bantuan Kak Pinaz and kak ida....
pelamin ni aku buat dalam bilik je sebab malu nak buat kat luar....hihihihi....=.=" koyaaa kan.....
hari khamis lepas, kami ber3 telah bertungkus lumus menyiapkan pelamin angan ku ini....
lihat la hasilnyaaaaa.....

pelaminku sebelum majlis...masih bersepah dengan hantaran....
 ada orang tanya agak-agak berapa cost aku buat pelamin ni....

ni anggaran je la...aku pon tak berapa ingat....

bunga semua sekali : RM110
sarung bantal RM 1.75 semeter X 2m = RM 3.5
tabir warna purple gelap RM 2.45semeter X 8m = RM 19.6
tabir purple terang Recycle kak lin py langsir....
string curtain pink RM 19.9 X 2 = RM 39.8
pomander ball : bunga buat sendiri pkai perca kain mak...polistrin RM 7.00
TOTAL : RM 179.90

kalau tempah pelamin butik agak2 berapa ratus ek yg standard macam aku buat ni??

semasa majlis....

with my bestie aka wondergurl, cik payha....=) tQ for coming

Alhamdulillah...sangat-sangat berpuas hati dengan hasil tangan sendiri...=) tQ kpada semua yang membantu dan menyumbangkan idea....=) Tq jugak kpd pengkritik....

till then....wasalam...

Terkilan Di Hari Pertunangan

Assalamualaikum....

wah! tajuk tak boley bla kan....

Alhamdulillah, majlis pertunangan ku telah berjalan dengan lancar sabtu lalu...
walaupun aku telah di uji dengan pelbagai dugaan dari mula majlis merisik sampai la hari kenduri, tp Allah tu Maha adil...Majlis aku berjalan dengan lancar dan meriah....
Alhamdulillah....
ramai tetamu yang datang...kawan-kawan pun ramai, jiran tetangga dan sanak saudara semua nya datang....

so, kalau da meriah bagai ape pasal pulak nak terkilan nye kan???

haaa....meh nak story mory sket ni....

actually aku kesian kat mak aku....asal nya kami da bincang dan semua da setuju untuk sediakan juadah keluarga iaitu MASAK LEMAK DAGING....biasa la kan...yang beza nya Arwah Moyang aku buat letak halia,bawang putih dan lengkuas....Mak aku cakap dekat Mak saudara dia (wan andak) yang dia nak wan andak masak masakan tu pada hari kenduri....

pagi kenduri tu, sedara mara n jiran-jiran buat persiapan utk buat gulai yang mak aku hajatkan tu...tp ada la beberapa orang ni dengan lantang nye menghalang halia, lengkuas dan bawang putih di masukkan ke dalam gulai....semua sedara mara yang tahu hajat mak aku jadi macam terkedu....tapi tak ada sorg pon yang berani bersuara...mak aku pon diam je la...tapi aku tahu dia sedih dengan ape yang jadi....ye la kan, sebagai tuan rumah, mak ada hak untuk tentukan menu dan masakan...kenapa pulak ada orang lain yang nak sebok-sebok monopoli seolah-olah kenduri tu diadakan di rumah dia....kan???

entah lah...mak aku memang betul-betul terkilan dengan sikap orang yang buat majlis ku macam majlis mereka....sedih....betul-betul sedih....sampai hari ni masih terkilan...=(




Saturday, August 25, 2012

E-Day Preparation: Checklist

Assalamualaikum....
ini adalah sticky post....sila scroll ke bawah untuk baca entry terbaru...=)

salam Ramadhan...
okey...lets check ape yang da siap and apa yang belum untuk majlis pada 25/8 nanti....^__^


  • bantal hantaran (DONE)
  • bunga dulang (DONE)
  • bakul buah (DONE)
  • bakul kuih (DONE)
  • balang kuih (DONE)
  • doorgift (DONE)
  • Bunga pelamin (DONE)
  • sarung bantal n tilam utk pelamin (DONE)
  • kemas bilik(DONE)
  • cat bilik (DONE)
  • khemah (DA BOOK)
  • kek (DA TEMPAH)
  • cincin (DONE)
  • baju (DA TEMPAH)
  • baju spare takut baju asal x sempat siap (DONE)
  • aksessori kepala (DONE tp mak x bekenan)
  • tudung (DONE)
  • bunga tangan (DA TEMPAH)
So? progress yang agak baik....hopefully berjalan dengan lancar semuanya....
aku da presure da....=.=" 
yang belum buat tu, hopefully dapat siapkan dengan cepat dan pantas...=)
ok lah! 
Daa~~~~

Tuesday, August 7, 2012

E-Day Preparation: DIY Tudung

Assalamualaikum.....

ingat lagi tak entry INI...?
entry pasal aku nak DIY tudung untuk dipakai masa majlis bertunang nanti....
dalam entry tu aku ade cakap aku nak pkai selendang n nak letak lace.....
tapi.........

