Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Monday, August 27, 2012

review: Mini Pelamin

assalamualaikum...

hari ni aku nak review sket pelamin mini yang aku buat sendiri dengan bantuan Kak Pinaz and kak ida....
pelamin ni aku buat dalam bilik je sebab malu nak buat kat luar....hihihihi....=.=" koyaaa kan.....
hari khamis lepas, kami ber3 telah bertungkus lumus menyiapkan pelamin angan ku ini....
lihat la hasilnyaaaaa.....

pelaminku sebelum majlis...masih bersepah dengan hantaran....
 ada orang tanya agak-agak berapa cost aku buat pelamin ni....

ni anggaran je la...aku pon tak berapa ingat....

bunga semua sekali : RM110
sarung bantal RM 1.75 semeter X 2m = RM 3.5
tabir warna purple gelap RM 2.45semeter X 8m = RM 19.6
tabir purple terang Recycle kak lin py langsir....
string curtain pink RM 19.9 X 2 = RM 39.8
pomander ball : bunga buat sendiri pkai perca kain mak...polistrin RM 7.00
TOTAL : RM 179.90

kalau tempah pelamin butik agak2 berapa ratus ek yg standard macam aku buat ni??

semasa majlis....

with my bestie aka wondergurl, cik payha....=) tQ for coming

Alhamdulillah...sangat-sangat berpuas hati dengan hasil tangan sendiri...=) tQ kpada semua yang membantu dan menyumbangkan idea....=) Tq jugak kpd pengkritik....

till then....wasalam...

4 comments:

  1. alaaahai. kreatifnya . untung sangat kalau boleh buat sendiri. dapat jimat cost!

    ReplyDelete
  2. Kain utk tabir tu..kain jenis ape? Beli kt mane? Sowi byk tnye plak..
    Btw, salam kenal dri cik mashi ye.. :D

    ReplyDelete
  3. Kain utk tabir tu..kain jenis ape? Beli kt mane? Sowi byk tnye plak..
    Btw, salam kenal dri cik mashi ye.. :D

    ReplyDelete
  4. yang light purple tu x sure kain ape...amik kakak py kain langsir...yang dark purple tu kain jersi beli kat jakel...=)
    sory lmbt reply lme x online..huhu

    ReplyDelete