Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Sunday, January 20, 2013

12 Buddies and Their Trip To Pangkor Island

Assalamualaikum...
hye guyssss.....
*amaran: this entry will have a lot of pic and wordssssss....^_^

Alhamdulillah, tamat sudah final exam...Semoga result nt membanggakan...=)
As the tittle above, hari isnin lepas, kitorang (12 buddies, sem 4, Coventry University) telah mengadakan trip ke pulau pangkor selama 3hari 2malam...

Isnin 14/1/2013

kitorang berkumpul di kolej pada jam 9 pagi...memula hanya 10 orang je yang confirm join trip ni...tp, last minit ada tambah 2 org lg yang join...so, total 12 org semuanya...kitorang bertolak dari kolej jam 9.30 pg...ok, 12 orang naik bas kolej yg kapasiti muatan nya utk 40 orang...memang terlebih selesa...siap boleh tukar-tukar seat lg....=)


 


sampai kat jeti lumut jam 2.30pm...then tunggu feri jam 3.15
sementara tunggu feri, jom snap snap....



perjalanan dari jeti lumut ke pulau pangkor 30minit je...so, snap snap dlu dalam feri...


kitorang check in kt Suria Beach Resort...kat pantai teluk nipah...memang agak jauh dari pekan pangkor, tp sangat cantik...dan selesa...da sampai tu, rest dlu sebelum masing-masing terjun laut petang tu....=)

After finished our dinner...


kitorg pon keluar la lepak-lepak kt pantai...jalan-jalan tengok suasana malam kt Pangkor...not bad tp sedikit sunyi...maybe sebab kitorang datang weekdays kan....










Selasa 15/1/2013

bangun pagi-pagi....mandi....excited for today's activities... lepas je sarapan, kitorang terus je ke pantai utk naik bot and pergi snorkeling...wow! first time niyh...neves + excited....hehe...^_^v
seronok sebenarnya snorkeling ni...tp di sebab kan aku ni tak pandai berenang, makanya, hanyut lah aku ke tengah di bawa arus...nasib baik kawan-kawan tolong...hehe....kaki luka jangan cakap la...pedih woooo...







tengah hari tu, lepak2 jap kat pantai n snap snap....dak lain da terpukang keletihan da...hihih...



aktiviti petang adalah banana boat n ronda pekan pangkor naik motor...
naik motor best...lama tak merempit...memula aku bwk moto...pas tu, sampai pekan, aku suh abe plak bwk...aku bonceng kt belakang jer...hihihi...so, 5 boys bawak 5 girls....hihihi..best..dorg bwk laju gila...aku rasa nak terbang da....=P










malam tu pas makan malam, xde activiti sangat...just lepak-lepak ngan gurls je...dak laki smua tgk bola kt blik...huhuhu

Rabu 16/1/2013

as usual pg bangun, mandi, breakfast and jalan kat pantai....



pastu lunch n ready utk balik KL....=.=" ohhhhh....tak puas lagi holiday...tak mo balik!!!!....fauzi plissss tak nak balik...T__T


shopping kat pekang pangkor dlu....beli ole-ole...





pastu, naik feri and lepak kat rooftop...best! snap! snap! snap!






and...our last destination before shoot to KL is, Menara Condong, Teluk Intan!!! yeah....it is 1 of my wish list for this year and it comes true only in a middle of Jan...thanks friends....=))






kitorang sampai KL dalam 9.30 malam cmtu la....
seronok tak terkata...trip ni meninggalkan kenangan yang tak mungkin di lupakan....holiday with classmates yg gila...hapenning sangat...release tension at all!
thanks to Fauzi, Kumi, Abe,Masha,Yan,Zack,Chip,Ekin,Atin,Mizah and Din...
love u alll!!! =)

#memories2013/pangkor/coventryUni/KPTMKL



No comments:

Post a Comment