last friday, aku gi paso malam ngan mak aku...
cari selendang jojet/chiffon plain, 1 pon TAK ADA!
maybe da bukan trend kan....
last skali, da penat sangat mencari, aku decide beli bawal rose je...
harga nya RM15...
1tone, double roses lace....
so, ok la kan?
esok nya aku belek-belek tudung tu...tak kan nak pkai camtu je...
macam biasa sangat... ye dak?
pas geledah barang2 DIY aku, aku jumpe la pearl yang aku beli kat KL hari tu....
so...mulakan operasi mendekorasi tudung....^^,

ni la rupa tudung bawal sebelum di dekorasi....=P


aku letak pearl pink kat tengah2 setiap kuntum bunga....


hasilnya....




close up skett....^__^

tinggal 50% lagi tak siap....
and i'll finish it by tomorrow, insyaAllah.....

stress!

aku stress dengan semua ni!



kenapa tak faham ape yang aku sedang lalui....
aku cukup tertekan sekarang ni....
dalam situasi macam ni,
aku tak mampu nak berfikir dengan betul....
aku tak mampu nak buat keputusan yang tepat....
tolong la fahami aku............................
arggghhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku mohon sangat-sangat.....
jangan la tambahkan tekanan kepada aku lagi....
dengan membuatkan aku risau.....
hurmmmm......

Ya Allah....berikan aku ketenangan dan ketabahan dalam menempuhi ujian mu ini.....
sesungguhnya aku tak kuat untuk melaluinya sendirian.....
Kau bantulah aku............
amin....amin Ya Robbal A'lamin....

Sunday, August 5, 2012

Congrates girls....

Assalamualaikum.....

last friday result degree UiTM da keluar....and 6 of mywondergurls were officially graduate...
tahniah diucapkan kepada Pay,Nad, Ayun, Ika, Yaa & Fara...
tak sia-sia usaha kalian selama ni...
wish u all the best...semoga lepas ni dapat keje yang best-best and dapat capai cita-cita korang...
aku sentiasa mendoakan kalian....

Fara
BBA (Hons) Operation Management

Ayun
BBA (Hons) Transportation

Ika
BBA (Hons) Finance

Pay
BBA (Hons) Retail Management

Nad
BBA (Hons) Finance

Yaa
BBA (Hons) Finance

dan seorang lagi wondergirl yang bakal graduate next year is Nita....

Bachelor in Accounting (Hons)
nita ni lambat grad sebab beliau tukar fac...
wish u luck dear...semoga grad dengan jayanya next year....

dan....

aku juga akan menyusul kalian semua insyaAllah pada tahun 2014 dengan BSc (Hons) Business Information Technology with International Business dari Coventry University.....
doakan kejayaan aku....

semoga apa yang kita impikan akan tercapai....

lots of love from me...
intan, Coventry Uni, UK....^__^

Wednesday, August 1, 2012

E-Day Preparation: Misi DIY Tudung

Assalamualaikum....

hari ni aku agak serabut and tension sikit sebab semalam kawan aku suruh aku check loan statement dkt sistem penaja...after check aku terkejut sebab dalam statement loan aku tu, elaun bulan 7 da di masukkan...akan tetapi.....dalam bank aku tak de masuk duit pon...1 sen pon tak masuk...haaaaaa....mane hilangnya duit aku??? sebab tu la aku agak serabut sikit hari ni....da la nak pakai banyak duit...dan dan pulak duit tak masuk...nak kata sebab tak bayar yuran, awal2 lagi da aku bayar....=(

ok! lupakan pasal duit elaun tu.....so project DIY seterusnya adalah menDIY selendang.....
mak aku tak bagi aku pakai veil..die cakap macam pengantin sangat....okey mummy! so, aku pon dok la google style selendang kot-kot ada yang berkenan di hati....

banyak yang aku jumpa ada letak lace kat selendang...cantik...tapi di sebabkan aku sekarang sedang berada di kampung halaman yang agak susah untuk mendapatkan bahan, jadi nya memang payah la nak dapatkan lace cantik macam gambar bawah ni....

cantik kan lace ni....

yang aku ada now adalah lace macam ni......


ni pon aku beli sebenarnya untuk hias bakul and hantaran aku...ala-ala english style tp tak jadi....so memang banyak lagi.....aku beli sepapan ni RM90 kot kat SSF kuantan...kalau beli kat kedai biasa dalam RM2 semeter....memang murah la kan....^__^....
aku ingat nak jahit lace ni jer kat selendang aku...then letak la beads and pearls sket kat bagi naik seri sikit....
hurmmm...tengok la cam ne nanti....selendang pon aku tak beli lagi...huhuhu...

nanti aku update lagi yer....daaa~~~~