Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Friday, November 29, 2013

All About Final Year Project

Assalamualaikum

fuhhh..............sebulan tak bukak blog...perghh..bersawang da blok aku ni...
ermm...ni semua sebab aku busy dengan final year project (fyp)...
Ya Allah...fyp sangat mencabar kesabaran dan perlukan kekuatan fizikal dan mental...
huhuhu
seriusly...
sebabnya, fyp kolej aku ni boleh pilih nak buat research or system...
tp...even buat research pon, student perlu ada product contohnya system atau website atau apa2 yang berkaitan IT....

aku pilih buat research...pasal marketing strategy...=.="
then as a recommendation, aku come out dengan website dan member loyalty program.
tp...aku tak sempat buat system utk member registration...

so, aku buat research and website je...
nak develop website tu punya la susah...
sebab aku bukan IT base...aku dlu diploma business...bila buat degree in IT teruk la jd nya...

memula aku pkai macromedia dreamweaver sebagai tools utk website...tp tak boleh support dengan database...then website aku buruk gila...cam aku buat website pkai publisher zaman dip dlu je..
last thursday, aku buat website baru guna Joomla + xampp database...
start kul 3 petang...rehat maghrib & isyak..pastu gi rumah kwn aku din...stay situ ngan kawan-kawan aku sampai pukul 6.30 pagi...
masa tu memang otak tepu gila...stress jgn cakap la..
da la malam sebelum tu pon tak tido...means 2 hari aku tak tido...
memang rasa cam org gila je...
semua kawan2 aku yg stay malam tu muka stress + gila je memasing...
tu pon, database tak support utk ordering system...tapi x pe lah..janji ada sikit database jadi lah...
ni homepage website aku....

Alhamdulillah...
da present selasa lepas...dan everything goes well....
supervisor aku tak de hentam aku...dia byk tolong aku..ty soalan yang sehari sebelum tu dia da tanya..
then dia tanya in malay, aku reply english...haha
and for last question, aku ckp melayu je dah...sb Q&A session tak record & tak dihantar ke Coventry Uni..^.^

muka org cuak nak present...

sementara tunggu turn...i'm second person for that day...=)

now...focus untuk report dan assignment lain pulak...
tp for this week, still in holiday mood...
lepas je present rasa free macam lepas final exam!
huhuhu
ada 2 paper...n masih ada 5 report berbaki...=.="
wish me luck for final exam ni...

till then~~~

Thursday, November 28, 2013

Birthday Edition: Just For You Bro!

Assalamualaikum...

Dedication to: Ahmad Firdaus bin Al-Hami Ammar aka Abe

dia kawan yang selalu buat aku geram...
tapi selalu buat aku tersenyum
classmates yang protective...
tapi kuat sangat merajuk...
Seorang yg soft spoken
sweet talker as well...
macam pompuan ye gak kalau bercakap...
buat org sakit hati jer...=P
dia selalu mintak orang belanja...
tapi selalu gak aku paw dia...
heeeee
nescafe addicted...
hari2 nak minum nescafe...ish3...
dia selalu msg ngan rumate aku...
tp hri tu, dia sentap ngan rumate aku..
reti plak dia msg aku...ish3..

hari ni birthday dia yang ke 23 tahun...
Selamat Hari Lahir ye Adik yg kuat sentap!
kakak2 di sini mendoakan yang terbaik utk awak...
semoga berjaya dunia dan akhirat...
semoga jadi orang yang berjasa pada parents, agama dan negara..
da besar da kn...so jgn kuat sentap & merajuk lagi ye adek...
penat ahkakkk2 yg comel2 ni nak pujuk..hakhak
thanks atas persahabatan ni....
semoga persahabatan kita akan berkekalan...




p/s: sy tak mampu nak bg hadiah...ni je yang sy mampu buat...=P
pluss sy mmg kedekut...hihi...

till then~