Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, July 24, 2013

Birthday Edition: Adik Untuk Along =)

Assalamualaikum

Aku mula mengenalinya lebih kurang 8 tahun lalu ketika Dia sedang mencarikan seorang "emak" untuk anak sulungnya..
bermula dengan pertanyaan "along nak adik baru??" 
kami kian akrab...

Dia tak lokek dengan apa yang Dia ada...
Sering memberi tanpa berkira...
Saban Syawal aku dan adik2 menerima duit raya...malahan mummy dan abah pun dapat..
kerap kali mummy dapat "gaji" lebih dengan alasan anaknya kian buas dan susah dijaga...

Dia mendidik anak-anaknya untuk menyayangi abah, mummy, aku, angah dan abang seperti darah daging sendiri...

aku cukup kagum dengannya...
Ibu muda yang gigih...bekerja, mendidik anak-anak, mengurus rumahtangga, dan dalam masa yang sama Dia adalah seorang student...tapi semuanya nampak sempurna..

mummy acap kali berpesan "korang nanti dengan pengasuh anak2, buat macam k.lin, jangan berkira...ingat pengasuh da penat jaga anak kita..kita kena hrgai.."
=)
Dan dalam diam, Dia adalah idola aku...
sorry along curi gambar akk kt fb =P
Selamat Hari Lahir yang ke 29 kak lin....
Semoga Panjang Umur, diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan semoga terus diberkati Allah...
terima kasih atas segalanya....terima kasih sb bagi along adik2 yang comel,bijak dan baik..
terima kasih sebab didik adik2 menyayangi kami seperti keluarga sendiri...=)

with love,
Along

Sunday, July 7, 2013

si tecik tumpuan keluarga

Assalamualaikum...
hyeee...
setelah 5 bulan kelahirannya, baru hari ni sempat update pasal si tembam ni....

this is my youngest adik...
nama: Muhammad Afieyniz
tarikh lahir: 6hb Februari 2013
berat masa lahir: 3.83kg

si tecik bambam ni sangat lain dari abang n kakak dia...
putih...hidung nya mancung...matanya bulat...baby afiey yang paling berat antara adik beradik lain...
=)
lahirnya Muhammad Afieyniz memberi sinar baru buat keluarga kami...
setelah 5 tahun, kini rumah kami kembali riuh dengan suara baby...
nak-nak plak baby afiey sangat suka menjerit...
si tecik tembam ni nampak nya akan menjadi seorang yang bijak, kuat tapi nakal sikit...
bayangkan umur 2 bulan lebih da tak pkai barut and tido dengan pampers jer, mandi hanya dengan air sejuk dan 3 kali sehari...
now, afiey masih tak pandai meniarap...my mum cakap sb dia berat...tp kalau pegang, dia da boleh duduk tegak and da pandai mengesot utk dapatkan sesuatu...
baby afiey sangat lah buas...n aku selalu sakit pinggang setiap kali lepas mandikan dia atau cebokkan beyak die...
jom tengok pic-pic afiey

afiey ketika berumur 2 hari

3 bulan

4 bulan
till then~~