Followers

Menghitung Hari

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, August 26, 2014

Kerjaya Baru, Pengalaman Baru dan Hidup Baru...

Assalamualaikum...

Ya Allah...lamanya tak update blog...actually aku ada je, tapi aku terlampau busy...so, aku pon menyepi la...
now, aku dah ada bende nak update.

Dah 2 bulan lebih aku bergelar pensyarah sambilan sepenuh masa di UiTM Pahang...
Alhamdulillah rezeki sampai awal..elok je grad, dapat interview untuk jawatan pensyarah ni...
walaupun hanya sementara dan gajinya kecik berbanding pensyarah kontrak n tetap, tapi aku bersyukur sebab cita-cita aku selama ni tercapai.

So... pengalaman menjadi pensyarah.....actually the task quite hard... tapi demi minat yang mendalam terhadap education, aku harungi jua...
kat sini aku ajar subject Management which is killer subject for part 1 student and last aku belajar management is 2010 which is the last sem for diploma...n degree aku da tak belajar management since aku tukar fac to FSKM...then aku jgk ajar sbject business communication which the least interesting subject for me...dan subject ke 3 yang aku kena ajar quite menarik la...sbject creative and critical thinking...sbject yang tak ada final and always have activity and games in class...
student sekarang tak sama macam dulu.....now student lebih manja...lebih selamba...tak takut dengan lecturer...nak plak bila tgk aku ni tak garang...naik lemak masing2...
selalu jugak aku menggamuk dalam kelas sb diorang datang lambat....lepas hbs kls dtg mntak maaf, tp next class buat lagi...hurmm...student.. student....

itulah serba sedikit pengalaman aku menjadi pensyarah...hopefully lama la aku dalam education line ni since aku da plan nak sambung study, master n PHd...

ok lah...aku nak marking assignment student plak...

till then~~


No comments:

Post a Comment