Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, August 26, 2014

Kerjaya Baru, Pengalaman Baru dan Hidup Baru...

Assalamualaikum...

Ya Allah...lamanya tak update blog...actually aku ada je, tapi aku terlampau busy...so, aku pon menyepi la...
now, aku dah ada bende nak update.

Dah 2 bulan lebih aku bergelar pensyarah sambilan sepenuh masa di UiTM Pahang...
Alhamdulillah rezeki sampai awal..elok je grad, dapat interview untuk jawatan pensyarah ni...
walaupun hanya sementara dan gajinya kecik berbanding pensyarah kontrak n tetap, tapi aku bersyukur sebab cita-cita aku selama ni tercapai.

So... pengalaman menjadi pensyarah.....actually the task quite hard... tapi demi minat yang mendalam terhadap education, aku harungi jua...
kat sini aku ajar subject Management which is killer subject for part 1 student and last aku belajar management is 2010 which is the last sem for diploma...n degree aku da tak belajar management since aku tukar fac to FSKM...then aku jgk ajar sbject business communication which the least interesting subject for me...dan subject ke 3 yang aku kena ajar quite menarik la...sbject creative and critical thinking...sbject yang tak ada final and always have activity and games in class...
student sekarang tak sama macam dulu.....now student lebih manja...lebih selamba...tak takut dengan lecturer...nak plak bila tgk aku ni tak garang...naik lemak masing2...
selalu jugak aku menggamuk dalam kelas sb diorang datang lambat....lepas hbs kls dtg mntak maaf, tp next class buat lagi...hurmm...student.. student....

itulah serba sedikit pengalaman aku menjadi pensyarah...hopefully lama la aku dalam education line ni since aku da plan nak sambung study, master n PHd...

ok lah...aku nak marking assignment student plak...

till then~~


Thursday, February 20, 2014

Finish......

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..Syukur ke Hadrat Illahi kerana masih diberi izin olehNya untuk aku lulus semua subject final year dan sekali gus memegang status graduate....
Setelah melalui pelbagai dugaan, cabaran, onak, duri akhirnya aku dapat jugak menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda aku ni....

mst ada org kata, 
"alah, aku da lama da dpt degree....ko ni bising lebih"
kan? kan? kan? haha...

tak pon ada yang cakap 
" hey, aku sebaya ngan ko, tp aku da ada master...ko baru hbs degree?? extend ke??" 

tak....tak extend..cuma aku lambat sambung study....tu je sebab aku lambat graduate bachelor..
Nevermind...yang penting impian aku untuk ada degree dr oversea university  tercapai... Alhamdulillah...

Di kesempatan ni aku nak ucap terima kasih yang tak terhingga kepada Family, Tunang, Cikgu-cikgu, lecturers, kawan-kawan, Sponsor (MARA)...terima kasih banyak-banyak atas sokongan yang di berikan...

Future?
Aku masih menyimpan hasrat untuk further Master...tp parents nak aku kerja dulu...so, simpan dulu la hasrat aku tu...
InsyaAllah kalau ada rezeki, aku akan sambung Master dlm 2 or 3 tahun lagi...
now, just fokus cari kerja n bina family sendiri...heeeee =D

Doakan aku ye... =)



Wednesday, January 8, 2014

Birthday Edition: Selamat Hari Tua Kakak Paling Tua,,, =P

Assalamualaikum..

ni entry first untuk 2014...
untuk entry pembukaan ni,
aku just nak amik kesempatan yang ada ni untuk wish Happy Birthday yang 25 tahun buat temanku, housemateku, roomateku, classmate ku n segala mate lg lah....

Happy Birthday Nur Syazani Juhari... 
Selamat Hari Tua Kakak...



Dia lah antara kawan pertamaku...
Orang yg mula-mula tegur aku masa baru masuk Kolej dlu...
Then menjadi classmate aku sepanjang 2 tahun buat bachelor...
jadi rumate ku since keluar hostel masa sem 4...

Ingat lagi, pernah sekali kitorang betol betol stress,
keluar rumah lepas zohor, balik isyak..
keluar jalan-jalan2
makan-makan...
naik public transport...
di saat kawan-kawan lain balik kg..
kitorang berdua..merata-rata kitorang merayau...

thanks for everything...
thanks for the friendship...

Semoga panjang umur...murah rezeki...cepat kawin...
good luck for your future undertaking...
semoga menjadi insan yang berbakti pada agama, parent, bangsa n negara...
wish u all the best!

lots of love,
intan aka ontan